U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 7, 2016

Tak Tahula Nak Panggil Buang Tebiat Ke Atau Faktor Umur?

As salam...


ni aku nak bebel2 sekejap...
cerita pasal kisah rumahtangga...
tapi takde la apa2 yang kontroversi pong

cumanya....
hmmm...camne nak cerita ek


aku dah 17 tahun kawen...
ada yang cakap aku dah selesa dah dengan marriage aku...maksudnya macam dah tak perlu nak takut2 dah...tapi kan lagi lama lagi banyak benda2 baru aku tahu yang pasangan kita suka atau tak suka kita buat...

dari sehari ke sehari la ko makin kenal dengan pasangan hidup ko...kan?
macam aku lagila..husband dah berumur...
masa kawen dengan husband aku baru 18tahun...durhaka tu tak payah cakap la..melawan cakap je kejenya...

sekarang ni macam dah takde la nak melawan sangat...kalau melawan pun slow2 je cakap...hahahaha..melawan jugak tapi psikola sikitla...kahh!
orang panggil cara tu kena berhemah sikit..janganla nampak sangat ko nak durhaka..tak cium bau syurga nanti!
bukan macam dulu...masuk bilik hempas pintu macam budak2...T___T

sebenarnya bukan tu yang aku nak citer...
lately ni aku rasa macam nak berkepit je dengan hubs aku...eh kenapa tak tahula..
perangai buang tebiat ke apa...

bukan la masa dia kerja tau..tapi masa dia dah ada kat rumah...atau weekend ke...
memang ada je rasa macam nak ajak dia keluar jejalan..tapi nak berdua je..sebab nak cerita perihal memasing...nak cerita dari hati ke hati...dapat pekena neskepe kedai mamak pun dah kira best dah..takleh keluar lelama sebab tinggal dak Aish...
abah dia bukan boleh tau...asyik dok ingat je dak Aish kalau tinggal lelama...
port yang selalu kami jejalan is festival city atau wangsa walk je...takdela lelama sangat..sejam je..pastu balik..

tapi bukan senang ok nak dapat masa camtuh...hmmm...kadang2 bila husband balik lambat pun aku rasa macam tak mo bercakap je dengan dia...sentap cepat je..tapi aku selalu istiqamah..kenapa perlu nak buat camtu kan?terus layan macam biasa..even dalam hati hanya Allah sahaja yang tahu bengkek je rasa...pastu sesi luahan perasaan terjadi bila dalam kereta dengan anak2...yelar..anak2 jela tempat aku mengadu domba..melepaskan amarah pun ye jugak...hahaha

entah hape2 la ummi ko ni kan??

pastu lagi 1 aku sekarang dah mula nak melawa2 je bila dengan husband...even nak pergi teman dia ambik anak..aku still pakai bedak dengan lipstik nipis2...dulu takde plak camtu..togel2 je muka..aku rasa macam aku tak suka husband aku tengok muka aku pucat je...eh..ko dah kenapa???
husband aku dengan aku beza umur banyak...tapi aku rasa macam unsecured aje..haishh...mainan perasaan je kot ni?

faktor umur ke aku buang tebiat ek?

11 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

ooo baru tahu rin kawin muda ye...patut le anak besar2 rin awet muda lagi....org kate mase tu jiwa masih 'macam2' lagi ..tapi alhamdulillah berkat sabar masing2 berjaya sampai skrang...anak2 dah besar....bahagia...

Nad MamaZN said... Reply Comment

hehe.. faktor umur kot.. tp menda positif ok la tu :)

Kak Nieyl said... Reply Comment

Singgah pagi ♥
bgs la tu..kdg² org lelaki ni payah nak ckp apa yg dia suke..apa dia x suka.:)
benda positif tu... :)sye sukaaa...

Ibu Dilah said... Reply Comment

Faktor umur kot kak.. huhu.. lagipun maybe dulu anak kecik2 tak sempat nak melawa, sibuk layan anak2.. skrg anak2 akak dah besar2 kan, baru la dpt nak melawa & berkepit jer.. huhu

LydSunshine said... Reply Comment

Sweetnya Rin. Tak tau la saya nak komen kenapa Rin rasa gitu. Tapi rasanya bukan unsecured kot. Mungkin cinta makin dalam. Ececece. Lagipun mungkin sebab anak2 dah pandai bawak diri (kecuali Aish. So, perhatian berbalik semula pada husband. Agaknya la. Hikhik. Murni tak komen ni?

Yana MIB said... Reply Comment

jatuh cinta kali kedua dgn asben ke tu? hii bestnyaaaa...nk jugak rasa jatuh cinta lagi sekali dgn asben...tggu anak² besar sikit kot kan kan :)

Diana Rashid said... Reply Comment

hahah...nak datang bulan kot kak..ekekek..lari..
takut kena baling kasut!!

CikNaa said... Reply Comment

kakrin, sweet lah! tapi kan sy pun camtu lepas balik langkawi.wakaka

Yana Libra said... Reply Comment

wah..hehe..baguslah ada rasa camtu kan :)

eima said... Reply Comment

HMMM romantiknya.... faktor usia ni ..kak rine dah semakin matang .....

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

itu namanya makin hari makin sayang..
sayang pada suami apa salahnya.. mudah2an dapat beli emas seketul hehehe
apa2 pun semoga hubungan u, husband & anak kekal hingga syurga..