U Click Me...I Click U Back

Friday, April 29, 2016

#Bangkok2015 ~ Sinthorn Steak House, Ramkhamhaeng

As salam...


masih day 1 tapi belah malam...
gambar banyak sangat so memang tak boleh nak buat entry 1 harung sekali 1 hari...

uhuk = bertabahla ye...

 inila dinner kami yang best malam pertama di Bangkok...

kalau datang sini sila datang dengan perut kosong...sebabnya...tunggu!!!

oh..btw...harga maaf aku tak pasti sebabnya aku ada bagitahu kat sini makanan semua dah masuk pakej...so korang boleh google2 untuk tahu harga..dan yang pasti ianya HALAL okeh..

yang datang makan sini mostly muslim...dan bertudung litup lagi.... 

 makanan dia like heaven..alhamdulillah..banyak sangat weyhh...memang asyik bangun duduk je ambik makanan...

budak2 ni syiokla dapat main masak2...

hah....kan aku cakap...banyak tangan tu hah...

 tomyam ni kami bayar sendiri...tak masuk dalam pakej..sebab dalam pakej hanya untuk makan steamboat aje....

 aku kepenatan dan kelaparan sangat masa ni...so gambar kat sini so...so aje..maaf ye semua...

cikgu dok rilex je..kita buli je budak2 tu suruh bakarkan untuk kita segala mak nenek yang kita nak makan...#keji

dorang ni makan sakan...licin ko...aku pun terkejut sebab masing2 kurus melidi jek..bela saka ke hape korang ni???

panas weyh kat sini...hirup carrot susu...sodap sangat!!!

kat sini sempat lagi aku menyoping tudung2 untuk menantu aku...sebab tak tahu nak bagi apa datang sini...tudung2 yang dah tentu2nya takdela dekat KL nun...

kedai tudung tu memang ada je sekitar Sinthorn Steak House nih...sambil makan sambil cuci poket...githcewww....

even gambar ni gelap...nak tunjuk jugak bukti kami memborong tudung...hahahaha....

shopink...shopink jugak tapi....
esok ada cabaran besar yang menanti...
seremmmmm!!!



kalau ada sesapa yang datang ke Ramkhamhaengm, Bangkok..bolehla datang ke

Alamat: 3331/2 Ramkhamhaeng Road, Huamark, Bangkapi
(Antara Soi 85 dan Soi 87, dekat perempatan Lam Sali)
Tel: +66 23777 7322 / +66 2377 9123-4
Website: sinthornsteakhouse.com/en/

Open : 11pagi- 11 malam  



to be continued....

7 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

FUH MENARIK rin...suke style makan gitu.....tapi mcm rin jugak laa, lieya biasenye charterd kat mia mija jek hahaaha omak tau2 dah siap tgl ngap ajek...lg pun budak2 ni baru nak up, excited kalo makan kene masak sendiri gitu.....

walo pun rin tak tunjuk menu2 yg ade kat buffet tu tapi mmg nampak byk n variety....kalo kaki mkn mmg beruntung...

Falsya said... Reply Comment

Time2 gitu la nak bersenang lenang kan kak..bg anak2 murid masakkan..bile lg nak kerah gitu..hehehe..

Lynn Hamzah said... Reply Comment

syoknya...memang best makan steamboat dan bakar bakar nie...fav anak beranak...

Julia Johari said... Reply Comment

Wowwww...best yer makan steamboat halal kt sana tu kak...hahhaha bagus asah budak2 tu masak...cikgu makan je senang hehe...fuhhh borong tudung syokkk!

Diana Rashid said... Reply Comment

pergi tak shopping tu bukan akak la ..kan?ahhaha

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

ooo cikgu membuli anak murid yer..hehehe.. ala sesekali kan..bukan selalu yer dak..=D

Cik Puan Eka said... Reply Comment

hihi anak2 murid kene buli bako stimboat ya. Tomyam dia sdap tak? nmpk mcm bnyak nau cilinya. Eh cikgu da ade menantu?