U Click Me...I Click U Back

Friday, January 8, 2016

Sedap Sangat Ke Pirate Coffee Tuh??

As salam...
ceq dah lama sebenarnya nak cuba rasa sedap sangat ke pirate coffee yang hampa dok viral2kan tuh...
last week aku gi Seremban stayed Alson Kelana..
aku ada bengkel 2 malam kat situ...
hari ke-2 kat situ gang aku bawak la aku jejalan kat area seremban sebab dia memang orang seremban..
jejalan gi tengok rumah dia..
jejalan tengok sekolah dia mengajar...

gang aku since 2009 kot kalau tak silap..
kenal sebab dorang ni junior UKM aku masa aku buat masters dulu...
rapat sangat sampai ke Jogja ke Riau semua pergi dengan derang 2 nih la...
yang kiri drive tu kak jun dan tudung biru tu azie (sebaya aku)...2-2 orang seremban...
ni semua gang kuat study nih...hahahahha
tengah syok sembang2 tetiba ternampak gerai nih...
"eh..pirate coffee la"...aku kecoh2 dalam kereta...
dah terlepas sebenarnya..
kakjun sanggup pusing balik sebab nak rasa punya pasal...
tak silap aku ni cawangan senawang kot...
sebab series tak tahu tempat ni kat mana...
kehkeh...


aku ordered mocha dengan chocolate...
Harga rm4 each..sama je semua tempat..
Kalau special tak silap aku rm5

sedap ke??
fuhhh...terbaik dan sedap je even ko minum lambat..
dia takde rasa tawar pun even ais dia dah cair...
pekat likat...silap hb melabur pun keraih...hhahahaha


setahu aku pirate coffee ni punya cawangan dah banyak dah..merata boleh jumpa kot...
tapi ada aku baca review yang sesetengah tempat kurang kick rasa dia...kan?
Aku tengok banner dia takde harga yang tertera..
So kena perbaiki sikit la kat situ supaya next time xperlu nak tanya2 harga kan?
Sebab bukan semua orang tau harga even dah diviralkan...

tapi alhamdulillah aku dapat rasa yang kaw2 punya...
kalau jumpa kat tempat lain inshaAllah boleh la singgah beli lagi....

korang dah terai ke pirate coffee??


17 comments:

Falsya said... Reply Comment

Akakkkkkkkkkkk..falsya pun dh lama nak try..tp xdpt2 lg..kat setiawangsa ade..tp bile jer nak gie pun sebab weekdays..weekend pulak nana kate ikut suke org tuh nak bukak je xnk..huwaaaaaa..

Nana said... Reply Comment

saya suka coklat
dah try mocha, milk ice tea
coklat ttp di hati
seminggu ada la 2,3 kali bli haha
dh mcm ketageh

mama tisya said... Reply Comment

skarang dh byk cawangan dh...suka yg chocolate

lieyalatif said... Reply Comment

lieya same ngan rin...org dok gebang lame dahhhh...lieya pun teringin nak cari...tu yg dpt jumpe kat kampung...tgk pun tak q panjang..try chocolate rasberry...ngan mocha ngan latte...uihh sedap..setanding rase dgn starbuk heheheeheheh....mmg sedap....harga pun ok n berpatutan kan rin....

Raihanah Ahmad said... Reply Comment

pernah beli, memang sedap setandinglah dengan stabak

- dieyana - said... Reply Comment

hahha, dh dua kali try, hazelnut n mocha...sedap!

Julia Johari said... Reply Comment

Tak pernah cuba lagi...aishhh sedapnya rasa nak cuba lah...nak chocolate hehehe

mrs kayrul said... Reply Comment

Semalam ada nak pirate cafe nie kat jln reko...tapi macam x strategik plak tempatnya...susah nak parking so hanya mampu pandang je la...huhuhu

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

air macam nie kat sini pun banyak akak.. macam2 nama ada..=D

Lea Ismail said... Reply Comment

tak pernah try lagi. Teringin nak try.Kalu terjumpa wajib try

LZ - The Blog Owner said... Reply Comment

Assalamualaikum Chekgu Azrine,

Saya duk Seremban tapi masih belum merasa Pirate Coffee.. Kawan suka tunjuk gambar dia minum Pirate Coffee, meleleh ayaq liuq tau..

eima said... Reply Comment

TAK PENAH TRY LAGI ..KOT JUMPA NANTI NK TRY LA

juelee said... Reply Comment

tak pernah try lg pirate coffee ni... tak pnh jmpa pn lg.... kalau jmpa nnt kene try la ni

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

belum try.. haritu ada ternampak tapi tak ingat dah kat mana.. sebab masa tu tak rasa nak try.. nanti kena ingat balik mana i jumpa pirate coffee ni.. karang salah langkah i terus ke starbucks je ni.. sebab kaler & logo dah nak dekat sama hihi

LM said... Reply Comment

Tq rine bg review. Tak mahal pun rupanya. Ingatkan 10 hengget ke atas, ngeri nk beli sbb ank ramai katanya. Ngeee

Yana Libra said... Reply Comment

tak jumpa lg coffee ni..

ameris said... Reply Comment

kena cuba nih... kalu rin punya review terbaekk sokmo