U Click Me...I Click U Back

Wednesday, May 25, 2016

Berjalan Sakan Apabila Tibanya Weekend...Erkk

As salam....

last weekend ahad pagi2 lagi dah setel membasuh siap kering lagi baju sebab cuaca belah pagi tu panas...2trip membasuh sebab basuh towel depa sekalian...

setel..lepas zohor terus gerak ke Semenyih...nak gi melawat rumah kami..
husband cakap sure dah banyak progress..
aku cakap eh yeke..sebab baru je tengok on 7th May hari tuh...

 tapi sangkaan ku meleset belaka..ewahh
dah sekejap je dah nak naik bumbung..
dah siap simen dah hang dinding segala...
alhamdulillah Allah permudahkan urusan kami sekeluarga...

Jalan TAR| Pekena Nasi Kandar Ibramsha

sebelum ke Semenyih we ols lunch dulu dekat Jalan TAR..pekena nasi kandar Ibramsha...


 aku dalam banyak2 nasi kandar..aku rasa Ibramsha paling best la kalau dekat KL..ni taste aku la..sebab dia punya kuah hitam tuh..fuyooo...win..siap ada sambal belacan ko!!!haaaa...dasyat!

korang kalau nak terai datang je jalan TAR sebelah Udani Carpet tu..kedai dia kecik je..bukan besar2 macam kedai mamak sekarang..tapi orang sentiasa ramai...

lepas tu hubs aku jaga dak Ais dalam kereta..dia suruh aku jejalan kat area situ kot2 aku berkenan apa2...tapi tula..aku takdela beria sebab toklaki takde...nak beli apa2 pun aku mikio banyak kali sebab tak dapat nk tunjuk kat dia...hmmm






dah takde apa nak beli..hahahaha
bosan je aku tengok...wohaaahhh

Progress #HomeSweetHome

next terus ke semenyih melawat tapak...
tengok progress rumah kami di Semenyih


kenangan suka2...bukan selalu boleh nak datang sebab jauh nun di sinun...uhuk...
dapat datang sebulan 2x pun dah kira syukur sangat...

*********************************** 

Shopping Time @

  
Mitsui Outlet...3rd time datang sini..husband aku suka datang sini..layankan ajela..


ko tengok la dak Aish.... memang dia takkan bagi chance punya aku posing sorang2...pastu posing lelebih plak dari aku...hahahaha


masuk je terus ke tandas dulu...
excrete apa2 yang patut pastu baru boleh cuci mata dengan tenang...sawan cermin is a MUST!!!camgituh!!

  
gaji belum masukkan??layan mata jela..saje2 jek...misi sebenarnya nak cari kasut dekat geox..hari tu dh jumpa yang berkenan dihati dekat A-Famosa Outlet tu...tapi saiz takde...masuk outlet geox kat sini kasut tu langsung tak wujud...pffftttt...
bengkek haku!!!berkenan sangat dah...

pastu jumpa dekat The Flenxx pun takde saiz....dahla best pakai kasut tuh...ada potongan 50%..icch...tak sempat snap sebab busy pilih kasut...hmm..semua yang aku nak takde saiz..hubs aku ada berkenan kasut aku yang dekat geox..aku plak tak berkenan..sebab aku memang aimed nak cari kasut pesen camtuh...uhuk...

  
best ke Mitsui Outlet nih?



to me best la jugak...utk mereka yang berkenan dengan branded item...bolehla usha2 sini..semua jenis brand ada.. ko sediakan duit aje...hari tu 1st time aku pergi sini right after aku touched down dari Riau..husb aku hadiahkan handbag sempena birthday aku last year...sebenarnya aku pun takdela sangka pun dia nak belikan handbag...dia dah pergi usha2 dulu sebelum bawak aku...pandai sangat!

kalau korang betul2 nak cari branded item..bolehla datang sini...dekat je dengan KLIA...memang boleh nampak kapal terbang naik turun dekat Mitsui nih... 

9 comments:

Dewi Aja said... Reply Comment

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Suria Lekatlekit said... Reply Comment

wah cantik & besar rumah akak.. kalau dah siap memang home sweet home ni..

achiek anis said... Reply Comment

Bestnya akak dh boleh tinggal rumah sendiri

Diana Rashid said... Reply Comment

Besar nya rumah kak..dia dah pasang dinding dan bumbung baru nampak keseluruhan nya...mesti cantik..nanti pindah sana akak pun tukar sekolah ke?

lieyalatif said... Reply Comment

wah rinnnn excited lieya tgk rumah rin....kejap jugak progressnyer..alhmadulillah...lepas ni leh laa deco2 istana hati...auwwwwwww....moga semua dipermudahkan yeak...

adoi bengang jek ape yg kite nak tak dpt kan...boleh plak takde stok saiz.... nampaknye kene cari yg lain laaaa....

mmg nampak menggiurkan nasi kandar tu....lieya kalo kesana jarang makan sana sebab parking payahnye laaa haiiii....abis2 pun pi insaf sebab tingin manggo lassi die yg gile2 sedappp tuh...

eima said... Reply Comment

ai yg dekat ni pun tak pernah sampai lagi kat mitsui ni hehehe

Falsya said... Reply Comment

mesti cantik umah akak..xsabar nk tgk bile dh siap nnt..

nasik kandar tuh asal lalu je mesti keramaian dgn org..somi falsya kate sedap tp falsya xpenah cube lg..sbb bile pikir nak beratur tuh aduhaiii malasnye..dh la pjg lak tuh..

mitsui pun falsya ngan somi suke gie...tp falsya lg suke gie jpo dr mitsui..yg kat melaka tuh tobat dh tamo pegi..kedai xbyk..

CikNaa said... Reply Comment

besarnya rumah akak..tak sabar kan? hehe.

Aiezza Sue said... Reply Comment

wahhh! memang rumah idaman sangat tu.. laman keliling.. best nya.