U Click Me...I Click U Back

Wednesday, April 6, 2016

Lawatan Bersejarah ke Muzium Telekom

As salam...


lama dah sebenarnya lawatan ni...
tu sebab tajuknya lawatan bersejarah..T___T...hahahaha
tahun lepas bulan Ogos kot ek...
haduuusss...serius tak ingat
tapi sekali dengan lawatan ke petrosains

lepas selesai melawat 
then kami terus ke Muzium Telekom...

sekolah aku dengan muzium telekom ni macam tak dapat dipisah2kan pulak...hahaha
tiap2 tahun ada je lawatan ke sini...
ada 1 tu siap night in muzium telekom lagi...

tapi aku baru dapat peluang pergi sekali ni jela...tu pun rombongan skk..sebab aku guru sains + ajk dalam tuh...terselitla bawak budak2...

 upon arrival...


 waktu operasi


setel je beratur dan sedikit briefing...
kami pergi ke surau dulu untuk zohor...
then baru sesi lawatan bermula...
ada pegawai2 dari muzium yang assist cikgu2 dan murid2 dan memberi penerangan pada setiap sudut dalam muzium...

 1st session...

 ewah...cikgu pong...hahaha

 staff yang memberi briefing kepada murid2...

 kalau korang into history...bolehla pikir2 nak datang sini...hehe



kami cikgu2 yang mengiring murid2...ada sorang lagi...tapi kumbang...kehkeh...

sejarah telefon2 lama...dan perkembangan telekomunikasi di Malaysia...

macam mengajar sejarah plak kekdahnya...hahahaha



selpiah is a MUST...

bincang apa bang???

kalau orang betul ni mau kena kejo penyapu dengan laki haku....hahahahaha




 operator wanita zaman dahulu kala...




excited sangat tuh....

blurry plak....


 ewah2..korang kemahen lagi menyempit menumpang cikgu berposing ek


korang layan jela..gambar memang banyak...

  ok...dah sampai sesi menjawab kuiz...sapa jawab betul dapatla gift dari staff telekum...syiokla budak2 kan?


  excited memasing nak jawab sebab nak dapat gift punya pasal...hahahaha

setel lawatan...masa untuk minum petang pulak...


 wakil guru memberi sedikit cenderahati kepada pihak telekom...

masa makan tu kat luar dah nampak dah replika telefon gabak nih..tak sabar gedik2 dah nak posing kat sini...hahahah

hadap jela..memang banyak kot gambar2 kat sini...




layankan aje la...hikkksss


 kenangan!!!!




sesapa yang teringin nak bawak anak2 ke sini...boleh datang ke...

Muzium Telekom,
Jalan Raja Chulan,
50200 Kuala Lumpur,
Malaysia.
+6 03 2031 9966
email : csamt@menarakl.com.my

buka setiap hari (8.00 hingga 5.00 ptg)
kecuali cuti umum

8 comments:

Suriaamanda said... Reply Comment

anak- anak sekarang memang suka melawat tempat2 bersejarah..especially anak dara SA tu ha...

Julia Johari said... Reply Comment

Unik muzium telekom ni kak...ada telefon besaq hehehe...kelakar akak pi gambaq dgn patung...hahahha

Diana Rashid said... Reply Comment

sekolah anak saya lak buat rombongan pi kedah..jauh nya Ya Allah..siapa la yang nak bagi..hahha..dah la untuk tahap 1 je..pulau pinang pun tk habis berjalan lagi..ekekek

zeera lily said... Reply Comment

sekolah dan lawatan memang tak dapat dipisahkan... hehe.
serono la bebudak tu jalan-jalan..

Nad MamaZN said... Reply Comment

zakwan suka la pi tmpt2 muzium2 camni

LydSunshine said... Reply Comment

Sesungguhnya baruku tahuk yg telekom ada muzium. Kalau rindu dgn telepon public yg sekotak warna kuning tu, agak-agaknya boleh lepaskan rindu tak dgn dtg ke muzium ni?

CikNaa said... Reply Comment

bapak besar phone tu kak.. teruja plak saya! teringat dolu2 sekolah pg lawatan..hehe.

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

seronok juga ye buat lawatan mcm ni.. boleh usulkan kat sekolah anak2 i.
Cikgu2 pun sgt teruja ambik gambar kat replica telephone tu.. hehehe