U Click Me...I Click U Back

Thursday, February 4, 2016

#AnakBujangSorangAku ~ Aish Iskandar

As salam...

 


lama tak citer pasal anak bujang aku sorang nih...
tahun ni dah 4 tahun la..cuma kena tunggu bulan 10 baru genap2 4 tahun...tapi belum lagi hanta ke sekolah...
masih duduk dengan pengasuh lagi..tu pun liat okeh nak pegi...hadoiiii!!!





fuhhh...urut dada aku nih nak citer pasal dia sorang tau...
bertabahla ek bila ada anak lelaki...aku memang solute la sapa2 yang ada boys berderet tuh...#pitam
 bukan nak merungut2 tau...tapi ada anak lelaki ni ko kena bertabah lebih berganda2 dari girls...hmmm
tapi aku tak nafikan ada je budak lelaki yang tak nakal..
baik je tau...ada je kawan2 aku punya anak...behave aje...







ko jangan dak Aish....makin besar makin menjadi perangainya....T___T
masa nyusu badan dulu anak ummi...sekarang dah jadi anak abah dah...tidur pun kena peluk abah...
abah dia sampai tak boleh pegi mana tau...
sekaki...sekaki dia ikut abah dia...
ummi nak pegi mana pegila...langsung tatak helan tau!!!






itu 1 bab...bab kecah rumah pun bagila kat dia...
balik je rumah habis dia taburkan bakul mainan dia..
semata2 nak cari mainan tobot dia je pun...hadehhhh...
kecik beso je mata aku..tapi dia buat derkkk aje...
rumah aku memang sentiasa bersepah dengan mainan dia jela...bila aku suruh kemas... manjang "taknak" je jawapan dia tau!!!!!nak lepuk kang nangis kuat2...bingit plak tinge aku...kehkehkeh






bab makan alhamdulillah...semua benda bedal...sayur je dah pandai tolak...alahai....
pedas tak pedas bedal aje...memang tak sensitip langsung...hahahahaha....
kalau aku suap dia makan...bertambah2 sampai naik lenguh tangan menyuap....hahahaha....
alhamdulillah..semua anak2 aku senang makan...takde yang fussy la so far...cuma kakngah ajela banyak benda milih jugak...as long aku yang masak dia makan jela...






bab bawak jalan mintak hampun ye...aku surrender...
even abah dia ajak bwk gi mamak...dia bukan kira tau..
kalau dia marah dia nangis kuat je...tebal muka aku laki bini....haru betul!!!pastu mulala rasa menyesal... kenapala bawak anak makan sekali....<___>






bab di ajak posing tu ikut aku....T_____T



 mulut dia tak habis2 cakap..."ish(aish) nak pigi skolah"




semalam tak pegi rumah pengasuh sebab abah dia nak bawak dia teman abah dia sarapan...pastu aku keluar gi ambik la dia kat rumah nak bawak rumah pengasuh....
dia melalak ko tak mo pegi...maka ke sekolah aku la jawabnya...mintak kakngah dia jaga sebelum kakngah dia gi sekolah petang....






inila kisah #AnakBujangSorangAku yang handsome tapi nakal..hikssss

8 comments:

Mila Hilas said... Reply Comment

hensem la aish...kakak dia tu pon cantik..

Suria Lekatlekit said... Reply Comment

gugirl saya pun kaki menyepah jugak. Nak cari 1 benda jer.. abis sebakul mainan dia selerakkan.. ni kesekolah lega sikit sebab ada masa nak kemas sementara tunggu dia balik sepahkan hahaha

Julia Johari said... Reply Comment

hehhehe sama Qi pun suka kecahkan mainan...tp kan kak lama2 ju dah jadi imun...umah sepah asalkan anak sihat sudah...bahagia dah...samalah Qi tak sekolah lagi...tahun depan baru masuk tadika geng dengan Aish...

Aish dah besar lah, makin lama makin nampak seorang pemuda wowwww

Yana Libra said... Reply Comment

macam-macam peel ye..nasib baik ada kakak boleh tlg tgk-tgkkan :)

Aeen said... Reply Comment

hahaha...layankan je lah kak..anak bujang sorang..mmg mcm2 ragam..same la kite...hehe

LM said... Reply Comment

Hahahaha.. Cam syafiq la. klu nangis kuat kemain lg nk keluar ank tekak. Kita yg malu org tgk dia nangis. Kdg tu pelik tgk eloknya lahai ank org lain. Duk elok je

muhammad nizam said... Reply Comment

kacak dan cerdik ni...

LydSunshine said... Reply Comment

Tak tau la kenapa, saya suka baca entry mcm gini. Pasal anak, pasal kerenah anak2. Buat aya tersenyum sebab kadang2 ada yg boleh relate dgn anak sendiri. Walaupun kalau saya nak up entry macam ni, saya selalu je rasa ragu2 takut org tak suka baca. Heheh. Saje je buat confuse.

Bila Rin kata, ada j anak lelaki yg behave tu, terasa mcm Luth behave. Tapi bila baca part buat sepah mainan tu, rasanya 2 kali 5 je dgn Luth, pastu suruh kemas mmg jarang sgt dia nak dgr. So, maknanya anak aku tak la behave mana pun. Kwang2.