U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 12, 2016

Permulaan 2016

As salam...
 
 
mood nak update ada...
tapi malas nak transfer gambar...
entry #jogjakarta belum habis...
hmmmm...
 
 
hmmm...jela yang aku pandai pong!!!
 
 
 
tahun ni kakak sekolah pagi sebab dah tingkatan 3
kakngah pulak sekolah petang tingkatan 1
sekolah sebelah sekolah aku ni je depa 2
yaya macam biasa transit rumah pengasuh dak Aish
pagi sekolah agama sebelah rumah pengasuh
petang gi sekolah kebangsaan sktm (2)
takde apa pun yang lain dari tahun lepas



tahun ni jadual kelas aku cam padat sikit..
ada 1 hari aku kena mengajar 8 masa...
3x jadual mengajar bertukar..heh!
tahun lepas pulun mengajar sains 7 kelas
tahun ni mengajar sains 6 kelas...
tambah 2 kelas mengajar seni...
takpe...aku ok aje..suka masuk kelas...
membebel2 tu aku suka...
aku memang dilahirkan suka bercakap kot...
so momantai la kan??
 
 
 
tahun ni jugak masih pegang jawatan sebagai SU Pentadbiran lagi
3 tahun berturut dah...alhamdulillah pihak pentadbir masih lagi memerlukan khidmat aku...
dan masih lagi membuat relif untuk guru2 yang tak dapat hadir ke sekolah...
dan 4 tahun dah aku tak pegang guru kelas...
lega dan lapang la sikit dekat situ...
dan tahun ni harap dipermudahkan urusan aku naik gred dg44...(genap 8 tahun mengajar)
inshAllah bulan 4 nih dapatla surat....
 
 

tahun ni jugak azam nak turunkan berat badan tu masih berjalan lancar lagi..
cumanya yang tak berjalan lancar ialah selera makan tu belum nampak berkurangannya lagi...hahahahah
so layankan aje dulu makannya...krik..krik
tapi aku dapat rasakan berat aku dah turunla sikit...
dah rasa ringan sikit badan...
mungkin sebab cuti sekolah banyak masa joging dengan hubs...
tapi belum timbang lagi berapa turunnya...
rasa macam tak mo timbang lagi sampai level kompiden tu meningkat sikit...kikikiki



okla tu je nak citer...
semoga Allah permudahkan urusan kita semua tahun 2016 nih...dan semoga sentiasa di bawah lindunganNya...amiiinn


p/s : ada beberapa target yang aku perlu capai tahun ni...dah takmo mengelamun / tidur lagi...doakan ye...bila sampai masanya akan aku kongsikan...


6 comments:

Zie Azi said... Reply Comment

amin,harp dipermudahkan sgla urusan kita

lieyalatif said... Reply Comment

in sha Allah..target2 dan azam rin bakal telaksana...yg penting ade usaha....bab kurang berat badan tu mmg azam tiap2 tahun tu rin...same laa mcm lieya laa hahahah..caiyok2...tapi lieya skrang pun tua2 mls nak diet...so puase ajek laaa senang...buat senin kamis cukup laah....

alhamdulillah tu maknenye rin menjalankan tugas dgn cemerlang...sampai dilantik lagi utk tahun ke 3....hatrick gituuu hheheehehe

ameris said... Reply Comment

wahh mcm besar je target rine tu. semoga berjaya ye.

Diana Rashid said... Reply Comment

tahun ni saya nak turunkan 10kg bert badan..harap2 semua impin kita tercapai ye kak..ekekekk...

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

InshaAllah mudah2an termakbul semua doa2 Rine tu.
Happy new year, happy new life, happy new target, happy new azam hihi

Falsya said... Reply Comment

InsyaAllah semoga segala ape yg akak hajatkan termakbul..

Falsya nak kene turun byk nie kak time pantang nnt..tp takut jugak nak kurus sgt sebab nnt jadik mcm dulu..elok bdn dh selim melim, sekali ngandung..lagi 2thn lepas bersalin xpe..nie dibuatnye abis pantang terus lekat..hahahahaha..