U Click Me...I Click U Back

Monday, March 28, 2016

Pekan Baru, Riau ~ Part 4 ~ Rumah Makan Taragung | Borong Minyak Wangi

As salam...

semalam dekat entry Pasar Bawah, aku lupa nak show off jenis2 kain yang aku dengan gang aku rembat...

 murah aje....tak sampai rm40 duit kita...kain kualiti...yang gantung2 tu mahal sikitla harga dia ye...


sambung cerita
v
v
v
v
v

masa nak ke sini dengan gang2, kami naik tut-tut aje, tapi kena tipu plak, takpela, kami halalkan aje, sebab memula dia cakap harga lain, pastu dia tau kami orang luar, dia mintak extra rupiah, hmmm...


Rumah Makan Taragung ni terkenal di Pekan Baru nih, mereka menyediakan hidangan nasi padang...

 lauk memang banyak, boleh makan secara hidang atau nak terus letakl lauk dekat nasi pun boleh...


 antara lauk2 yang kami ambik...aku tak snap details sangat, tapi lebih kurang camni la lauk2 yang kebanyakan  jenis bergulai, kata nasi padangkan

cuma to be honest tak kena sangat dengan tekak aku sebab masakan padang ni macam masin2 sikit, sampai naik atas telinga masinnya, cannot go sangat, aku makan sikit aje...

mine...

 yang menyedapkan nasi aku sambal ni jek, maaf tak ingat nama, tapi ya ampun, sedap!!!hahahaha

 memasing kekenyangan, alhamdulillah....licin kami makan sebab lapo semua memasing, pagi tadi makan kat hotel, ambik light breakfast aje...


Rumah Makan Taragung
Jl. Jend. Sudirman No. 253Pekan Baru Riau, Indonesia




lepas tu berdekatan dengan taragung tu terjumpa pulak kedai parfume refill
makanya menyinggah la kami...hehehehe

brother ni pendiam tapi rajin layan karenah gang aku...sekejap nak bau yang ni..sekejap nak yang itu...krik..krik sungguh!!


dekat sini boleh pilih samada nak yang pure atau ada campuran...harga berlainan mengikut saiz botol yang korang pilih...
aku menyesal sebab rembat 2 botol kecik je..satu aku ambik dior kot..satu lagi jenifer lopez..tapi seyes weyhh..bau dia melekat lama..tu yang rasa menyesal sangat sebab tak beli bebanyak...lagipun rupiah aku dah tinggal sikit sangat sebab dah guna masa dekat Pasar Bawah...ngeeee...

 tu hah saiz botol2 yang korang boleh pilih, jangan tanya harga, aku tak ingat!!!kohkoh

yang paling banyak sekali memborong is Kakjun...berbelas botol kot...hahahaha
gang2 yang lelaki pun siap beli sorang 3 botol beso..hamboi sangat!!!

 alamat aku tak tahu, tapi memang jalan kaki sikit je dari Rumah Makan Taragung tadi..alamat aku dah bagi kat atas nun...
setel borong minyak wangi, kami menapak terus ke Masjid Agung Annur, yang tu aku cerita next entry la ye...

sebelum tamat entry nih..mehla kita sesama terliur dengan..
v
v
v
v
v
 on the way nak ke masjid agung annur tu aku rembat magnum yang pink tuh...dekat sini magnum dia advance dari kat Malaysia..so macam flavour hat pelik2 ko boleh jumpa...kehkeh

7 comments:

LYAfrina said... Reply Comment

bestnyer.....
puas hati la memborong perfume.. mmg byk betol..siap blh wk bisness lak /

JunAina said... Reply Comment

Magnum pink tu kat malaysia pun ada kan...

Julia Johari said... Reply Comment

Boleh julia tertelan ailio tgk sambal hijau tu kak Allahhhhhhhh....rasa nak pi sana sekarang gak...lawa2 kain pasang kt sana...x pernah tgk kt sini huhhh terbaik

Qhaifa Nur said... Reply Comment

Nasi padang pernah makan sedap gak...

Geramlah tgk perfume tuh byk pilihann

Pernah mkn magnum pink..suka kaler hitamm hihi

LydSunshine said... Reply Comment

Rin, jeles saya tgk kain tu... Santiknya. Nampak mcm sutera vietnam pun ada. Harga bwah pat ploh hingget murah hoi.

Suriaamanda said... Reply Comment

sambal tu orang sana pangging sambal ijo...atau sambal hijau..memang sedap..kalau m asakan padang ni kan SA suka sekali nak plak dapat gulai tetel diorang...uihhh..sodap

Falsya said... Reply Comment

Cantiknye kain akak pilih tuh..;$