U Click Me...I Click U Back

Friday, March 25, 2016

Cuti Sekolah Hari Tuh ~ Kami Bercuti Kat Mana??

As salam...

syiok sangat tido hotel..mandi kolam...rilex2 tepi pantai...tu semua dalam mimpi okeh!!!
kehkehke 


cuti sekolah hari tu aku tak kemana...
sebab menyiapkan thesis aku..
so memang takde plan nak cuti kat mana2 pun..plus baru balik Langkawi je hari tuh...


so dalam seminggu tu 3x aku ulang alik ke UKM menyiapkan tugasan yang tak tahula bila nak siap...T__T

macam biasala peneman setia is my lovelies children....


tapi aku nak tumpukan dengan penulisan aku semuanya ke laut...memang aku kena masuk library actually..tapi memandangkan si kecik dak Aish tu ada...aku tak masukla sebab nak melayan dia..aku bukan pecaya sangat kakak2 dia jaga...sebab dak Aish suka sangat buli kakcik Yaya dia..haihhh

then...lunch date aku dah janji dengan KakJun nak makan sesama dengan dia..so tunggu je dia sampai dan naik kereta aku keluar lunch...

kalau yang dekat2 dengan UKM bangi gateaway aje la..senang!!!

  
 makan kat food court atas...
kat bawah meriah sangat orang jual2 baju budak2...jeans segala bagai..tapi aku pandang sebelah mata jela..belum gajian dok diam2...hahahaha


aku makan laksa johor tapi dah kureng la berbanding dulu aku makan...so memang tak habisla...huhuhu...

  
fuhh....teringat2...hahahaha...bagi chancela ye makan makanan mengundang nih...el-nino punya pasal...kah!!

  posing is a must...bertambah lagi gang sebelah tu pun kaki posing...


setel lunch..janji pulak dengan Abang Is nak jumpa dekat bilik siswazah...sebab malam tu beliau dah nak balik ke Sarawak nak mulakan tugas balik kat IPG sana...

 Abang Is nila yang makan jamu tepi jalan masa dekat Riau tuh...kehkeh...


pastu telefon lenovo kakngah rosak dah 2 hari...husb aku suruh aku pergi cari hp baru je dekat Wangsa Walk je lepas balik dari Bangi tuh...sekejap je..tak yah nak cerewet sangat...jumpa 1 kedai je terus beli..harga memang tak lari banyak pun...nak beli samsung kecik plak yang murah2...hehehehe


esok tu aku ke UKM lagi tapi bawak kakcik Yaya je...tinggalkan dak Aish dengan kakak2 dia kat rumah sebab aku nak masuk library..so payahla nak biar anak2 dok kat luar..nanti dak Aish nak melena payah...bawak yaya takpe dia boleh masuk sekali je dalam libary tu takde hal...


on the way balik singgah makan dekat nasi lemak sedap rnr serdang...hiway ke arah KL...aku pernah buat entry dekat [SINI]




on the way balik tu melekat la sikit sebab hujan lebat...budak sebelah peneman setia sedapnya kruh..kruh..kat sebelah..pergi balik aku bawak kereta sorang2...

deerrrrrr sangattttt!!!!

7 comments:

Norhayati Mohd Isa said... Reply Comment

Bersusah2 dahulu ye CA..
Pengakhirnya tentu yg terindah..

Azwar Syuhada said... Reply Comment

ABC tu nampak menyelerakan tambah-tambah sekarang musim panas.. ;)

Diana Rashid said... Reply Comment

Kaki buli jugak ye si Ash?/sama dengan anak saya..membuli kakak dia sampai kakak merajuk tak mau makan..awat depa jadi lagu ni entah...


hahhaahah

CikNaa said... Reply Comment

akak memang minat sungguh kan nasi lemak situ..sy kalau lalu mesti ingat kakrin..hehe.

eima said... Reply Comment

tu pun dah namanye bawa anak bercuti dah tu janji tak dok rumah dpt mkn sedap kan .... seronok la kakak dpt hp baru

LYAfrina said... Reply Comment

sedapnya makan..
xpe kak..lya doakan kak dpt siapkan thesis tu dgn jayanya.. mmg mcabar skit ada ank kecik.. tp akak hebat!

Falsya said... Reply Comment

Tgh panas2 gini kan kak, abc tuh tempting sgt tau..kalau dpt lalu kat tekak nie soothing nye rase..