U Click Me...I Click U Back

Monday, May 9, 2016

#Bangkok2015 - Pengalaman Melawat Embassy of Malaysia di Bangkok

As salam...

masih hari ke-2 
lepas selesai sesi orientasi

then kami terus ke Embassy of Malaysia di Bangkok..kerana rombongan kami mendapat jemputan daripada pihak kedutaan untuk makan tengah hari di sana...


wah...tempek gambar tuan tanah kedaung dulula ye...tumpang lalu...hik...hik...

  kami dari SKK Taman Melawati 2...kembang kempis hidung...hahahaha

 my sporting GB...En.Alwan...

 with my naughty pupils...:-)

snap2 gambar sampai lebam...then kami dipanggil masuk oleh pihak kedutaan...

apa yang ada kat dalam?
bagi aku kedutaan Malaysia di Bangkok tak besar sangat kot..kalau tengok dari luar nampak macam besar...tapi tak tahula kan?
ni anggapan aku dari mata aku jela... 



  wakil Malaysia bersama dengan wakil kedutaan...yang kanan sekali....


 ucapan aluan daripada wakil kedutaan Malaysia di Bangkok



speech from ketua duta Malaysia di Bangkok...

 our gb...

lepas tu kami ambil group-photo sebagai kenangan kami...



 bertukar2 cenderhati...

then murid2 dari sekolah aku dengan sk bangi diminta untuk membuat persembahan sesambil para tetamu menjamu selera...

korang layan jela gambar2 murid2 aku buat persembahan tarian inang...












 al-tamatla lawatan kami ke Embassy of Malaysia di Bangkok, Thailand...
sesuatu pengalaman yang priceless la bagi aku sebabnya bukan senang nak dapat invitation macam ni kan??

malam plak kami ada aktiviti shopping..
dekat mana??yang tu kena tunggu naa...hahahaha

to be continued....

Link #Bangkok2015



   

7 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

tu dia....bertuah rin dpt merasa masuk embassy kite di luar negara...lieya ade gak ari tu mintak2 tukar ke embassy...ye laa muda2 ni le nak berjalan keje kat tempat org kan...tapi tade rezeki plak hah huhuhu.....

ok2..bab soping tu tak sabar....ape laaa hasil soping tu....cepat2 tau up entry tuh...

lia ummiirfan said... Reply Comment

menarik.. embassy malaysia kat paris pun kecil je.. kat china dan london besar gak..

eima said... Reply Comment

WAHHH BEST TU ... PENGALAMAN MCM NI MANA NK DPT .. BKN SENANG HOI . TAHNIAH KAK RINE

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Reply Comment

ada peluang apa lg kan kak, bkn senang!... bila dpt jalan mmg bab shopping paling best sekali =D Btw, respect tau diorg blh bawak tarian inang.. Inang ni agak susah pada sy.. =)

Julia Johari said... Reply Comment

tarian inang wahhh tahniah kak, sebagai cikgu mesti akak rasa bangga dapat bawa budaya Melayu di sana, julia pula rasa mcm bangga sangat...well done akak!...dah rasa mcm akak kerja luar negara tau...sesuai!

ameris said... Reply Comment

tuah badan.. sambil kje sambil jalan.

Cik Puan Eka said... Reply Comment

Bertuah hehe. Okey jap lagi marathon nk baca akaknyer entry hehehe