U Click Me...I Click U Back

Thursday, March 10, 2016

#HotelReview ~ Allson Klana Resort, Seremban ~ Part 1

As salam...



marila kita fefeling ko nih asyik tido hotel jek...hahahaha
sebab banyak sangat entry basi yang nak kena masukkan kat sini...
sayangla kalau biarkan ajekan?


ok...first time stayed dekat Alson Klana Resort, Seremban...
serius aku suka sangat hotel ni masa 1st time aku datang tidur sini...
sebab hotel dia besar...bilik pun bapak besar...parking banyak...makanan pun not so bad la...

datang sini pun sebab ada bengkel jugak...


datang sini drive sendiri KL-Seremban...
tak sampai sejam kot dah sampai...
guna waze jek bila dah masuk tol seremban...hehehehehe

kami berlima je sebab husband aku masa ni tak free...anak tiri aku nak pindah rumah...
so husband aku tolong apa yang patutla masa nih...tak syok sangat la sebab abah depa tak join sekali..tapi still okla sebab aku takdela sunyi...siang dengan kawan2 bengkel..malam anak2 aku ada teman tidur...kehkeh


actually aku suka lobby kat Alson Klana nih sebab lobby dia besar gabak...
aish siap guling2 macam tak bersalah...buat macam rumah sendiri jek...T___T

 gambar google...besarkan?

ok...lepas checked in....

bilik dia memang besar....
aku siap bawak toto sebab aku dengan dak Aish tido bawah je...takkan nak berhimpit2 atas katil...anak2 aku tidur kaki mesti atas kepala sesapa...entah ganaih sangat!!

  
bilik memang dah disediakan pihak pengurusan bengkel...so faham2 jelakan...hehehehe

gambar google...

besar tapi aku tak snap nak tunjuk keluasan bilik kat sini...

bath tub tempat anak2 aku berkubang...
dak Aish balik je dari sini berair hidung nak dekat seminggu....haru!!!

dalam bilik ada 3 cermin tau...pastu mulala ummi ko dok sawan cermin...hahahaha

sawan cermin besar plak....hahahaha

ok...next part is makanan plak...

dalam banyak2 makanan...dah takde benda lain dah hat depa 2 ni membedal...aiskrim manjang!!!!

malam pertama aku makan nasi berlauk la..sebab ni je yang ada...tak silap aku ada jugak makanan lain yang bukan nasi la..tapi aku tak ambik...tujuan makan nasi sebab nak suap budak berdua tuh bagi kenyang...senang!

sarapan pagi Sabtu (day 2)....meriahla jugak...dan not bad even takdela semua ko makan fefeling terpejam2 mata...

closed up...

tapi...malam Sabtu tu dinner kemahen lagi sedap ok...mostly seafood semua ada...meriah sangat dan sedap!!!


aku rasa memang malam sabtu makanan dia best sikitla dari malam2 lain..sebab aku tengok macam ramai sangat ummat malam tu...mungkin ada yang datang buffet bawak family sebab tau malam sabtu special sikit kot kat sini...

ini aku repeat 3x kot..sebab aku ambik je dak Aish habiskan....krik..krik..

ada pelbagai jenis ikan...daging dan ayam untuk digrill...best gilos...aku ambik banyak salmon...maklumla...i is jakun..jarang dapat makan salmon...kehkeh...

sarapan pagi ahad...simple jek...ambik sikit2 sebab nak rasa2kan...

rojak buah...sedap!!!


jom tengok luar hotel pulak....apa yang best?

dari lobby menuju ke swimming pool...cantikkan view dia?

pool dia memang besar dan tak rasa sempit la nak mandi reramai...syiok!!!ni jela keje anak2 aku sebab borink kan dok je kat atas takde buat apa...

manala budak2 tak suka kan?

budak ni tiap2 hari mintak mandi kolam masa stay kat sini....memang tak dapat dipisahkan!!

 dari depan entrance...sesekali i fefeling remaja kat situ....#sambil2libastudung

keseluruhannnya memang best la..
yang penting anak2 aku happy dan suka sangat stay sini 2 malam....

last CNY hari tu repeat lagi stay sini sebab ada bengkel jugak...masa tu dok lama sikit sebab cuti sekolah kan?

hat tu tunggu nanti2 la aku entrykan ye...
krikk...krikk...


korang kot2 datang Seremban nak cari hotel best untuk stay..boleh consider this hotel...

Allson Klana Resort
PT 4388 Jln Penghulu Cantik, Taman Tasik Seremban, 70100 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Telefon:+60 6-766 7888

12 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

ehh menarik laa rin hotel nie....makan pun okey...bilik pun okey...alah asalkan bersih, ekon ok pada lieya okey dah tu.... yg penting swimming pool okey...anak2 le hepi heheheheeh

selamt bercuti sekolah rin.... rileks2 okey...nanti naik sekolah sure keje byk tuh....

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

alson klana nilai ku dah penah duduk. kocik jer

eima said... Reply Comment

wow pool die besh ... nanti boleh try sini pulak klu takat nk cuti dok hotel ni ... lebih kurang mcm kat nilai spring hill ke ape tah tu ...

Yana MIB said... Reply Comment

syok outstation bila boleh bwk anak²...klu x mau ngantuk manjang duk bengkel tu kan kak..asyik pk nk balik je...huhu

Yana Libra said... Reply Comment

seronoklah bebudak..huhu

Nad MamaZN said... Reply Comment

menarik!

AmyZana said... Reply Comment

Makanan dia nampak sedap ^^

Nana said... Reply Comment

2mgu lepas ada dtg sini
singgah minum lepas abes meeting
not bad hotel dia
paling suke swimming pool dia
klw tak salah ada promo cuti sekolah murah je

Falsya said... Reply Comment

Arghhhh..disaat pantang nie tgk makanan akak mmg buat tetelan ailio..hehe..pool tuh pun best sgt..kalau bawak qisya mandi situ mmg xnk keluar die dari pool..hehee

aizamia3 said... Reply Comment

Tak pernah lagi ke sana tapi biasa buat tempahan untuk bos2 ai menginap di sana.. eemm.. utk diri sendiri.. ntah bila.. hehehe..

Diana Rashid said... Reply Comment

mahal tak sewa nya??

anak2 saya ni kalau dok hotel, mandi kat swimming pool hotel mesti selsema..saya pun pelik .kadang2 nak elak dok hotel ada swimming pool rasa tak best la pulak kat budak2 ni...

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

i is pernah stay kat sini.. tapi long time ago.. memang menarik tempat ni.. pool dia wah sangat disukai kanak2.. hahaha
rine you makin cantik lah ;)