U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 26, 2016

Kuala Lumpur ~ #Bangkok2015 | The Journey Begin

As salam...





fuhh..kisah nak ke Bangkok ni pada permulaannya banyak sangat cabarannya...
memang banyak tawakaltullah jela..
sebab nak lulus tu memang payah kot....
  

cabaran yang pertama was bila aku ditugaskan untuk buat 1 kertas kerja program pengantarabangsaan ke singapore...
and deal with beberapa sekolah tapi unfortunately...mostly sekolah2 di singapore derang tutup masa akhir tahun...hmmm
btw...untuk program pengantarabangsaan ni hanya sekolah kluster sahaja yang dibenarkan...so kami kena sediakan kertas kerja dan mesti diluluskan oleh pihak kementerian....
 

then selepas penyelaras aku bincang2 dengan GB then we decided to join SK Bangi 1 untuk join program pengantarabangsaan mereka di Bangkok, Thailand...dan alhamdulillah kertas kerja tu lulus then Bangkok...tunggu aku datang!!!



memula aku pun tak sure aku ke yang kena pergi..then penyelaras aku cakap nama aku naik untuk bawa murid2 doktor muda dan murid2 softbol 2 orang...so semuanya 8 orang murid termasuk cikgu 2 orang...total up 10 orang ke Bangkok...GB aku pun ikut tapi tak naik flight dengan kami...

then on 22nd of November...hari Ahad 2 hari selepas cuti akhir tahun...we went to Bangkok!!!

 yang pakai tudung bawal bunga2 tu our agent kat sini...dia settled all the things macam booked ticket kami... including checked in our baggage...

   flight kami pagi dalam pukul 9pagi macam tu tak silap aku...hahahaha...serius tak boleh nak ingat sangat...aku dapat boarding pass untuk semua pun on the day we fly to bangkok...hehehehe

 belum sampai Bangkok lagi dah kecoh2 passport dengan boarding pass ada yang tertinggal dekat kedai yang kami singgah beli air...masa on the way nak ke gate menunggu...

 bukan senang nak handle semua even takdela ramai..sebab memasing ada peel memasing kan?

ada banyak gambar nih...hahahaha
semua gambar syiok sendiri je...hahahah
layanzzz!!!
 






cikgu layan jela murid2...eh..ke murid2 TERPAKSA layan cikgu selfie...hahahaha

 still waiting...

 ready to board...yeahhh!!!

kesian dok sorang2 dalam flight...tak tahula sebab apa..yang lain2 semua dok sekali...

 biasala nasi lemak pak nasir....

perjalanan 2 jam setengah...kematu jugak bonts aku...hahahaha

 dah sampai Airport Don Muang, Bangkok


kami turun airport don muang sebab hotel kami memang dekat daerah don muang, bangkok...kalau turun survanabumi jauh la nak kena travel... 

muka memasing excited sebab 1st time been here...

 lepas imigresen bangkok...alhamdulillah..even ada jugak isu dekat sini...to be honest orang bangkok sangat tak peramah...menyombong!!!


masa ni aku adala snap2 gambar airport don muang..tetiba datang security dia sound2 kami tak bagi ambik gambar..cakap dalam nada marah2 ko...kurang ajar bagi aku..ko tak boleh ke tegur kami baik2...kami ni tourist korang kot...ish..sampai sekarang aku tak boleh move on dengan perangai dorang...


 bincang camne nak set wifi...hehehehe

 sambil2 tunggu our tourist guide...

 kecoh!!

 aminah dah datang sambut kami dengan makanan....

 orang selatan thailand..pandai cakap melayu...so senang nak berkomunikasi...

 lepak dulu tunggu van yang ambik kami sampai....

 tengah lepak tunggu van...our GB sampai...aikk..cepatnya...hahahahaha...rupa2nya our GB naik flight right after kami fly..so sampai dekat2 masa dengan kami la...

 ini je yang sempat aku snap on the way to hotel...

Sampai di Regent Hotel, Don Muang.. our accommodation for 4days 3 nights

upon arrival....


actually hotel ni hotel biasa je..tapi dipilih sebab dekat dengan sekolah yang kami bertanding tuh dan hotel ni hotel Islamic...so senang nak cari makanan halal...breakfast dinner semua dah tentu2 halal...

 hotel ni tengah renovation...so dia punya lobby sementara la kiranya nih...tapi serius..selesa jek..dan receptionist dia pandai cakap melayu...gituhhh

 mencari bilik memasing...semua duduk satu level...di level 4 dan bilik pun berdekatan...setiap bilik duduk 2 orang aje..memang selesa sangat...tapi memang dah pesan siap2..jangan nak bising2 memekak ke apa..sebab ada sekolah lain dok level atas..jaga sikit adab sekolah kita...

dapat katil queen sorang satu..seronok golek2 sorang2...hahahahaha..

bilik air pun selesa..tapi jarang plak dok lelama sebabnya malam baru jumpa bilik air...hahahahaha

sedap air nih...memang dok minum jela dah tersedia dalam peti ais...hehehehe

makan dulu sebelum jejalan...

 get ready to Pasar Terapung...kata mana...tunggu next entry ek korang....:-)

to be continued....

 

7 comments:

babYpose said... Reply Comment

Assalamualaikum, best dapat ke bangkok, baca entri ni teringin pulak ke sana:) pasti happy murid murid pergi dengan cikgu yang sweet :)

eima said... Reply Comment

wahhh untungnye dpt pengalaman bawa murid ke obersi ...

Julia Johari said... Reply Comment

Huhhh orang Bangkok menyombong ye kak...nasib baik akak kasi tau tak leh amik gambor kt airport dorang maybe dorang tu imegresen kot kan kak...ish2 patut yer tegur elok2...best yer pi bangkok..syok lah jadi cikgu mcm akak...byk speacialities diorang sediakan...good job!

Ashmira said... Reply Comment

Org Bangkok mmg sombong sgt2. Saya pun br blk dr Bangkok awl bln lalu. Salam perkenalan. Jemput singgah blog saya www.diariashmira.blogspot.my

CikNaa said... Reply Comment

hebatnya akak handle anak murid ramai camtu

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Weee..bestnya dpt gi bangkok..akak mmg diorg rude pun..sama jer kat border danok tu ha..

Cik Puan Eka said... Reply Comment

syiok. cantik betul akak ni. hehehe.

Terbaek cikgu dapat handle anak murid ramai2 ni.