U Click Me...I Click U Back

Friday, January 29, 2016

HATI-HATI KALAU NAK JADI KEYBOARD WARRIOR!!!

As salam....



ada someone dalam group KGM kat fb share pasal benda nih
dan dorang cakap perempuan nih cikgu....hmmmm
sorri nama dia aku dah blurrkan sebab aku bukan ada niat nak bagitahu uols pasal siapa dia...

 




to me boleh kalau ko nak pung pang sana sini...
but sebagai seorang Islam is tak adil kot untuk kita nak jatuhkan hukum sesuka hati kita pada orang yang kita tak suka atau benci...
sebaiknya kita berdoa semoga orang tu mendapat hidayah dan berubah ke arah kebaikan...
bukan dengan cara memaki hamun...pastu up dalam laman sosial tunjuk bahasa kita yang tak elok tu sebagai seorang pendidik...bila kita marah kita dah lupa terus adab dan tatasusila yang parents kita ajar....




kan dah tak pasal2 dikenakan tindakan...






aku tak tahu apa2 update pasal kes nih...
cuma aku just nk semua orang be aware esp penjawat awam...
baik kita update resepi ke..update kita masak apa ke...
kalau nak gempak selfie bebanyak pun takde sapa nak kecam....erkkkk.....hahahahaha



salam jumaat semua....
 

10 comments:

CikNaa said... Reply Comment

setuju apa yg akak tulis ni. biar bahasa tu setaraf dengan jawatan..

nadiah hanum said... Reply Comment

Kadang2 seram tgk bahasa yg diaorang guna ..konon nak tunjuk yg diaorang geram sangat la tu..haihhh

Mila Hilas said... Reply Comment

x nampak ape yg pmpuan tu tulis...dia tulis ape eh?

eima said... Reply Comment

betui tu .... hati2 bila menaip tu di media sosial ...

Malinda said... Reply Comment

kadang2 kalau tengah marah tu sume tak pikir panjang....bila benda dah jadi viral lagu ni kompom rase menyesal gile...terlajak perahu bole di undur...telajak kate buruk padahnye...

LM said... Reply Comment

Sesiapa pun kena jaga adab menaip di laman sosial tp bila penjawat awam klu x kenal pasti akan tertutup periuk nasik tu kan rine.

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

zaman yg orang rasa boleh meluah isi hati ikut suka hati.. hurm...

Yana Libra said... Reply Comment

skang ni semua kena hati2 kan...lg2 cikgu kena tunjuk contoh baik..tp x kirelah cikgu ke, ibubapa semua kena tunjuk contoh baik..

achiek anis said... Reply Comment

Kan..lagi2 klu luar ngra ni nak pos apa ada je mata memandang..bkn kita je susah nnt satu family terbabit..betul akak kata baik share resepi ke selfie ke xde org nak marah...huhu

Cikna said... Reply Comment

Sendiri buat sndri tanggung le jawabnye, bila xpk panjang camni la jadinye...