U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 23, 2016

Pekan Baru, Riau ~ Part 1

As salam...

dah khatam entry jogja..kita move on terus ke jelajah indonesia kita yang seterusnya...
kali ni pergi atas tiket conference jugak...
bentang paper...kehkeh...
tahun ni mungkin ke Thailand dan Bandung...inshaAllah...tapi tengok mood kerajinan aku la sebab nak kena submit artikel untuk dimasukkan dalam prosiding...nak kena jugakla korek2 kepala hotak yang dah karat jugak nih...hikssss

aku gerak dari Malaysia petang 5hb November dan balik on 8th...so aku just mintak kat GB aku cuti sehari je (Jumaat) sebab khamis pagi tu aku mengajar macam biasa...:-)

artikel aku tulis dah selamat masuk dalam google scholar...alhamdulillah...so far aku tak pernah pun search artikel aku tulis yang published dalam online..malu nak baca penulisan sendiri...kehkeh...cuma yang ni ada kawan yang share so aku kongsila kat sini...so far ada 5 buah artikel je yang dah published dalam prosiding...

next planning...nak terbitkan jurnal2 dalam jurnal pendidikan pulak..inshaAllah..doakan aku k...

 imigresen checking...


 gang2 pembentang termasuk lecturers UKM..kebetulan kami 1 flight...flight masa ni petang kul 5pm tak silap...dalam flight tu almost semua students ukm yang nak ke Riau...btw..this conference was organized by UKM JV with University of Riau, Indonesia

masa booking tiket flight...abang iskandar (baju belang hujung kanan) yang booking kan...tak silap tiket ke pekan baru, riau pergi balik tak sampai rm250..seyes aku tak hingat exact amount aku bayar..aku siap ambk 20kg pergi balik....tu pun kami booked sebulan awal kot.. sebab nak tunggu confirmation dari SV memasing berkenaan dengan date conference...

 my bff ever...kak jun...ni masa dekat boarding gate..boring2...then selfie sana sini...kehkeh

v
v
v
v

perjalanan tak sampai 45 mins dah touched down Sultan Syarif Kasim Airport, Pekan Baru, Riau...tak sempat panas2 bonts dah sampai dah pekan baru....

dalam flight...kak jun siap order makanan lagi...pastu lorat suruh kami habiskan makanan dia...haru betul!!


airport riau kecik aje..nanti aku tunjuk2 gambar dalam entry akhir aku nanti...



 Hotel Furaya, Pekan Baru, Riau

kami stayed sini sebab pihak University of Riau dah tetapkan venue untuk conference ..so senangla..stay kat sini..conference pun kat sini...tak payah ko nak menapak jejauh macam masa stayed dekat jogja dulu...

lobby Hotel Furaya...

lepas setel checked in segala...
ada sesi ice breaking dekat level 2 hotel...

my bff ever...sentiasa bersama bertiga...2-2 pun cikgu tapi mengajar dekat seremban sana nuh...aku kawan dengan dorang since aku buat masters dulu...
muka belengas belum mandi segala bagai dari nih...hahaha

masa ice breaking ni takde apa sangat..cuma ambik jadual untuk masa presentation dengan tag nama...

giliran aku hari jumaat kul 7:45 pagi mula...so esok tu aku dah kena present...
 lepas setel semua aku sempat lagi cari kedai untuk beli kad pulsar(simkad+prepaid)...aku pakai no sana senang aku nak call anak2 aku...tapi disebabkan line wifi laju giler kot even dok dalam bilik hotel..so aku timeline je dengan anak2 aku...
v
v
v
v
v

esoknya gang2 aku yang lain kena present belah petang lepas solat Jumaat...so aku lena awal dulula malam tu sebab slide untuk present pun dah siap semua...
 
 morning from pekan baru on 6th November 2015..
i am ready to do my presentation..yeahhh!!!
bersambung...PART 2

11 comments:

Diana Rashid said... Reply Comment

Bestnya ..dapat2 juga jalan2 tengok negara orang walaupun tujuan asalnya melibatkan kerja..

Diana Rashid said... Reply Comment

Bestnya ..dapat2 juga jalan2 tengok negara orang walaupun tujuan asalnya melibatkan kerja..

Diana Rashid said... Reply Comment

Bestnya ..dapat2 juga jalan2 tengok negara orang walaupun tujuan asalnya melibatkan kerja..

eima said... Reply Comment

WOW..KAK APPLY JD PP JE KAT KPM ....
KAT SINI MMG DIPERLUKAN ORG YANG PANDAI MENULIS ... KEH KEH KEH
BERCKP BG PIHAK BOSS BESAR KAT SINI ....

zeera lily said... Reply Comment

seronoknya cikgu....
follow sini.. btw jemput follow blog sy
http://belogzeera.blogspot.com/

mama darwisy said... Reply Comment

good luck sis!

http://ourlovebonding.com

ameris said... Reply Comment

bestnya rin, asyik jln2 jer ehh keje dia.
sambil menyelam minum air laa... hotel & mkn dah free yer dok

Julia Johari said... Reply Comment

wow siap artikel online perghhh hebak!
yg plg best sambil kerja leh melancong dlm diam yipppiii

JunAina said... Reply Comment

Cantiknya...memang kena dah nak berhadapan dengan orang ramai penampilan kena jaga.

LydSunshine said... Reply Comment

Rin, artikel yg RIn tulis tu saya tak faham pun bila baca. Lemau sungguh otak saya ni.

Syok ah gi conference kat tempat jauh2. Boleh makan angin sambil bekerja kan? Bila Rin pergi sana 2,3 hari, cemana dgn si Aish? Dia tak nak ikut ke?

Cik Puan Eka said... Reply Comment

Hihi kita baru nk baca. Nanti kita baca entry sebelum ni plak. Mcm best je hehe