U Click Me...I Click U Back

Monday, March 7, 2016

2 Nights Stayed at Flamingo By The Lake Hotel, Ampang

As salam...
cerita lama nih...tak silap bulan 11 tahun lepas jugak kot...hahahaha
nampak sangat dah hilang ingatan sebab i makin muda...kehkeh...
yang boleh duduk flamingo ni sebab aku ada bengkel penulisan thesis dekat sini...
jumaat checked in...ahad balik...
so bawakla anak2 dengan hubs teman aku kat sini...gitcheww....

to be honest...flamingo hotel by the lake ni bagi aku biasa2 je hotel dia...
sebab to me hotel tepi bandar camni mostly orang duduk sebab untuk nak pegi meeting ke apa ke...dan sebab tempat dia strategik..so senang ko nak kemana2....
tapi nak hadap jammed kawasan tu boleh tahan hazab...hahahahha

 inila rupanya hotel flamingo by the lake, Ampang...dekat aje dengan rumah aku kalau tak jammed...hahahaha
aku checked in petang jumaat tu jugak... 
 model hotel kali ni dak Aish sorang je...
sebab kakak2 belum balik sekolah lagi masa nih...hubs aku keluar balik dalam kul 6 lbh pegi ambik dorang... 
ok..bilik dia sempit je jenis deluxe...aku siap bawak toto sebab ni je bilik yang disediakan untuk pakej bengkel tuh...so hadapkan ajela kan??aku cek harga bilik ni rm160 semalam...tapi ada 2 jenis penginapan...satu hotel macam aku duduk..dan lagi 1 chalet..kat bahagian belakang sikit....

bukan adik Juju je yang sawan selfie kat dalam bilik air...i pun sama jugak...jom kita laga2 bonts ye dik...hahahaha
setel checked in semua...
aku turun gi makan dengan dak Aish...
anak2 yang lain abah dia setelkan bawak gi makan mamak dekat2 hotel...
 ok..kalau tanya aku makanan dia sedap ke tak???bagi aku biasa2 aje..takdela sedap sangat sampai ko makan terpejam2 mata ko...tapi rezeki Allah nak bagi macam tu untuk ko hari tu...aku terima dengan ucapan alhamdulillah...:-) 

dak Aish dia makan semua...tolak batu kayu jek...

tapiiii....sup kambing dia buat aku meleleh2 air liur sampai sekarang ni...huwaa...serius sedap sangat okeh!!!

malam Jumaat tu jugak mula bengkel...
ada students yang belum datang lagi pun sebab ada yang check in sabtu...


esoknya....

posing sebelum mula bengkel...
semua ni kawan2 baik..setiap kali bengkel memang jumpa...azia...nik dengan kakjun

yang kanan tu kenal tak??chekguazrinz tuh...hahahahahha...#poyo

ramai dah students dari pelusuk U...mostly lecturers la yang sambung PhD...

gambar hari last bengkel (hari ke3) sebelum we ols balik....takde gambar banyak sangat sebab busy jugak masa ni...dan SV aku pun datang nak jenguk students dia termasuk aku...krik..krik...

perisian bengkel mostly into bab 1 hingga 3 dalam penulisan tesis..dan camne nak penulisan bab1-3 tu valid...
secara keseluruhan tentang flamingo ni..
aku bagi 3/5 jela sebab takde apa pun yang best sangat..anak2 aku pun tak dapat mandi kolam sebabnya abahnya tak sihat masa tuh...untuk bercuti kurang sesuaila hotel tengah bandar camni...anak2 pun boring je duduk dalam bilik...yang best sikit boleh jalan2 Ampang Point Mall berdekatan untuk perabihkan duit...T___T

10 comments:

mama tisya said... Reply Comment

untung ank2 dpt tido hotel..mak p seminar..mmg sini jammed gilos hehe

Diana Rashid said... Reply Comment

ye la..hotel tengah pekan ni apa sangat la buat..kot kalau nak buat lepas2 gian tidur hotel boleh la singgah ..heheh..

memang hotel ni dia buat khas untuk yang nak ada seminar atau majlis apa2 kot..kan?bukan untuk makan angin...

syawalsimpsons said... Reply Comment

saya penah exam je kat sini kak..mcm best je flamingo ni

Yana MIB said... Reply Comment

hotel dkt dgn rmh mesti rs lg best duk rmh je ye dak? haha sy selalu g ampang tu..rmh makcik sy kt jln memanda 13..hehe :)

Daddy Ziyyad said... Reply Comment

Memang dekat dgn lake ke hotel ni?

LydSunshine said... Reply Comment

Kata By The Lake. Gambar lake nya takde ke? Saya kalau nak bercuti jarak dekat, suka ke putrajaya. Tapi ye la, RIn ni pergi bengkel kan. So takleh nak nak pilih. Duduk je yg mana org bagi ye dak?

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Akak tak santai2 dekat lake dia ke,. Ke nama hotel jer bybthe lake.. Tp lake xde...nnti nk pi google la.. Heee

Falsya said... Reply Comment

Xpenah lagi merasa duk hotel flamingo..sebab nak ke sana tuh sentiasa sesak ngan jammed..to kalau duk free, jalan jammed tuh tolak tepi..hahahah.

kalau area kl, falsya suke checked in hotel yg walking distance je dgn shopping mall so xyah nk keluar naik kete gie makan..hihihi..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

yang terpaling seronok budak2 lah sebab selalu dapat ikut tidur kat hotel.. walaupun tidur kat flamingo agak krik krik sikit.. hihihi

Mommy Cici said... Reply Comment

dekat sangat dengan rumah. selalu lalu je tak penah singgah. taktahu pulak ada chalet. >,<