U Click Me...I Click U Back

Thursday, February 25, 2016

Berkawan Biar Beribu

As salam...
semalam busy langsung tak menjenguk blog
busy menyiapkan soalan exam..
hmm..sekejapan aje dah nak masuk Mac..
pejam celik pejam celik tak lama lagi dah nak puasa...pastu semua stress pikir baju raya tak hanta lagi...huwaaa!!!


korang2 dah hanta ke baju raya??
mesti ramai yang jawab beli ready made aje...hehehehe
aku tak boleh la sebab dah biasa tempah dondon2 dengan anak2...
so nak tak nak memang kena beli kain dan tempah...kikiki..
okla...tutup cerita raya...hahaha...
pose ganti pun belum habis..opsss!!
*****************************
 korang ramai kawan tak?
macam aku ramai giler kot...
kawan zaman U..kawan sekolah lama...
kawan sekolah sekarang...kawan sambung belajo sesama...memang ramaila...
bertambah lagi aku jenis cepat ramah...
tapi mesti dengan yang ramah jugak..
kalau pendiam aku susah sikit nak gang...
itu belum kawan2 alam maya...
kat fb kemahen lagi mesra...jumpa pun tak pernah...berkuasa betul media sosial sekarang kan???

tu sebab ada yang jumpa bf lama dekat media sosial...rumahtangga pun terus jadi lupa...nauzubillaminzalik...aku harap2 takdela ujian sebegitu dalam hidup kita ye kekawan...:-(





zaman UiTM - Diploma in Building
(1998-2001)
kawan paling baikla masa nih...ada sorang lagi takde dalam gambar...Ana Salleh...'
berkepitla kami berlima aje kesana kemari...
kereta belakang tu pun kenangan jugak..kereta pertama pemberian husband..
sampai sekarang pun pakai kereta pemberian husband jugak...kehkeh

 ni masa dekat Lab Biologi...sem berapa ntah...tak hingat...tapi memang best la sebab masa time biologi dapat lecturer best sangat...lect fresh PhD masa tuh...tu yang ada pokok2 tu kami buat eskperimen fotosintesis...hahahaha...

first posting di SK Gombak Setia..
dulu masa tahun 3 dan 4 aku bersekolah kat sini...hahahha...pusing2 tang tu jugak...

then masuk 2011...aku kena redeployment ke SK Taman Melawati 2...meraung jugak masa tuh sebab sekolah lama lebih guru sains..so ada 2 cikgu sains yang kena keluar..masa tu aku guru baru kan...so memang dah taula nasib badan kan??
so lapor la diri sebagai guru di SKTM (2)..
alhamdulillah dah nak masuk 6 tahun kat sini..aku sayang nak keluar...hahahaha

awal2 tahun di SKTM (2)

awal2 tahun kena bertugas dekat luar...semua pangkat2 adik belaka nih...

my bff ever!!

masa mengajar petang dulu asyikla berpotluck...pastu bila badan gumuk ko salahkan badan ko payah nak kurus..pffftttttt

tahun lepas punya event...tahun 2015 tahun kuat makan...hahahah...makan tak hingat dunia..sebab stress kerja...huhu


masa 2008 aku dapat tawaran sambung masters dekat UKM...masa memula kelas tu ada 2 orang je daftar sekali aku..budak Cina dari UKM jugak...tapi dia buat fulltime aku partime...bila dah masuk sem 3 baru aku dapat kekawan ramai sikit dan 1 kepala pulak tuh...yelar..stress kot masa tu dengan belajar lagi kerja hakiki lagi...memang perlukan kekawan untuk nangis kat bahu derangkan??
dan yang paling stress ko sampai rumah pukul 12 malam biler ada kelas on weekdays...huwaaaa!!!

 masa sem akhir masters (2011)...aku gi ke Bandung bentang paper dengan 2 kakak tersayang atas nih...hahahaha...yang kanan sekali dah dapat gelaran DR dah...sekarang bertugas di UPSI...

pastu 2012 pergi lagi bandung bentang paper dengan 2 kakak kat atas nih lagi...hahahaha
masa ni gemuk sebab ada 'isi'

was in 2012 in Bandung...5 months preggy to dak Aish...gigih jugak berseminar...

dulu...in 2009..muka pun tak semenggah..masa ni tengah tunggu kelas Dr Anuar dekat kolej zaaba...


latest in 2015...muka dah cocok botox...hahahaha...#botoklasangat


dalam ramai2 kawan...yang ni paling rapat sampai sekarang...selalu bentang paper sesama... kak jun (kiri) and azie...
kawan susah senang aku nih...sepanjang tahun lepas asal terbang je mesti dengan dua orang nih...ko belanja aku..aku belanja ko..takde hal punyala...tak cukup duit nak shopink pun pinjam jek...#buatmukatakmalu





p/s : berblog pasal kawan2 hari ni sebab pagi ni aku free..saje telek gambar lama2 dalam album kat fb (dah private)...rupa2nya ramainya kawan2 aku...biasala kawan2 datang dan pergi...tapi aku tetap merindui saat2 indah bersama mereka2...semoga perjalanan hidup mereka dipermudahkan...aminnn

6 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

saya sejak sahm mmg kurang kawan. kawan u tggl bape kerat jek. malu kot nak kawan ngan saya :(

kawan sekolah masih ada berkawan sampai skrg alhamdulillah.

yg bestnya kawan2 blog lg ramai dr kawan2 u yg masih contact ngan saya. hehe.. walau x penah jumpa. tp mcm dah kenal lama ;)

miss eimanhikmah said... Reply Comment

sy jenis ramai kawan gak..tp tak get along sgt sebab masing2 jauh seluruh malaysia...yg dh kawen..tgl la sorg terkontang kanting..hehehe

eima said... Reply Comment

kawan zaman study ... ramai yg bloger jg ... tp cam biasa la aku ni jenis tak berkawan sgt dgn org ... kat study dulu pun gitu ... org ade boipren pastu boipren tu kerja sekali ... pastu kawen ... pastu beranak ... jdnye aku tak byk kawan ...a hahahaha boipren kontrol dulu2 hahahahah

ameris said... Reply Comment

bestnya jumpa kawan2 lama kan rin..

LYAfrina said... Reply Comment

betul tu..rindu sgt kawan2 lama..esp kawan zaman skolah n study..tu moment terindah..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

gambar dulu2 muka memnag keroh habis.. Rine tetap comey.. sekarang tetap jelita ;)
psstt spot cikgu hajar dalam gambar tu :)