U Click Me...I Click U Back

Monday, March 14, 2016

Bila Tiba Cuti Sekolah...

As salam..
Bersiaran dari hp cap oppo je hari ni..
Cuti sekolah ceq terus tak menang tangan nak bukak lappy ke hape...hahahaa

Syioknya tengok kekawan ramai yang holiday ek..
Aku dah p dah 2minggu lepas..
Bagila chance kawan2 plak seronok2kan
Kawan2 sekolah aku pergi korea ko!!
Bestnya...one of my wishlist tu..
Planning memang ada la..
Tapi tengokla kuat tak rezeki nak dapat pegi tahun ni..

Bila dah cuti sekolah ni kepala hotak ligat mikio nak masak apa la ni..
Tiap2 hari kena mikio..kena kreatip sikit..
Masak heavy la sikit biar sampai malam kan?pastu pepandai la tambah2 lauk2 lain sikit...

Semalam masak pajeri terung...
Anak2 n hubs memang suka la sangat..
Pastu ko tambah plak dengan sambal belacan...pastu goreng pekasam..
Perghhh..hubs aku tak angkat2 kepala makan...hahahaha



Pastu hari ni awal2 dah siapkan lunch..
Sebab kul 12 lbh kang nak gi ambik si kakak kat sekolah kelas tambahan pt3..
Senang masak awal2 ni..
Balik kang boleh terus budak2 ni lunch...

Hari ni aku masak asam pedas plak..
Tahun ni baru bulan 3 ni la aku masak balik asam pedas..
Dah tak hingat bila last aku masak..
Hahahahaha...tapi memang dah lama tak masak asam pedas..
One of my family's favourite jugak ni..


Asam pedas nak sedap jangan lupa tambah sikit serbuk kari dalam 1 sudu besar cukup...


Esok nak masak apa plak ni???
Haihhhh!!!!

3 comments:

ameris said... Reply Comment

rine ni kalu tunjuk masakan dia terus rasa lapo tau..

Yana Libra said... Reply Comment

ooo, ltk kari ke..br tau...huhu

Julia Johari said... Reply Comment

tudiaaaaaaaaa terliur tgk pajeri terung akak tu...huhhhh ni mmg kena hadap nasi panas2...baru kaw kaw makan