U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 30, 2016

Cerita Pasal Barang Make Up

As salam...


tinggalkan cerita pasal trip ke Riau
teruja nak share pasal barang makeup..

aku kalau ke sekolah makeup biasa2 jek..
kadang2 je aku make up atas mata..
kadang2 aku just pakai foundation and lipstick aje...dah cukup...
kalau pergi ke majlis ke atau ke kenduri baru aku makeup lain sikit dari pergi sekolah...


aku memang suka pakai foundation sebab nak bagi makeup tahan lama sikit..
sebab aku jenis malas nak touch up sebab dah busy mengajar tak sempat pun nak touch up..bertambah lagi ko mengajar pagi..
memang takde break untuk solat..

foundation yang biasa aku pakai is naturactor, kryolan supracolour ataupun doll skin by sendayu tinggi...
biasa aku guna 3 jenis ni je sebabnya best dan tahan lama..pastu dia tak jenis bercapuk2 ke apa...dan paling WIN dia buat kulit ko flawless...bahahahaha

baru2 ni aku gatai2 terai order octard meiko cover face pulak...actually dia macam upgraded daripada naturactor meiko tu jugak...tapi lagi bestla...and lagi mahal!!T___T 

aku beli dekat ig je..
rasanya hari ni sampai la kot

 harga rm62 sekali postage

ok..belum boleh review sebab belum terai...kahkah

kalau bedak compact aku biasa pakai pixy aje..beli dekat watson...tu kalau setakat pergi sekolah pakai nipis2 aje dah cukup...kalau macam nak make up lelebih sikit aku pakai ST compact powder..best jugak cuma takdela selalu pakai...
 
pastu baru2 ni aku ada beli..

v
v
v
v
v
v
v
v
v

   
long lash mascara tu best dah series best...brand ST jugak..aku beli sekali dengan doll lipstick brand yang sama...dan nyx tu bukan yg ori tu..tapi entah aku suka warna dia lawa gilos...kalau nyx code istanbul yang bukan ori memang lawa warna dia berbanding dengan ori..sebab aku biasa beli yang ori dekat sephora kalau warna dia lain sikit dari tak ori..yang tak ori lagi cantik ko..acagane tuh??

actually aku takdela selalu sangat beli barang make up..tapi bila ada je tokey dekat sekolah ni jual itu ini...nak tak nak sure terjebak jugak...hahaha

macam octard tu sebab aku dah lama giler nak terai..cuma mikir harga dia aku abaikan ajela..so baru2 ni ada rezeki lebih aku terai jugak beli sebab aku baca review lebih best dari naturactor...tapi foundation jenis naturactor/octard ni tahan lama weyhh...3-4bulan jugak sebab aku pakai nipis2 je...nak tutup cela muka aje..sebab i bukan jenis flawless yang hamat...hehehehe

jadi cikgu ni ko kenala make up2 sikit nak tak nak...sebab budak2 ni dia suka tengok cikgu lawa2 je masuk kelas dia..

dari aku punya beg tangan sampai ke kasut hah depa perati tau...macam ke sekolah aku memang jarang sangat pakai spec...aku pakai lens warna clear je..kalau pakai yg warna pun aku pakai yang natural je..sesuai dengan warna mata aku...so bila tetiba ko pakai spec masuk mengajar memang derang tengok je aku and pelik..

"cikgu azrine pakai spec ke?"


Macam cikgu bedah....ngeeehheeee

7 comments:

LM said... Reply Comment

Rine pandai make up. Lawa.. LM x reti make up:(

LM pun guna doll skin ST dan CP ST. Maisarah LM belikan pixy. Tp herannape kita punya seketul x abis2 dia punya dah dua kejap je abis. Haish pelik anak daraku sorang tu.tenyeh byk kot?

syawalsimpsons said... Reply Comment

YEEAYYY ..arini kiter geng kak up citer make up..hahaha...baru nak ada semangat nak make up kak

Falsya said... Reply Comment

tetibe terasa mcm nak makeup bile akak duk cite pasal brg2 makeup nie..barang2 makeup falsya jenis bertahun2 baru abis kak..makeup hantaran pun xabis2 lg..tp sebab dh 4-5 thn dh, xberani nak pakai..sayang betul..

Falsya gie ofis mmg langsung xmakeup..muke sememeh jer..hahahaha..

ameris said... Reply Comment

sama lak. akak pun pakai naturactor...
tp lps solat tempek bedak je. malas dah nk foundation bagai.

CikNaa said... Reply Comment

saya pun suka pakai foundation.ringan & tahan lama.. hahaha kak! comey la spek..cikgu bedah pun bedah la ^^

LydSunshine said... Reply Comment

Baca tajuk kat bloglist td, terus menggelupur nak klik untuk baca entry ni. Nampak sgt kewanitaan kan sebab bila org cerita pasal mekap je terus bersemangat api nak baca. Kehkeh. Rin, bedak pixy tu elok ye? Kalau tau baik beli Pixy je. Baru semalam gi beli compact powder Maybelline. Doploh nam hingget. Kira mahal dah tu utk kaum mak-mak yg tak gojes macam saya ni. Kalau time bujang dulu semua bajet nak yg branded aje kejanya.

Ari tu saya ada beli Original Raw 10 cushion Foundation kat GoShop. Melampau betul boleh terpengaruh dgn GoShop. Pastu hadap la ko 4 ketui foundation tu yg last-last tak pakai pun. Actually elok jugak hasil dia, cuma menyampah nak pakai sebab masuk dalam mata dan contact lens jadi kering pastu mata rasa ketat nak berkelip pun susah. Lagi satu susah nak cuci.

Yg lipstick Nyx tu, mcm best plak bila yg tak ori lagi cantik drpd yg ori. Lagi senang nak gi beli. Tapi harga cemana? Banyak ke beza?

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

wahhhh rasa macam nak terjebak jugaklah dengan foundation octard tu..tapi agak pricey jugak eh harga dia...hukhukhuk