U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 19, 2016

#Bangkok2015 ~ Masa Yang Ditunggu2 | Shopping Time @Siam Paragon & MBK Centre

As salam...

nak cepat2 habiskan entry #bangkok
so that aku boleh update cerita2 lain yang happened recently...banyak benda nak cerita ni tapi wajib bagi laluan habiskan entry #bangkok dulu la ek... *macamkanramaiyangnakbaca

masa otw tuh kami nampak bangunan yang kena bom masa bulan feb tahun lepas..

sempatla aku snap beberapa gambar masa tu dalam van...so takdela clear sangat...cumanya bangkok ni terkenal dengan jam sapu rotinya...kehkeh..so nak snap2 gambar tu takde masalah...


kalaula kita ada kat tempat tu masa kena bom tak dapatla aku nak imagine keadaan kita masa tu kan?

actually selepas habis je pertandingan tu kami semua di bawa untuk perabihkan duit thailand kami...tapi tempat pertama yang tourist guide bawak macam tak berapa best...sebab benda2 ni semua ada je kat Malaysia..dan aku usha2 harga lagi mahal dari Malaysia sebab masa aku pergi ni duit RM jatuh teruk jugak...so takde faedah perabihkan duit kat Siam Paragon ni...

gambar takde ye sebab ada peristiwa pahit dekat sini...*akuhilang
sila jangan gelak!!!

lepas tu kami di bawa ke MBK Centre


ko tengok belum apa2 lagi dah banyak dah kat tangan aku tuh...tapikan...tu semua eksyen jek..bukan aku punya weyhh..aku kat sini beli tshirt i love bangkok kat anak2 aku...yang aku pegang tu mostly anak2 murid aku punya..saje tumpang eksyen untuk posing...kah


suasana2 di MBK Centre, Bangkok...

aku masa ni takde mood sangat nak snap gambar banyak2..sebab ko faham2 jela..bawak murid2 ni..bukan boleh lepa sikit..terus hilang!



budak2 ni shopping memang tak hingat dunia..kalah cikgu2 ni ko!


kat sini memang banyak kali kami terpisah pastu jumpa balik...sebab aku suruh aminah (tourist guide) tu ikut punggung dorang...so kalau tak nampak je aku wasap si aminah tuh...hahahahaha


derang ni tak habis2 shopping...dasyat..semua kedai depa nak masuk..aku rasa 1 mall ni derang nak beli...


tapi kan...nak habaq mai kat hampa..mana2 tempat shopping dekat Bangkok ni bagi aku tak best sangat...to be honest..peniaga2 derang menyombong tak bertempat..yang tak sombong ada tapi boleh kira dengan jari..tanya harga pun jawab sambil jeling2...eh..menyampah okeh!

tamat waktu menyoping siang hari...
jom kita lunch plak...


memasing semua dah kepenatan...

korang layan makanan2 yang dihidangkan dekat sini...semuanya dah masuk dalam pakej...so mana derang bawak kami makan jek...hahahahaha

maaf nama tempat tak tahu..sori!








 tapikan bila dah penat sangat...tak habis pulak makanan2 ni sebab dia buat dalam 2 hidangan...

lepas lunch terus balik rehat2 dalam bilik sekejap dan siap sedia nak jejalan pasar malam sekitar hotel...

yang tu aku sambung esokla ek...

7 comments:

Diana Rashid said... Reply Comment

cerita sikit pasal cikgu hilang tu??heheh,..

lieyalatif said... Reply Comment

amboi anak murid lagi sakan soping laa maknenye ye rin...ke cover ni rin ekekekeekek

bab mkn ramai yg puji sedap kat thai ni kan rin...ye laa tekak kite kan suke tomyam2...somtam2...kerabu2 nie...mmg thai le tempatnye..dieorg masak mmg sedap....lieya ni tingin nak pi thai..mcm krabi ke phuket ke tapi dgr kes tembak2..meletup2 tu la buat takut....

eima said... Reply Comment

nak tau pasal hilang je ... org thai ni mmg gitu kat hatyai pun sama .. yang baik ... rumah urut je ... dok tarik2 laki aku hahaha

Yana MIB said... Reply Comment

dasat kan cikgu yg hilang.. :p
xbest ek sini? oke kut tetibe nk bercoti ke bangkok ke take note entry akak ni...hehe

Falsya said... Reply Comment

masyuk betul anak2 murid chekgu azrine nie tau..bizi shopping..hehehe..

comel je akak dlm gambau yg akak sensorang tuh...;D

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Reply Comment

Seram jgk dengar citer pasal hilang tu!!Dah la kat negara org..huuu

Mommy Cici said... Reply Comment

uih dahsyatnya cikgu boleh hilang. busy benau menyoping tu kan