U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 2, 2016

Kisah Sabtu Ahad

As salam..
syiok semalam yang kerja kat KL cuti erk...
yang kerja kat Selangor pun syiok jugak...
kul 7 dah siap parking kat sekolah...
hhahahahha....lengang je jalan... 



 Hari Sabtu kena gi sekolah...ada Kokurikulum...
dari kul 8pg hingga 12 tghri kat sekolah...
heret belaka 2-2 beg tangan aku...
yang kakak2 pun ke sekolah jugak ada aktiviti koku jugak...





balik sekolah ada kenduri depan rumah...
dengan baju2 balik sekolah tu aku gi kenduri dengan selambanya...nasib pakai kain skirt...kalau pakai seluar ai is segan jugak khennn...




esok tu Ahad pagi2 hanta kakak gi sekolah..
ada bengkel pt3 kat UM...so abah dia hanta sebelum kul 7
katanya bas gerak kul 7:15 pagi...
then aku sesiap kat rumah nak gi joging dengan dear hubs...
setel balik joging..sampai rumah tengok anak bujang sorang dah bangun...tapi belum mandi...
alang2 rambut pun dah panjang tu...mohla bawak g trim rambut tu kasi pendek....jalan kaki jek...



memula dia buat keras tak mo gunting...
sebab dia takut tengok barber tu kot...
keras je tunduk ko...aku nak ambik gambar tak sempat sebab  kena sesama degan abah dia pujuk...
tapi sap..sap soi aje siap mamak tu trim rambut dia..
tak sampai 10 minit pun...hahahaha   


      handsome tak saya??
kena bagi upah aiskrim sebab being a good boy...gitchewww




lepas tu bawak budak2 ni gi lunch dekat giant je...
whilst aku gi shopping barang dapur sikit...
then kakngah rekues for mee goreng basah 





siap at 6:30 pm...dan2 molek nak keluar gi ambik kakak kat sekolah....fuhhhh



mee goreng hujan lebat aku panggil sebab masa goreng ni hujan turun mencurah2...dan sat je habis licin anak2 aku makan mee goreng nih...hahahahaha





al-tamat kisah weekend aku.....  

 
 




 




6 comments:

Aeen said... Reply Comment

favourite ain mee goreng basah ni kak...xsuka makan mee yg kering2 sgt..

eima said... Reply Comment

ADOI SEDAPNYE LAMA TAK MKN MEE GORENG ..NK MKN KAT KEDAI ASEK PEDAWW JE ..X BASUH NK KENA BUATS ENDRIK JG .. TP CILI BOH ABIS ..MLS NK REBUS NGANBLEND ... CAM NE NI

Diana Rashid said... Reply Comment

tak lama nanti panjang balik rambut dia...sama macam anak saya, nak ajak pi potong rambut susah sangat..tapi sampai je kedai tu dia sendiri naik duduk atas kerusi ..heheh.

Malinda said... Reply Comment

kire padat gak hujung minggu adik dan keluarga...tapi mee goreng hujan lebat tu memang nampak menyelerakan..tertelan2 ailio menengoknye

lieyalatif said... Reply Comment

penuh gak aktiviti weekend rin.... sian kan, sabtu pun cikgu kene pi sekolah...takpe laa rin...dah tuntutan tugas...moga2 dilimpah rahmat atas jasa rin mendidik anak bangsa....

mee goreng basah gitu peberet anak2 lieya gak rin...rileks jek sebungkus goreng 3 badek bedal sampai licin heheheehee

LYAfrina said... Reply Comment

ensem boy..rambut baru..
penat kan..hari ct pon, still bekerja..