U Click Me...I Click U Back

Friday, April 22, 2016

Minggu Sains dan Teknologi SKTM (2)

As salam...


fuhh...2 hari peluh ketik handle teknik menjawab soalan sains tahun 4 dan 5..
tak menang tangan dengan buat relif cikgu lagi...dan dah 3 hari jugak kepala aku dok sakit sebab tak cukup rest plus cuaca pun panas sangat...sakit gigi pun ye jugak ni!


ni baru sempat nak telek2 blog...
serius... minggu ni minggu hectic sebab minggu sains dan teknologi..
nak tak nak cikgu2 sains memang busy skt this week...minggu ni jugak macam2 rombongan keluar murid2 ke kidzania...dan petang semalam murid2 ada lawatan muzium telekom stay 1 nite kat sana...meriahkan?

tapi aku tak join...nasib baik!!!hahahaha

sebenarnya ada la beberapa video yang aku sempat rakam masa pelancaran minggu sains tu...ada beberapa gimik2 sains yang menarik yang boleh aku share...tapi tak sempat nak cara ke video tu nak link masuk sini..nanti aku try upload dekat youtube dulu then nanti2 aku sharela kat sini...

yang ada banyak gambar kami selfie...
sebab masa gimik2 sains tu aku just ambik video je...

 with our sporting GB....

 bila Gb dah naik bilik..kami plak selfie suka2...hahahaha

 selfie lagi bebeh!!

video 

dapat jugak upload video salah satu gimik sains kat sini....kalau korang tengok masa GB dan PK2 aku spray colour water dekat canvas kosong tu...memang tak berapa jelas sangat tulisan yang appear dekat situ....

then..selepas lebih kurang 10minit...baru nampak tulisannya.... 


 nila canvas dari kosong turned out like this....

ada banyak lagi gambar tapi macam tak sempat je nak upload kat sini....

malas nak letak watermark...hahahaha

happy weekend uols!!! 

3 comments:

Nieyl said... Reply Comment

Salam jumaat..
Singgah pagi...

mummy_ayu said... Reply Comment

salam jumaat...cantik baju2 cikgu..

Julia Johari said... Reply Comment

Seriussssssss suka tengok semua cikgu2 ni termasuk akak...lawaaaa yerrr...kalau cikgu lawa cm ni rela tau belajar siang malam nak dpt A hahahha