U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 5, 2016

#Bangkok2015 ~ Hari Orientasi Kami Dengan Huamark School, Bangkok

As salam...


sambung entry #bangkok selagi terdaya..
sayang sangat kalau tak abadikan entry ni dekat blog nih...
tak kisah la takde sapa baca pong...
syok sendiri pong takpe..
yang penting aku dapat kumpulkan semua kenangan dalam blog nih...gitchewww mukadimah ko...hahahaha

day 2 - actually today ada orientasi kami iaitu sesi berkenal-kenalan dengan tuan rumah (huamark international school) yang terletak di Ramkhamhaeng..

pagi2 buta lagi dah bangun menyiapkan murid2 aku...dorang ada persembahan tarian tradisional untuk dipersembahkan kepada tuan rumah...

bangun awal just untuk make up kan dorang semua...dan ikat kain sampin dorang lagi...
nasib cikgu2 yang ikut ni ada la barang2 make up sikit2...tenyeh jela apa yang patut...hahahahaha

 posing kat luar bilik aku...kecoh bilik cikgu azrine dengan mengkome ni semua...hahahaha

 our big boss...hahahaha...ni la cikgu haniza...penyelaras Sekolah Kluster Kecemerlangan Tahun 2015...garang weyhh..don play2 okeh...

 cikgu ni baik je....takde garang2...hahahahaha


setel siapkan dorang semua...
then turun breakfast dulu dekat hotel...


makanan dekat hotel pun not bad...sedap jugak yang penting halal...alhamdulillah...

 ko nampak tak kain murid aku tu tercabut...haduoooiii la!

pastu boleh dikatakan semua waktu2 tu la nak tercabut..dah kena bebel dengan cikgu haniza...kehkeh

kan aku cakap...hehehehe

hari ni kami semua kena pakai black and white sebab nak masuk embassy of malaysia di Bangkok...protokol kot...

Gb SKK Taman Melawati 2 (Gb sekolah aku) bersama dengan GB SKK Bangi datang memberi sokongan kepada kami...

finally sampai jugak kami di Huamark International School, Bangkok


 ketibaan kami disambut baik pihak sekolah huamark....:-)

 cikgu2 di huamark international school ni ada yang boleh berbahasa melayu...sebab ada yang berasal dari Selatan Thailand....dan kebanyakan beragama Islam

 welcoming the vvip's...

 tq to our tourist guide aminah sebab willing to take care of them....


dewan dia besar....actually sekolah huamark ni adalah sekolah swasta...dan merupakan sekolah Islam

ada beberapa persembahan dari sekolah huamark...banyak jugak persembahan dorang tapi aku tak sempat sangat nak snap banyak2...sebab nak kena jaga jugak murid2...kalau dibiar bising je manjang...haishhh


persembahan dari pihak tuan rumah...comel2 dan menarik

 penyampaian cenderhati dari pihak kami untuk huamark school...

our group photo...:-)


bergambar bersama dengan GB kami dan wakil dari KPM...

lepas setel sesi orientasi...kami bergerak ke atas untuk acara menandatangani MOU dengan pihak Huamark School....


tingkat atas sekolah...


our Gb with the headmaster of Huamark Internation School


sedang melihat slide yang ditayangkan mengenai latar belakang Huamark International School...



ready for signing the MOU...



alhamdulillah...






yang sebelah kanan tu cikgu dari SKK bangi..beliau memang pandai berbahasa siam..so jadi translator kepada wakil kami dari Malaysia...


last but not least...photogediks dari kami untuk anda semua...kehkeh...


sebenarnya ada video persembahan murid2 aku...tapi video tu besar sangat so aku tak sempat lagi nak edit bagi kecik...nanti dah edit aku show2 kat korang ek...

okla..nanti aku sambung lagi next trip kami ke Embassy of Malaysia di Bangkok..

to be continued....

Link #Bangkok2015



11 comments:

Puan Wawa said... Reply Comment

seronoknya..

lieyalatif said... Reply Comment

PENGALAMAN YG menarik tuk anak murid rin...bestnye dpt pi luar negara..ye laa walo pun negara jiran jek kan...satu pengalaman baru utk dieorg tuh.....

Lynn Hamzah said... Reply Comment

seronok anak anak tu dapat pergi ke bangkok kan...

Nafira usof said... Reply Comment

wahhh.. sampai ke bangkok yer.
tahniah buat guru2 dan pelajar yang menjadik wakil dari Malaysia. saya tumpang bangga. hehehe

Cikgu nye cantek lahhhh. x puas saya memandang. :)
boleh bagi tips nak nampak gojes macam cikgu x? hehehe

hamelia sunita Hamid said... Reply Comment

bestnye sis!

Raihanah Ahmad said... Reply Comment

untung budak2 tu dapat pendedahan bertaraf antarabangsa

Diana Rashid said... Reply Comment

seronok nya bebudak tu dapat tengok tempat orang..saya dulu umur gitu paling jauh pi taiping je..eheheheh

Falsya said... Reply Comment

comel2 je anak murid cikgu..hehehe...

eima said... Reply Comment

hebat la kak rine wakil sampai luar negara .. tahniah

Semut Senyum said... Reply Comment

WAaaaa seronok la budak2 tu ye.. dapat pergi oversea.....

Cik Puan Eka said... Reply Comment

pengalaman yg menarik buat anak2 murid cikgu. Deme darjah berapa cikgu. GB akak mcm omputeh le.