U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 12, 2016

Dah Lama Tak Kongsi Resepi...Kan?

As salam...


rasanya dah lama sangat aku takde share apa2 resepi kan?
bukan bajet terror masak pong...
aku suka sangat kongsi2 resepi yang mudah2..kalau ada yang mencuba tu kira dapatla aku sikit pahala sebab kongsikan?

tapi aku takde resepi baru pong nak share kat sini...yang ada pong resepi sepanjang zaman bak kata husband ahkak...huwaaa!!

kan aku tak masak baru tahuk!!!!lol

 aku kalau buat sambal tumis memang suka letak ubi kentang camni..hubs aku suka...so layankan la apa yang hubs suka....

favourite family aku....kalau kari memang laju je semua makan...pastu tumbuk sambal belacan..goreng plak ikan garing2...walahhhh!!!mak mentua lalu sure korang tak nampak2 dah...macam Yaya sekarang setiap kali aku masak je mesti dia akan tanya..."ummi..sambal belacan takde ke"..hamboi anak dara kecik aku baru darjah 2 dah pandai sangat makan sambal belacan...
 
ni aku buat semalam..malas punya pasal aku buat nasi lemak...makanla sampai ke malam....hahahaha

 ayam masak ubi kentang ala pakistan...ni favourite anak2 aku..kalau masak ni je dah cukup dah tak payah ada lauk2 lain dah...

resepi : http://azrinzfamily.blogspot.my/2013/11/resepi-ayam-masak-ubi-kentang.html

 kalau malas macam ni pun nasi 4 pot habis licin..anak2 aku memang suka sup sohun banyak2 camni...pecah telur dalam tuh...walahhh!!!

 aku rasa takde plak yang aku mentioned anak2 aku tak suka...semua benda suka..anak2 aku alhamdulillah semua benda telan...senangla makan..tapi yang aku tau masakla..aku takdela masak benda2 yang lain dari yang derang suka makan...kang syok sendiri masak..anak2 tak makan...senang2 masak jela sambal tumis je kompem laku...hahahahaha

8 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

udang petai tu...udang petai tu kakak...bikin la kakak ni, len kali buat lebih sikit, saya nak jugok..hahahhha

eima said... Reply Comment

sama la kak ...masak hat depa suka ja ... kita dah jemu pun lynkan jugak .. nk masak hat lain sat gi tak laku kita sakit ati .... hahahha

Julia Johari said... Reply Comment

Huhhhhhhhhh mengundang sungguh set kari daging tu...i hateeeeeeee u kakak lapar lah hahahha...julia dha lama tak masak kari daging...perghhhh tumbuk sambal belaca goreng ikan garing2...ehhhhhhhhhh kak saya menangis niii sambil scroll...okey weekend ni nak masak kari daging hahaha

lieyalatif said... Reply Comment

semua menu rin mmg kene ngna regu.... sup sayur, lawannye ikan goreng garing2...ade plak sambal.,...uihh mmg menambah le mkn kan heheheehehe....

same laa mcm lieya rin, kat umah lauk ulang2 ajek laa gamaknyer ikut selera anak2 ni hah....

sweet tooth said... Reply Comment

pasal masak ni, kadang pening nak masak apa... nak ulang2 takut boring...kalo tanya hubby nak makan apa, sure dia jawab ikut la masak apa pun boleh. hahaha...x membantu bg idea pun nk masak apa... kehkehkeh

Diana Rashid said... Reply Comment

anak2 saya pulak banyak benda yang diaorang tak suka.boleh kira dengan jari lauk apa diaorang suka..sebab tu saya jarang update resepi lauk pauk ni..Best nya kalau tak banyak memilih.boleh masak macam2...

Falsya said... Reply Comment

Akakkkkkkkk..sodapnyeeeeee..

Firefox firdaus said... Reply Comment

untung ler.. ada bini pandai masak.

[Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]