U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 14, 2016

#MeAsATeacher ~ 8 Tahun

As salam...


lately memang banyak betul isu2 pasal cikgu cikgu ni dok berdebat kat media sosial..
cikgu cakap omputih pun salah...
cikgu dapat bonus pun salah..
cikgu naik gaji pun salah...
tak tahu tang mana lagi hat salah...
hehehe...but aku sebagai seorang cikgu take it positively...sebab aku tau tak semua cikgu2 dalam dunia ni maksum kan?

memang ada la sorang dua dalam sesebuah sekolah tu akan memberi masalah jugak dekat pihak sekolah..benda ni perkara biasa..


16 April 2016 ni genapla 8 tahun aku jadi seorang guru...tak sangka sebenarnya aku dah mengajar 8 tahun...rasa macam baru je semalam aku lapor diri kat sekolah...lol

InsyaAllah bakal naik gred DG 44 cukup 8 tahun nanti on 16 April nih...

8 tahun tu kira masih anak jagung lagi..
takde apa pun perlu nak dibanggakan..
cuma aku nak ekspress kan perasaan aku betapa selama 8 tahun ni...tahun 2015 adalah tahun yang paling best dan paling banyak pengalaman aku kutip di SKTM 2...
dan tahun paling banyak sekali aku naik kapal terbang...bahahaha...

dan pengalaman paling best was...
dapat jadi guru pengiring ke Bangkok, Thailand untuk program pengantarabangsaan

bukan senang kot sebab bawak budak umur 12 tahun seramai 8 orang yang macam2 peel..passport semua kena jaga..hadusss..
tapi it was the most interesting and valuable experience throughout my life...
aku tak sempat lagi nak buat entry Bangkok ni..tapi aku sharela beberapa gambar yang aku rasa sangat berharga sepanjang aku hidup....hehehehe...#dramasangat

 we were with our sporting GB En. Alwan (left) with Tn Hj. Malik (Penolong Pengarah Kanan, Unit Kebitaraan Kokurikulum KPM)

bertanding untuk "asean science challenge competition" di Huamark Private School di Bangkok, Thailand

 merasa masuk Embassy of Malaysia di Bangkok



 dan terharu sebab our Dato Mahdzir Khalid pun siap announced dalam official fb dia pasal program ni..cuma dia silap type SK Taman Melati tu je...sebenarnya SK Taman Melawati 2...actually beliau dah betulkan..tapi aku screenshot awal2 dulu..malas nak cari dah yang baru...boley gituhhh??


dan alhamdulillah..usaha selama 8 tahun dikurniakan rezeki untuk aku merasai...
v
v
v
v
v
v
v
v
 tak pernah sedetik dalam hati aku rasa aku cemerlang dalam kerja aku...cuma aku rasa tahun 2015 Allah murahkan rezeki aku sampai ke tahap ini...dan tak terlintas di hati aku untuk dapat anugerah ini sebab rasa baru je jadi cikgu...banyak lagi yang aku perlu belajar...inshaAllah dengan apa yang aku dapat menjadi aku lebih semangat untuk bekerja dengan ikhlas...

btw... SK Taman Melawati 2 baru sahaja dicalonkan ke Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) dan uols doa2kan perjalanan kami dipermudahkan...

dengan tittle yang ada sekarang pun (sekolah kluster kecemerlangan) kami dah serabut dengan kerja..apatah lagi kalau dapat SBT...huhuhu...tapi sapalah kami untuk menolak rezeki Allah...

SYMP

9 comments:

MamaAliya said... Reply Comment

tahniah kak!!

lia ummiirfan said... Reply Comment

alhamdulillah.. tahniah..! bukan senang menjadi guru.. kerjaya seorang guru banyak menguji kesabaran.. kipidap! 💪💪💪👏👏👏

ameris said... Reply Comment

tahniah rine.
mmg berat tanggungjwb guru.
nasib baik laa akk x jd guru sbb cpt hangin.

sweet tooth said... Reply Comment

Tahniah...smg terus menjadi guru yg cemerlang...dan semoga Allah kurniakan balasan yg setimpal atas jasa yg dicurahkan mendidik anak bangsa... Amin...

Julia Johari said... Reply Comment

Tahniahhhhhhhhhh!
happy yer baca berita ni kak...naik pangkat...juju baru 9 tahun kerja...kira lebih kurang perkhidmatan kita ni kak...dashyat pencapaian sekolah akak ni...rasa mcm nak pindah rumah je dok dkt sekolah ni leh hantar Qi gi sekolah ni bagus ye

Qhaifa Nur said... Reply Comment

Tahniah...
besar pengorbanan seorang cigku..
dlm mendidik ank bangsa...moga di permudahkn segalanya

mrs kayrul said... Reply Comment

Tahniah kak rine..x sangka dapat berkawan ngan cikgu yg sporting

Fadzilah Rahman said... Reply Comment

Tahniah cikgu.

LYAfrina said... Reply Comment

alhamdulillah..at least..smbil2 keje leh mkn angin jgk kan