U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 26, 2016

USB Flash Drive For Smartphones | Benda Best WAJIB Kita Kongsi

As salam...
lemau sebab  3 hari cuti...hehehehe
badan pun rasa penat2 jugak ni sebab sepanjang cuti tak habis2 ngemas rumah...
aku planning nak tuko langsir rumah aku...
tapi takde idea nak tuko warna apa..
nanti2 la aku pikir...hahahaha





hari Sabtu lepas aku keluar berdating berdua je dengan hubs..
planning sebenarnya nak cari printer untuk aku guna...
bukan setakat aku aje..anak2 aku dua2 dah menengah
kompem nak guna jugak tuh...
so mohla kita ke low yat la..sebab nak cari yang banyak pilihan katanya kan...
sebelum ke low yat hubs aku ajak cuci mata kat uniqlo dulu...fav hubs aku macamkan dia ada share kat situ...hahahha
pastu masuk H&M..masuk Zara...
eh..aku tak berkenan sangat sebenarnya..tapi layankan ajela...hahahahaha





then masuk low yat...cari printer...jumpala yang aku berkenan...aku ambik hp sebab aku tak berapa berkenan brand lain...dan kebetulan ada promotion..
siap boleh copy and scan jugak...rm209...
so rembat yang tu jela..sebab aku dah mentioned kat budak tuh...aku bukan pakai heavy duty sangat...
yang murah2 udah ler kan?






setel beli printer...baru teringat nak mencari usb flash drive for smartphone...
actually dari tahun lepas dah nak beli..
sebab memang problem tau nak transfer gambar dari hp ke lappy guna usb kabel tu..alahai berjinggut tunggu..
bikin amarah sajok!!!! 
tu salah satu sebab bikin takde mood nak sambung entry percutian yang asyik bertangguh aje...haduhhhhh
Sesiapa yang rajin sangat snap gambar guna hp atau suka selfie tak habis2 tu..WAJIB beli tau!!!

finally dapat jugak beli...after so long craving...#lasangat
lepas ni dah takde alasan dah tak update percutian kat blog...hahahahaha
flash drive ni memang ada dual ports ye....






ada yang tertanya2 sama ke macam pendrive??
haah sama aje fungsi dia...beza dia hanya dia punya cucuk tu ikut saiz charger kita...
fungsi dia memang sama je...gambar dan dokumen pun boleh simpan dalam tu...

nampak tak???cucuk dekat pot charger hp kita
ko sedutla gambar2 tu bawak masuk situ...
nak detect kat mana dia duduk dalam hp kita??
korang kena cari menu file...lepas tu storage...



 dia akan keluar macam kat atas nih...

pastu ko nampakkan port lagi 1 nih...tu untuk cucuk dekat lappy...
memang akan ada dual ports tau...satu untuk hp satu untuk laptop/pc...dan bolehla korang nak transfer gambar2 masuk lappy..sesuai sangat dah untuk blogger2 macam kita...
sesuai untuk those yang nak transfer gambar dalam jumlah yang banyak la..
macam aku sebelum2 ni aku guna email je transfer tapi leceh jugak ko kalau bebanyak sangat....




kalau korang malas nak cari dekat luar...
korang boleh je usha dekat lazada...belambak okeh!!
macam2 brand ada...pilihan tak sama macam ko beli dekat luar..bagi aku kat luar takde banyak pilihan macam kat lazada...beza mungkin murah mahal jela..
sebab berlainan brands dan berlainan storage...

tu hah kalau dekat lazada...cepat2 la usha kalau rasa tazzabar nak beli dah...kehkeh




aku beli brand kingston (16gb) aje...yang storage paling besar rm92 hengget...cuma aku tak rasa aku perlu yang besar sangat kot GB dia..cukup dah kot...
oh..btw..untuk android smartphones bolehla beli macam yang jenis aku beli...
kalau untuk iPhone users kena beli yang jenis i-flashdrive..boleh tanya masa nak beli tuh...
kalau kat lazada ko search usb flash drive for iPhone
macam aku pakai oppo..samsung inshaAllah boleh guna...





selamat membeli!!!!


8 comments:

ameris said... Reply Comment

mcm nak jugak jer..

mama tisya said... Reply Comment

1st time tgk usb cable yg camni..mudah juga ek...ye la gmbr byk kt hp kn hang plak kn

Julia Johari said... Reply Comment

julia pernah tgk dulu USB flash drive smartphone ni lama dah...mmg bagus simpan gambar dalam ni...tak lah hp asyik hang je kan...murah lah sis beli...kt lazada tu cm mahal je kehkehkeh...TQ sis kongsi info nanti nak cari lah satu...asyik terlupa je

juelee said... Reply Comment

good info.. tq azrine share hehhe bguna sgt ni

nadiah hanum said... Reply Comment

Ha ahh kan..gambar banyak2 dlm hp mmg problem..elok sgt guna benda ni.

Yana Libra said... Reply Comment

waaa..baru tau pasal ni..huhu

Rizziela said... Reply Comment

Bagus sangat ni.. gambar2 dlm hp sy ni dah byk sangat.. main ribu2 dah.. entah bila nak transfer

achiek anis said... Reply Comment

Adoi..kenan jugak la gini..mac dh penuh dgn gambo..huhu..tq kak for sharing