U Click Me...I Click U Back

Wednesday, April 27, 2016

#Bangkok2015 ~ Kwan-Riam Floating Market

As salam...


meh meh kita nak sambung entry #bangkok
setel checked in segala bagai..
rehat dan solat..then kami terus bergerak ke Kwan-Riam Floating Market yang terletak di bandar Bangkok...

korang jangan tanya macam mana nak pegi tau...sebab as i told uols before...
aku pergi ni memang ada tourist guide..
so memang ada dalam itinerary kami...
and uols boleh waze kot..takde masalah
Sekarang ni zaman dunia di hujung jari...takde hal punya!!

(info : The market opens on Saturdays, Sundays and public holidays from 7am to 8pm. On those days, people who want to to offer alms to the monks usually start gathering on the banks of the canal at 7.30am. For more information, visit www.kwan-riamfloatingmarket.com or call 087-701-2878 or 081-635-1491 or 089-124-7879)

selfie sedas 2...tetiba ada photobomb kat belakang tuh...

 sampai dah Kwan-Riam Floating Market, Bangkok

  pintu masuk ke floating market...



 dah masuk kawasan berbumbung...






 let's meet our head boy...ariff yang nakal...



me with the girls...


actually aku tak berapa tahu sangat info pasal floating market ni...as i know memang banyakla floating market dekat Bangkok nih...tapi yang aku noticed...kat sini makanan takde yang halal ok...hehehehe
Be careful...

sesapa nak bergambar dengan biri2 pun boleh..tapi sila bayar la kan...i siap selfie and FOC lagi!...hahahaha..#kejisangatperangai

kita nak ke mana nih???

what a nice view...

rupa2nya kami nak naik sampan tu..hehehehe

budak2 biasala...bkn dok diam pong...nak dicubit2 kang kata mendera anak2 orang plak..kahhhh

10 of us who is lucky!!!


sejuk mata memandang...

 mungkin inila speciality about this floating market...boat riding...erkkk...

cikgu haniza jadi mak tiri sekejap dengan budak2 nih..kesian tau kak niza...hahahaha

wajah2 comel..keriangan dan tak lupa juga kenakalan...haishhhh

terselit cikgu2 chomel di situ...hikss..



selfie selagi tak jeluak...

layankan pemandangan ajela..

to be honest...
pemandangan kat sini biasa2 ajela..
takdela cantik macam ko fefeling naik bot mengelilingi bandar Italy...lol
tambahan none of their food is halal...
so bertabah ajela kalau datang sini....

sesapa yang datang Bangkok nak datang sini
alamatnya :
 Ramkamhaeng Rd., Hua Mak, Bang Kapi, Bangkok 10240 Thailand

lepas tu kami decided nak makan kat tempat best di Bangkok...steamboat halal lagi...dan best sangat...kami makan sampai tak hingat donia...hahahaaha

tunggu next entry naaa....

6 comments:

Nurul Hamimah said... Reply Comment

Untung anak2 dapat cikgu2 cantik dan sporting...kena belajar rajin2 dan ingat jasa guru

Yana MIB said... Reply Comment

syok bebudak tu zmn sekolah dh experience pi negara org tanpa parents..sy ni sekolah nak pi lawatan kat KL je pun mak x bagi...hahaha adoii

Falsya said... Reply Comment

comel je gambar yg kene photobomb tuh...haha..

falsya tingin nak gie bangkok tp takut..hehe..

Kesuma Angsana said... Reply Comment

Assalam.. seronok nampaknyer semua tu he3 Bangkok mmg best tp tak tahan jammed dier tu

Suriaamanda said... Reply Comment

Seronok la...apa kata cikgu azrine amik SA jadi anak murid..leh jalan2 pi Bangkok....

Cik Puan Eka said... Reply Comment

untung anak2 murid dpt cikgu sporting. dapat berjalan ke nagara org. Tringat sy asa darjah 3 dah start pegi rombongan hahaha. So sweet moment. Sejak dari tu asal skolah nk buat rombongan je mula la ngumpul duit blanja