U Click Me...I Click U Back

Tuesday, May 17, 2016

#Bangkok2015 ~ Day 3 | The Competition's Day

As salam...

meh nak sambung lagi naa...
tak larat dah sebenarnya tapi teruskan jugakla...sebabnya dah mulakan entry ni so kita habiskan...baru rasa lega!

hari ke3 di Bangkok!!!!yeahhhh...

freshhh kan diri pepagi semua sebab lepas ni kita akan ke Huamark International School untuk bertanding!!!!

 morning from tuan blog...tumpang lalu..
hari ni kami semua pakai baju sedondon ditempah khas oleh GB kami....

 group photo dulu!!!

lepas tu terus gi sarapan dan terus ke Huamark International School...

 kenangan dengan tour van di Bangkok...


finally...here we are!!!nerbes!!


welcoming us!!!actually ada 3 acara akan dipertandingkan sempena science competition ni...simple science show...quiz dan membina kapal terbang...

 nerves but selfie is a MUST!!!

 murid sekolah aku yang mewakili simple science show...
memang simple jela..aku just buat DIY nitrogen gas...dan gunakan untuk besarkan belon..just guna cuka..baking soda je...

 the judges...

sementara acara2 lain berlangsung...acara membina kapal terbang pun diadakan serentak di bilik yang disediakan termasuk kuiz sains...untuk kuiz sains tu anak murid aku tak boleh jawab sebab soalan2 yang diberi adalah dalam bahasa siam dan even ada translator pun dorang still tak boleh faham soalan..sokay...takde rezeki

selepas membina kapal terbang..murid2 yang terlibat dikehendaki membaling kapal terbang memasing dan balingan paling jauh dikira sebagai pemenang...

 murid dari SK Bandar Baru Bangi

 wakil SK Taman Melawati 2

masa ni aku ralik tengok sampai lupa nak ambik video dan snap2 gambar masa giliran melawati 2...hmmmm...selepas selesai semua pertandingan dan semua markah dikira..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



masa penyampaian hadiah aku tak snap banyak sangat gambar sebab tak sempat weyhh...teruja pun ye nak tau sapa menang!


alhamdulillah...wakil dari Malaysia berjaya mendahului pasukan dari Thailand...and we finally made it...

Tahniah Malaysia!! dan tahniah bebanyak kepada SK BBB sebab berjaya mengutip markah tinggi dan seterusnya Malaysia mengutip mata paling banyak dan menjadi juara...yeayyy!!!!

syabas Malaysia!!! 

7 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

selamat hari guru sis

Diana Rashid said... Reply Comment

Memang ye??yeay..malaysia Boleh...heheh

Nooriah Abdullah said... Reply Comment

assalamualaikum cikgu
selamat hari guru ya dan tahniah dari kaknoor
wah Malaysia menanggg lah
Malaysia mmg hebat murid2 nya kann
eh jugak cikgu nya hee

LYAfrina said... Reply Comment

alhamdulillah..tahniah buat malaysia..
tahniah jugak buat akak sbb terlibat program ni.. bangga tau!
lya dulu2 mmg minat sgt reka cipta sains ni..

btw..

selamat hari guru kak..
smoga trs bsemangat mdidik anak2 bangsa...

msti byk dpt hadiahkan..hehe..cikgu feberet ;-)

eima said... Reply Comment

wahhh tumpang bangga ... tahniah cikgu

Hanis MY said... Reply Comment

as salam sis how r uuuu rindunyaaaa... skrg azam nak aktif berblog macam dedulu haha insyaAllah...

andrea chiu said... Reply Comment

I am so glad to read your wonderful article. Im looking forward to read more of
your works and posts. You did a good job! Try to visit my site too and enjoy.

triciajoy.com

www.triciajoy.com