U Click Me...I Click U Back

Wednesday, May 11, 2016

#Bangkok2015 ~ Lepak Malam di The Asiatique The Riverfront

As salam...

ok..sambung balik entry #bangkok
kalau dah habis aku yang senang hati
sebab dah setel hutang nak abadikan kenangan2 terindah dalam hidup dekat blog...ngeeehheee

seharian siang tu berpenat lelah sesi orientasi dengan Huamark International School..lepas tu lunch di Embassy of Malaysia...so balik hotel tu memang memasing menternak air liur basila dulu khen...lepas tu baru kita siap2 nak keluar for dinner...

kami tak tahula program ke mana pong..
tapi tourist guide bawak kami ke sini...


tempat dia memang lawa....nantila aku tunjuk apa yang ada kat dalam..bersabar ye adik2...kehkeh


isi perut dulula...baru kuat nak jejalan kan
aku makan bubur nasi je...series memang sedap wa cakap lu...lama dah aku tak makan bubur sedap camni...dan yang penting halal okeh...


bedal plak dengan ais blended..memang WIN sangatlah!!!

lepas tu sementara tunggu nak masuk The Asiatique...kami...
v
v
v
v
v
v
v
v
v






ni semua gambar derang snap2 dari hp aku..senget benget terteleng2 kepala aku nak tengok gambar2 nih...cehhhh

ok..jom masuk...kita usha2 apa yang best


dorang jalan laju jugak...aku nonongla sorang2 kat belakang...konon nak snap2 gambar la...


korang layan jela beberapa gambar yang sempat aku snap...pakai camera hp..ambik gambar memalam camni..memang banyak blurr jela gambarnya...uhuk






kalau korang tanya aku apa bestnya kat sini?
aku pun tak tahu sangat nak jawab apa...
hahahaha...tapi aku rasa tarikan utama dia ialah pemandangan kot...boleh tengok bandar bangkok pada waktu malam...memang lawala..tak dinafikan




tu hah...pemandangan yang best kot kat sini...macam kami semua takde pilihan sebab pergi pun melalui sekolah..so apa yang orang bawak kami happy je...takde hal


nite in bangkok!!!

 usai lepak2 tengok pemandangan...
so decided nak keluar dari sini sebab nak dinner dekat hotel pulak...

aku pun tak tahu sebenarnya ada dinner lagi...takpe..rezeki jangan ditolak katanya...


otw nak keluar...anak murid aku nampak kedai ni..serbu terus!!!


topi harga rm10...semua pakat beli...


muka happy dapat habiskan duit bekalan ibu bapa...hahahahaha


aku beli purse ni je dekat kakak ngn kakngah...jadila sebab memang takde plan pun nak beli apa2 kat sini...sebab tahun 2015 boleh tahan jugak berjalan ke jogja dan riau..so rasanya takde apa sangat nak beli dah untuk dorang...


time dorang sibuk sopink..aku takde keje lain kat sini...hahahaha

ok..dah jom balik..penat dah seharian berjalan weyhhh...

esok ada misi lagi penting!!

sebelum tu kita dinner dulu dekat hotel..
sedap lauk2 dia..not bad!






lepas setel makan...aku suruh budak2 tu naik atas dan rehat dekat bilik hotel memasing... 

 aku ada misi nak cari barang2 untuk pertandingan science show esok...


ni jela barang2nya..nak bawak dari Malaysia memang tak lepas la kot...so cari dekat sini jela senang...belambak pasaraya besar2 kat sini...pak dengan mak je takde jual..hahaha

program kemuncak esoknya...

5 comments:

eima said... Reply Comment

naK TAHU APE PROJEK SAINS TU ...

Falsya said... Reply Comment

akakkkk...sedapnye makanan tuh semua..sedapnye bubur..adehhh...buka pose nnt nak carik bubur la..hehee..

tingin nak gie bangkok..tgk akak gie mcm best jer...xpenah jejak lagi kat sana..tp tuh la bile tahun pun xtau la..;D

suhaili mohd isa said... Reply Comment

Makanan tu yg nampak sedap betul!!!

Mommy Cici said... Reply Comment

murahnyaa topi. sakan shopping. and makanan nampak sedapp

CikNaa said... Reply Comment

cantik la semua gambar akak.. clear!