U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 23, 2016

Pekan Baru, Riau ~ Part 2

As salam...
move to the next day...
bersambung dari Part 1
 
 setiap kali pergi mana conference...akan dapat buku prosiding (selalunya tebal) dan tag nama macam kat atas nih...aku punya masa ni boleh plak pihak pengurusan terl
etak kat salah bilik...so lambat la aku dapat tag ni...

aku punya giliran presentation adalah di sesi pagi...so pagi2 dah bangun dan siap2 kan diri...fizikal dan mental...kehkeh...
disebabkan gang aku sesi sebelah petang makanya takde sapa la nak snap gambar masa aku tengah presentation...

tapi gelabah cicak jugak sebab yang jadi audience mostly dosen2 (pensyarah indonesia) dan tak ketinggalan jugak pensyarah2 UKM...adala keseganan sikit dekat situ even dah biasa sangat buat presentation...cumanya nervous tu mesti ada punyala...kalau tak nervous over kompiden plak ko sorang2 kat depan kan??

 setelah selesai sesi presentation...aku...Dr. Hanif (UKM) dan En.Iskandar aje yang Malaysian...yang lain ni dosen2 dari Universiti2 di Indonesia...

pengalaman aku 4x present paper di conference2 di Indonesia...aku notis yang orang2 Indonesia yang terpelajar ini sangat berani mengutarakan pendapat dorang...mereka suka nak bertanya tentang kajian yang kita buat...pendapat kita...dan perbezaan budaya belajar antara Malaysia dengan Indonesia...

 dorang juga sangat ramah dan tak sombong...
 
 selesai presentation terus aku naik bilik hotel dan membongkang sebab lepas ni aku nak bagi sokongan padu pada gang2 aku kakjun dan azie plak present..walaupun dorang tak bagi aku tengok dorang beraksi...hahahaha

hari ke-2 ni dihabiskan dengan menghadiri conference ajela..malam kang baru kami keluar ke pasar malam berdekatan dengan hotel...

then lepas selesai sesi presentation belah petang...konon2 nak la keluar jejalan sekejap..tapi my SV Dato' Razaq suruh kami attend penutup seminar...SYMP..tak berani nak durhaka dengan SV sendiri...hahahha

happening jugak penutup seminar...
dah macam konsert artis je aku tengok...
siap nyanyi lagu2 Malaysia lagi..
tapi penyanyinya pelajar2 Universiti Riau aje..suara sedap ko!!!


 yang ni nyanyi lagu cindai sedap sangat okeh...

selfie is a must!!!

lagi....!!!!hahahahaha

pandai kami siap dok belakang...
sebab konon2 nak keluar awal la sebelum penutup habis...
series masa ni mata aku dah tak tahan sangat penat...memang kepala dok ingat tilam yang empuk2 tu je kat atas bilik..hehehhe

akhirnya aku tewas jugak...aku keluar sorang2 terus masuk bilik...solat isya...terus zzzzzz....hahahahha

bersambung.....

7 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Hebat sungguh kerjaya akak sebagai guru, julia selalu suka tgk rentak guru ber outstation cm ni...rasa mcm tgh update diri untuk jadi pengerak guru cemerlang...bukan senang nak jadi guru ni...julia mampu lihat je...

Ena said... Reply Comment

Bagusnya..

Tahniah kak..

JunAina said... Reply Comment

Hebatkan...nampak hanya guru tapi mampu bagi presentation kat pensyarah2.

eima said... Reply Comment

comey kak rien ...

LydSunshine said... Reply Comment

Wah, dpt tengok persembahan student University Riau. Bagus derang bagi layanan yang baik kat rombongan dr Malaysia ye. Muhibbah gitew.

CikNaa said... Reply Comment

kagum tau dengan akak.. rajin update! hehe.

LYAfrina said... Reply Comment

b;h bercakap kat depan..lg2 dpn org hebat2..tu dh cukup hebat kak