U Click Me...I Click U Back

Tuesday, March 8, 2016

KDrama ~ Decendants Of The Sun

As salam...
tumpang lalu dan ampunkan daku..
aku memang suka layan citer korea...
tapi kesukaan aku terhadap Kdrama ni takdela tahap fanatik dan melampau...
sebab aku series sampai sekarang memang payah nak hapal nama2 pelakon korea baik lelaki atau perempuan...

even yang aku minat sangat!!!
tapi kakak (anak sulong aku) memang terror sampai tahap boleh hafal...
penuh dekat library astro citer running man la..superman kot pun ada...oh my baby...eh ko dah kenapa ek??semua citer korea belaka dia rakam...hahahahaha...
pastu kakak dia rakam citer ni utk aku..
sebab aku ada bagitahu yang aku tengok iklan dia sedap...plus aku suka sangat dengan Song Hye-Kyo tu weyhh...
since dari cerita full house...autumn in my heart...hadoii...kalau main lagi aku tak jemu2 tengok...seyes!!!
korang...please korang layan citer nih...
memang best okeh...cerita dia lain dari yang lain la...takdela macam tu je jenis citer dia..
aku cerita sikit la...ek...
 nila hero dia Song Joo Ki...handsome sangat ok...bekas ahli running man ni...mesti ramai peminat...muka dia sweet bila dia senyum..
dia seorang special forces..ko tau la kalau tentera ni mana ada masa nak date2...nak berchenta bagai...kan?
 tapi dia suka dan cuba mengorat Dr. Mo-Yeon (Song Hye-Kyo) ni masa terserempak dekat ER sebuah hospital....
lelama heroin ni sudila menerima cinta hero..tapi setiap kali depa pegi dating je asyikla dapat hero kena pergi duty..ko faham jela...bila keje dengan pasukan khas ni kan??
dekat sinila bermulanya konflik percintaan dorang dan akhirnya derang bawa haluan memasing...
then...selepas 8 bulan...
 derang berjumpa balik dekat Uruk...
aku baru tengok sampai episode 2...
aku layan dekat astro KBS2 (Rabu & Khamis pukul 9 malam) tapi aku tengok rakaman so bila2 aku free baru aku tengok...kalau nak tengok ontime memang aku pun takde masa...masa lipat2 kain tu la aku melayannya...hahahaha

11 comments:

safurara said... Reply Comment

alaaaa mcm hensem je hero tuuuuuuu! huaaa nak jugakkk tgk.masuk wish list! hahaha. sy pun mcm akak tau, xhafal nama pelakon, kecuali lee min ho. haha

miss eimanhikmah said... Reply Comment

kdg2 nk layan kpop tp tak boleh la...mmg kureng minat..tp drama ni cm best je..hehehe

eima said... Reply Comment

xpernah tgk tp klu cite korea epic tu akus uka cam cite secret door tu

juelee said... Reply Comment

kita pn layan cete ni gak... aritu tak sengaja tertengok, ehhh heroin n hero peberet laaaa....

terus melekat dahh.. cair tengok hero senyummmm.....hikhikhik

kakcik nisak said... Reply Comment

Salam perkenalan

LydSunshine said... Reply Comment

Baru baca synopsis sikit pun saya dah rase mcm nak tgk. Pulak tu mmg minat gak Song Hye kyo tu. Sbb di mata saya, dia cantik sgt. Muka dia tak la nampak plastik sgt. Rin, walaupun tak hafal nama pelakon korea tapi nama Song Hye Kyo tu still boleh hafal kan? Sbb saya pun gitu. Keke.

sweet tooth said... Reply Comment

kite layan citer nih...mmg siap record... heheheh...

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

So far tak terjebak lg layan drama korea.. Tengok la kot lepas balik dari korea nanti tiba2 tersuka kan..hehhehe

Falsya said... Reply Comment

Song joo ki..hensemmmmmmmmm..kiuttttt..falsya suke tgk die dlm running man..;)

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Wah wah Cikgu Rine kemain peminat korea ya.. lepas ni bleh ajar anak murid bahasa korea plak as additional subject kat skolah.. hahaha

aryana ali said... Reply Comment

Saya pun minat cerita ni dan suka baca blog cikgu azrine...selamat berkenalan...