U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 26, 2016

ALLAH Duga Kita Dengan Macam2 Cara

As salam...



dalam minggu ni aku busy terlampau..
dengan cikgu2 takdenya ramai..sesak napas aku...hahahaha..tapi aku takde halla sangat...SYMP aje..cuma yelar..kesian cikgu2 yang masa free depa secoet diganggu gugat..kesian jugak tapi memang tak boleh adjust kot mana dah pun...tugas memasing kan?

kita memudahkan kerja orang..
inshaAllah kerja2 kita juga akan dipermudahkan...ye dop?


semalam tak sempat nak belek2 blog..nak BW pun tak sempat sangat...
kat rumah aku tu kakcik Yaya dok demam..
last week seminggu tak p sekolah..
dah ambik darah..tapi alhamdulillah takde apa...pastu baik p sekolah macam biasala this week...

tup2 Selasa pagi tu dia ngadu sakit kepala..
tapi badan tak panas sangat...aku sebabkan sekolah agama tu exam..aku suruhla jugak dia pegi...and mintak tolong Yumie tengok2kan..kalau panas ke apa bagitahu aku...tapi elok jela aku jumpa kat sekolah kebangsaan...siap bersenam robik untuk sukaneka akan datang...

then malam selasa tu badan dia dah panas balik..panas sangat okeh...aku lap2 kepala bagi reduce panas dan bagi jugak uphamol bagi cepat sejuk..risau aku!


semalam kena ambik lagi darah dekat klinik kesihatan..siap dia bebel2 dekat nurse tu dia dah ambik darah dah hari tu (hkl) kenapa kena ambik lagi...sebenarnya dia takut tau..masa tu dah meleleh2 ayaq mata...

aku macam biasala kering hati sikit...


pastu dia terus pandang aku tanya abah mana??hahaha...

abah dia ada kat bawah jaga dak Aish...aku dah cakap kat abah dia kena letak dak Aish umah pengasuh sekejap..tak..dia nak bawak jugak...pastu mengamuk2 ko sampai rumah sebab nak mainan...

aku sent la gambar tu dekat wasap abah dia..balik rumah baru abh dia sempat bukak wasap tu..tengok gambar anak dia nangis cari dia...terus menitik ayaq mata...hahahha

sensitip betul laki i!!!


hari ni sempat jamu kawan2 sekolah dengan brownies dengan crumble oat with nutella...aku order dengan kakak ipar aku je..sedap bangat!!!

saje jek sebelum naik ramadhan ni...
tak tahu sebenarnya nak jamu apa?

3 comments:

Falsya said... Reply Comment

sedapnye kak brownies dgn curmble oat tuh....terliur sudah..

QasehnyaRania said... Reply Comment

sedapnya brownies tu.
alahai sian kak chik..
hope x da pa pe la kan !!

Mommy Cici said... Reply Comment

sedapnya brownies. heheh lelaki ni bab anak memang sensitif sikit