U Click Me...I Click U Back

Wednesday, June 8, 2016

1 Ramadhan - Berbuka Puasa di Restoran Arab Al-Diafah, Kajang

As salam...


ok...entry yang ditunggu2...hahahaha
memang ada dah yang menunggu entry aku review nih kan...hahahaha

on 1st day of ramadan hubs aku ngajak semua anak2 dia berbuka di kat sini...alhamdulillah hubs aku belanja la kiranya....

so hari Khamis sebelum minggu puasa tu dia dah suruh aku booked tempat sebab takut takde tempat bila dah sampai sana...

tapi kan 1st ramadan mana ada orang ramai sangat nak berbuka kat luar...tapi kebetulan pulak anak2 dia cuti sempena puasa (melaka dan johor cuti) so dapatla berbuka sesama hari Isnin tu...


tengok luar pun dah cantikkkan?


sempat lagi tu...hahaha...saje dok luar sebelum berbuka puasa


ada lagi anak2 hubs aku yang belum sampai...

meh kita usha2 deko dia pulak...




tempat dia memang ekslusif dan ada lagi tingkat atas...masa kami sampai ni dah pukul  6:30 dah...so takdela tunggu lama pun untuk berbuka kan?







ok...fine..ko boleh golek2 baring2 dekat tandas dia..bersih sangat!!!acik kasi 5 bintang!!!hahahahha

okeh...jom usha menu yang kami order...
tapi kan aku takde snap dari buku menu dia ek..sebab aku tak tengok langsung sebab yang tukang ngorder is anak hubs aku Amir dengan hubs aku...aku semua pun makan je..takde hal!!!



kalau uols order macam atas ni boleh makan untuk 4 orang dewasa tau..tapi untuk kami yang perut kecik ni adala dalam 5-6 orang yang sebat...hahahaa...berbuka bukan boleh makan banyak pong kan?

satu plate macam atas ni harga rm105 kalau tak silap ye...oh..lupa yang ni beriani with lamb+chicken...



yang ni pun sama je harga dan saiz (4pax) cuma yang ni nasi mandy with chicken...



yang ni mixed salad..rm15 satu plate...


ok...serius sumpah sedap sangat...aku makan nasi dia aje dah rasa ya Allah sedapnya!!!aku pernah makan nasi arab dekat hadramawt tau..yang ni lagi sedap okeh..patutla mahal!!!

makanan2 atas ni untuk kami je...
husb aku dengan anak2 jate dia order mandy with lamb shank..rm35 per plate...



penuh meja we ols...hahahaha...tapi alhamdulillah kenyang bangat!!!

lupa nak cerita pasal air..air tu ko order satu jug lagi jimat sebab ramai kan?air putih top up la banyak mana pun foc...gitchewww...

ok...kalau uols decide nak pegi sini...
dan nak tengok menu2 derang
boleh visit - http://www.aldiafah.com.my


kat link yang aku bagi tu semua lengkap...ko nak buat reservation pun kat situ jugak..segala bagai menu semua ada..check it out okeh...




anak2 aku dengan nasi arab memang macam dah ada chemistry dah...kehkeh...suka sangat nasi arab!



dekat tingkat atas ada surau disediakan..don worry...selepas berbuka kita tunaikan kewajipan kita kenapa Yang Esa...surau dia takde la besar gabak tapi bersih...selesa..dan tandas dia cermin sebesar2nya..serius selesa sangat!!!

okla..habis dahlia review aku..
sesame consider nak belanja kekawan ke belanja family ke..atau nak belanja aku ke...ehhh!!!

ni alamat dia eh



ada 2 cawangan...yang mana dekat dengan korangla kan??

8 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

yeay! tq kak rine..! ai lap u la!

mama tisya said... Reply Comment

exclusive nmpknye ..menu pn nmpk sedap..lama xmkn nasi arab

Yana MIB said... Reply Comment

sy pnh pi sekali restoren ni...bg sy food dia kureng sikit kalau nk compare dgn Saba...haha tp oke je kalau nk try...and bg sy bila dh pnh dtg sini mmg takkan dtg lagi la kan..kahh! kopak poket! >_<

ayu Ismail said... Reply Comment

Akak pun hantu nasi arab...tengok pun nmpk sedap je...jauh lak nak ke kajang

Fai Nardir said... Reply Comment

bestnya berbuka nasi arab..

Ibu Dilah said... Reply Comment

wahh.. nampak sedap tu kak.. kitorg memang hantu nasi arab ni.. hihi..

Gieyana said... Reply Comment

Pheww..time time ni tgk gambaq mkn..mak telan air lio ko..ekekeke

Menariknya tpt..:)

eima said... Reply Comment

menarik .... nampak sedap