U Click Me...I Click U Back

Tuesday, May 24, 2016

#Bangkok2015 ~ Lelepak Jejalan @Don Muang Street | Melawat Islamic Centre |Balik Malaysia

As salam...

 alhamdulillah....last entry untuk #bangkok
maaf la kalau ada cerita2 yang kurang details sebab aku tak tahu nak highlight apa dalam entry #bangkok ni..


aku update ni more to nak simpan as a kenangan seumur hidup aku dengan anak2 murid aku...kalau korang nak ke #bangkok korang bolehla rujuk blog2 yang cerita lebih details ek...

lepas kami balik dari sopingan yang tak berapa best tuh...hik..hik..
balik bilik hotel tunaikan yang wajib dan lepas tu ready for loitering at the night market...ala..dekat luar hotel kami jek..situ memalam memang hingar bingar sikit sebab tiap2 malam ada pasar malam area situ...meriah la jugak!sambil2 habis duit bhat kami...gitchuuu


inila suasana malamnya..kat sini takde la beria ambik gambar...sebab badan pun dah penat sangat...ni jela sempat satu gambar jadi kenangan...kasut pun dah tukar ke selipar...tak larat dah sebenarnya..dan paling tersangat excited..esok paginya dah nak balik Malaysia..missed my family so much!!!



kasut2 ni buat jiwa aku meronta2 nak beli sebijik dekat dak Aish tapi aku tak berapa berani sebab tak tahu saiz dak Aish..bukan apa aku memang takde beli sangat kasut untuk dak Aish..aku lebih suka dia pakai selipar atau sandle aje...sebab lebih praktikal..plus duit bhat aku sebenarnya takde banyak sangat dah tinggal...

so apa yang aku beli is purse untuk mak aku dan tali pinggang kulit untuk abah aku..so setel la beli dah souvenirs untuk family terdekat...memang habis cukup2 je duit bhat aku...kehkeh...

************************************
 esok...it's time to fly back to Malaysia..
takzabarrr!!!rindu anak2 and hubs terutamanya...kahkah...

tapi sebelum gerak ke Don Muang Airport...
kami pergi dulu Islamic Centre di Bangkok...
saje nak melawat kawasan..dan tengok camne rupa bangunannya...

       besar jugak...dan menarikla tempat dia...tapi takde rezeki kami dan masuk ke dalam sebab dia beroperasi pada pukul 9pagi waktu tempatan..memang tak sempat la sebab flight kami dalam pukul 12 camtuh...


snap 1 untuk kenangan yang kami dah sampai sini...:-)

  

melayan budak2 ni bergambar...memang dengan aku2 pun jadi sewel...


  
ko nampakkan camne jadi sewel kat situ??

  
ok..get ready to fly back to Malaysia...



sebelum drop baggage layan dulu awek2 siam ni menari...

update : yang menari2 ni semua perempuan betul ye...hahahah...bukan..awww..awww tau...tulen bang...tulen...

  
selepas dropped baggage...get ready nak masuk pelepasan...

  
sekitar Don Muang Airport...

  
menapak ke gate berlepas...


  
rupa2nya ada bas disediakan untuk boarding...so mohla naik bas...


mamat ni asik berkepit dengan aku je..dia takut dengan cikgu haniza ler tuh...

ready to say goodbye to Bangkok...









alhamdulillah...safely landed at KLIA...

dengan itu tamatla kisah #TriptoBangkok2015 nih...lega!!!  


Link #Bangkok2015





4 comments:

eima said... Reply Comment

yey tamat ..lega hati kan .. heheh
kak rine yg dancer thai tu x mcm pompuan pun hehehe

Julia Johari said... Reply Comment

Syok tengok akak berjimba dgn anak murid kt bangkok...emas betul pengalaman akak ni tau...kasut but budak2 lelaki tu buat ju pun rasa nak beli satu...tp mak dia gak lah kena pakaikan stokin huhhh tu yg malas sikit tu hahaha

CikLily Putih said... Reply Comment

bestnye bangkok

Wawa Yusoff said... Reply Comment

Bila lah nak jadi rajin mcm kak rin.. cerita pegi penang pon dok dalam draft lagi. huhu