U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 23, 2016

Kualiti Drama-Drama Melayu Sekarang

As salam
sekarang ni aku tengok banyak sangat dah keluar drama2 yang takde kualiti langsung...
kalau sedap pun pelakon entah hape2..
pelakon kaku pun blh buat drama tu terus jadi tak sedap...cettt!!!


betul2 buat sakit jiwa je kalau layan...
dan mostly drama2 sekarang dah banyak sangat kisah kawen kontrak...hmmm
contoh macam drama isteri vs tunang...
bagi aku pelakon semua okeh..
jalan cerita macam kureng sikit...
nak kata tak logik pun ada jugak...
bolehla nak tonton just for fun..
cuma aku tak gemar biler isteri orang boleh sesuka hati keluar dengan laki lain..
eh not good meh untuk tontonan anak2 kita..
nanti semua ingat ooo...isteri orang boleh je sesukahatimakbapak dia keluar dengan jantan lain....maksud aku keluar berdua2 tau...jangan kecam aku plak...hahahaha
pastu dah keluar tu tak mintak izin lakik plak...hmmm...berdosa okeh!!!
banyak lagi la aku nak kutuk tapi rasa berdosa plak...T___T
tapi aku puji la lakonan scha dalam drama ni..memang best..termasuk sakinah...
ni lagi satu drama adaptasi novel yang buat aku frust jugak...
aku dah khatam dah novel dia...so bila keluar drama aku punya expectation is higher than bila aku baca novel..
aku nak tengok drama akan jadi lagi best dari baca novel..tapi hmmm...
pelakon lelaki tu betul2 buat slack drama ni...kaku nak mamps...aku pun tak faham kenapala dia ni terpilih jadi hero ek..
sebab kalau ko baca novel...watak harraz tu kompem ko akan meluat...watak playboy ko taula camnekan??sepatutnya watak harraz tu watak mcm lelaki miang2 sikit...pantang tengok perempuan dahi licin...tapi bila tengok drama ni aku tak rasa meluat pun dengan mamat kaku nih...kaku 1 bab pastu dia punya ego+handsome tu tak nampak langsung...sori ye peminat Haridz..aku just meluahkan keikhlasan aku saje..not more than that...kalau aku vote for pelakon aiman hakim redza...hehehehe...


tapikan??...


sekarang aku tengah layan drama nih...
memang best dan menyayat hati...
terkesan betul kat hati..pandai betul zara zya ni berlakon...zaman sekarang ni memang tak ramai yang boleh berkorban jaga abh yang sakit...pastu tak kawen2 sebab takut nanti tak boleh nak jaga abah dia...huwaaa...sedih okeh!!
korang kalau nak tau sinopsis drama ni korang google la nanti ek..

aku memang tak pernah missed ..
pukul 10 malam di slot samarinda



13 comments:

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

setuju! lately ni drama2 melayu semua mcm ikut jalan cerita yang sama je.
yang cleche nya anak jantan tu waris company bapak, anak orang kaya, kelulusan obersi, pakai kereta mewah.. yang pompuan suka caras bini/ gf orang, ataupun watak budak kampung datang bandar dapat kawin ngan anak orang kaya.. etc

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

cinta hati abah tu mmg best.
tapi tu ari ada terlepas satu episod.. rupanya adik no. 3 dah besar yer. hihi.

Yg lelain.. tak kuasa lah.

Nad MamaZN said... Reply Comment

jarang tgk drama2 dah..
nak-nak yg kul 7 tu
cinta hati abh ni ada gak tgk ritu. tp asek terlepas jek waktunya huhu

eima said... Reply Comment

tak tgk drama .... smlm tgk jg cinta hati abah sambil bantu fahim study ... anak aku kerah dok hujung jauh ...mak on off tgk buat kerja ... pastu kan aku lupa isnin pukul 10 quantico ...arrrrgghhh menggelupur aku tekan remote tv bila tgk dah pukul 10.20 pm ..lupa ....adoi la ... quantico besh kak cer try tgk ....kak rine suka hindustan ...quantico ada pelakaon hindustan belakon

SHERWIEYNA MUZZAWER said... Reply Comment

Alahai saya pun dah jarang layan drama. Balik rumah je terus urus rumahtangga..langsung tak sempat tengok tv. Tapi memang betullah drama drama melayu sekarang semuanya dah tak sebest dulu..kan!

Malinda said... Reply Comment

tak tengok pon ketiga2 drama di atas..nasib baik la kan kalau tak hakak pon bole hangin gak...kikiki

Falsya said... Reply Comment

Falsya skang nie nak layan drama mmg milih sgt..jln cite mcm mana pelakonnye sape..tp cite cinta hati abah tuh mmg xpenah tinggal lagi la..suke tgk cite tuh..mmg zara zya punye lakonan okayh sgt..jenis berlakon xde cover2..

syawalsimpsons said... Reply Comment

cinta hati abah i mmg best...yg lain tu so so je kan kakak

AyuArjuna BiGoshh said... Reply Comment

cinta hati abah tu paling win dalam hati saya....

jarang cerita masyarakat macam ni kat layar perak...

plg suka zya berlakon....gaya pakaian mmg nampak org kg susah...

A. Aqma said... Reply Comment

dear chekgu..setuju sangat yang drama sekarang ntahape2entah.. adoiyai..sikit2 anak orang kaya.. cuba buat cerita orang pertengahahn kena bayar ptptn, kena g kerja turun naik bas keee.. adoiyaiiii

Daddy Ziyyad said... Reply Comment

Saya & isteri dah terlalu lama boikot drama Melayu, sebab ceritanya steroetype, membodohkan penonton, tak masuk akal, dan kadangkala menghina ajaran agama tanpa sedar.

LYAfrina said... Reply Comment

lya dh lama x tgk drama.. x tertenggok..tp cinta hati abah, ofismate lya kata best..

tiap2 mlm asyik lyn movie tamil ch 202 or 201.. haha

Mommy Cici said... Reply Comment

setuju. suka sangat cerita Cinta Hati Abah. memang sanggup rebut remote dengan anak anak lah heheh. Zara Zya pandai berlakon, watak dia selalu menjadi.

bab playboy tu pulak, ermmm kalau watak lelaki ego I suka si Azlee Khairy (ye kot nama dia) yang berlakon Mr Arrogant dgn Zara Zya. dia pandai jugak bawak watak sombong. and penah baca comment orang suh si Hafidz Roshdi tu suh menuntut ilmu ego dengan Mr Arrogant. hehehe