U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 9, 2016

#Langkawi 2016 ~ Percutian Singkat

As salam...
 
 
planning nak ke Langkawi ni since 2015 lagi aku dah siap2 booking tiket AA nak nearly a year before fly....dapat free seat tu sebab aku rembat...korang boleh tengok kat SINI camne aku boleh dapat booked masa tuh 
 
 
tapi yang tak bestnya sebab aku just dapat pergi 2 malam ajela..
nak pegi lelama payah nak cutikan sebab akukan cikgu...so susah sikit melainkan ko ambik cuti CRK....sebab aku sayang sangat CRK aku sebab nak simpan untuk conference2 akan datang dalam tahun ni....
 
 
pergi pulak bulan 2...bulan aku agak busy sebab masih nak set up kerja2 yang banyak..
maklumla awal tahun...pastu aku memang langsung tak google atau buat well preparation masa nak pergi tuh...huhu
so memang banyak la tempat2 makan yang best tak sempat cover...so macam ada alasan untuk repeat lagi kan???yeahhh!!!
 
 
 tujuan utama nak ke Langkawi sebab aku dan anak2 memang tak pernah sampai lagi pun kat sana...dan anak2 aku belum pernah naik kapal tibang (bak kata dak Aish)...hehehe


kami stayed dekat geopark inn, pekan kuah...bagi aku selesa sangat sebab murah..pastu hotel baru..keliling hotel memang banyak kedai..ada mini mart hat bukak 24 jam...cumanya jauh la dari airport dan pantai cenang....nanti aku cerita details hanya pasal hotel je k....


tempat yang sempat kami cover telaga tujuh, makan mahsuri, pemandangan cantik, beras terbakar, dataran lang...di antara tempat2 menarik di Langkawi la...

tempat2 atas ni semua aku sekadar masuk utk bergambar aje...tapi segala cabel car skybridge whatsoever aku tak masuk sebab aku risau bawak dak Aish...macam aku habaq tadi..semua posponela sebab tunggu dak Aish besar sikit baru kita naik cabel car semua tuh....
 
 
actually aku tak suka nak naik cabel car sebab takut...aku pernah naik masa kat singapore...tobat aku takmo naik dah...huwaaaa...tapi sebab nak bagi anak2 aku naik so next time datang bagila peluang kat derang nak merasa kan...

tempat paling cantik bagi aku untuk posing2 is Dataran Lang...memang sini je beratus gambar posing...hahahahaha


okla..nanti aku buat entry part by part la pasal langkawi nih...dah tak penting sangat korang nak tunggu review aku sebab belambak lagi blogger2 yang share pengalaman dorang di Langkawi...hehehe
 

cumanya aku nak abadikan pengalaman aku je kat sini berkenaan dengan Langkawi...
lain orang lain pengalaman kan??

16 comments:

safurara said... Reply Comment

nak naik telaga tujuh tu mmg lelahhhhh!

Mama Zharfan said... Reply Comment

i dh lama sgt2 tak gi langkawi..last sekali pegi sana masa thn 2009

cik mah said... Reply Comment

Bilalah nk ke langkawi ni..dr tahun lps rasa nk g..

Zie Azi said... Reply Comment

percaya atau tidak sy pun belum pernah ke langkawi..
cedih

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

seriyes kak baru 1st time? ku dah 2 taon tak pi. klu tak tiap2 taon mesti beli free seat AA tu

Nad MamaZN said... Reply Comment

bestnya p langkawi :)

Aeen said... Reply Comment

entry Langkawi pegi bulan 2 ari tu pun ain x update2 lagi kak..huhu..

Pen Biru said... Reply Comment

EH.,dtg langkawi ke.. sy kerja kt sini tau.opis depan Jetty Point je..

miss eimanhikmah said... Reply Comment

wahhh best nye langkawi...tempat tak boring yang boleh pg selalu..hhehehehe

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Confirm mmg kena repeat lg akak..sbb skrg kt cable tu mcm2 ada.. Farah pun ada plan ke sana lg.. Tp bkn masa terdekat ni sbb baru last year pi.. Entri pn tak terbuat lg..huhuhu.. Btw seronok la anak2 akak dpt naik kapal terbang yer.. :)

achiek anis said... Reply Comment

Langkawi..tempat yang tak sempat nak bawak arwah papa pergi...

CikNaa said... Reply Comment

saya pegi minggu ni kak! cepat update entry best2.. kot sempat sy baca..hihi. xsabar nak naik cable car..wiwiwi

Falsya said... Reply Comment

Akak, review hotel die please..next time kalau gie boleh la usha2 hotel tuh..;)

Falsya kalau gie langkawi mmg xkene bawak luggage besar extra..shopping pinggan mangkuk periuk belanga..pening somi falsya..hahahahah..

eima said... Reply Comment

best kan kg halaman ai kan ... kalau nak tau tu asal usul separuh keturunan saya ... hehehe

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

kapal tibang eh Aisy? hahaha
Ok lah Rine at least u sampai gak ke telaga ke tujuh tu..
masa i pergi aritu telaga 1 pun tak sampai.. lelah achik dibueknyo naik tangga tinggi2 hahaha.

aisha said... Reply Comment

assalam.. boleh tahu sewa kereta dari siapa? sbb ada terbaca komen kat blog ciknaa...