U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 16, 2016

Jadi DUTA Petrosains??

As salam....


jangan tak percaya okeh...
sila percaya....kehkehkeh

ko mampu ke cikgu jadi duta petrosains?? 

takdela...saje je nak bagi perangat cerita sebenarnya...biasala kome2 kan suka cerita sensasi...cerita gosip..tajuk bagi up2 diri sikit baru kome nak baca kan???hahahaha


actually ni pun cerita tahun lepas jugak...
yang syoknya 2x aku kena bawak budak ke Petrosains dalam masa tak sampai sebulan...
terus aku cop diri aku duta petrosains...
perasan betul!!!pang sekali!!!


tetiba jadi jeluak dah nak pegi petrosains...boleyyy???
 seawal pukul 9pagi kot dah terpacak depan KLCC...
aktiviti pertama : wajib posing dengan anak2 murid...camgitu!!!


 kecoh sekejap bangunan klcc dengan budak2 sekolah...


nampak dah kelibat petrosains...


yeahhh!!!


tapi kami mai awal sangat...belum lagi boleh masuk..kena tunggu sat dalam 20 mins camtuh...


takkan nak dok saje je kan??mohla kita posing2 lagi dengan anak2 murid...dasar sangat ko kan!!!

pastu staff derang panggil masuk...
dulu aku pernah bawak anak murid aku masa ngajar sekolah lama masuk sini...tapi kena naik gondola tuh...

tapi kali ni tak masuk macam tuh..sebab program lawatan sekolah ni dah disediakan agenda dia sendiri...maknanya ko ikut je staff tu sepanjang lawatan ke sini...tak bebas macam dulu2 la maksudnya...


 semua murid dan cikgu2 kena pakai benda alah ni...


rombongan ni diiringi oleh 4 orang cikgu...aku..cikgu mawar...cikgu masnor


dan cikgu raziff...semua cikgu sains...ngeehee



kusyuk murid2 mendengar arahan..tak dengar kalu tarik je telinga...#beranike?

ok...jom masuk dalam...
layankan aje gambar2 without caption ye...
malas dah sebab banyak sangat gambonya..










yang ni kena letak caption...ewahhh ko!!!
hahahahaha







hamboi kemahen cikgu mawar posing dengan anak iye...comel dua2 ketui nih...


hai abang mika hakinen!!!kahkah

lepas tu aktiviti main2 plak...budak2 dan mainan memang tak dapat dipisahkan....


nila bendanya...budak2 seronokla nak mainkan??cikgu tumpang2 seronok kat tepi2 jela...hahahaha
 


kena pakai kain sebab nak bagi licin tang ponggong...baru senang nak slide kan?
setel slide..murid2 di bawa ke 3d theater...
first time la aku masuk sini even dah pernah 2x ke petrosains...



murid2 seemed seronok sangat


cikgu pun tumpang sekaki...T___T

setel kat sini...kami ke kawasan pak dinasour plak..ngeeheee...

kat sini takde gambar sangat sebab dah penat nak snap2...hahahaha

then murid2 dibawa oleh staff petrosains untuk sedikit taklimat...dan ada sedikit permainan yang disediakan di sini...





meriah betul sebab warna warni...


lepas tu apa???

v
v
v
v
v
v
v
v
v


makan time!!!



makanan memang kami siap2 tempah dengan pihak petrosains sebab senang makan siap2...then lepas ni nak lawat ke tempat lain pulak...

  
cikgu2 pun pulun sekali...kelaparan kata ko!!



sedikit info untuk sesiapa yang belum pernah bawak anak2 ke petrosains...bolehla rujuk harga tiket kat atas..bagi aku sangat murah kan??dan banyak actually aktiviti best2 kat petrosains nih...

so destinasi lawatan kita seterusnya ialah...

tunggu next entry k....#poyo

5 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Ya Allah kak azrine, seronok yer lahaiiii tgk trip 2 kali pi petro sains...mmg duta petrosains dah kak azrine ni tau...best yerrrrr trip sekolah ni, rasa macam julia pun nak join sekali lah kak...rindu nak sekolah balik hehhehe...budak2 mkn bersila tu alololololo tomey yer

Zie Azi said... Reply Comment

best kan dgn budak2 ni.sy slalu follow rombongan kanak2 tabika,kecoh nk handle.tp depa comel semua dgr arahan..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

seronok budak2 dapat gi petrosains. Walaupun rasanya ada yang pernah pergi dengan family, tapi bila ada rombongan skolah mesti nak gi lagi sebab fun dengan kengkawan..

eima said... Reply Comment

ok juga petrosains ni cuma penat sikit la ... letih besar sangat ... huhu

Falsya said... Reply Comment

sonok la pulak tgk akak post pasal petrosains nie..hehe..