U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 8, 2015

Penang - KL

As salam....


sambungan entry semalam....
dok 2 malam je di Pokok Sena..
kami pun gerak balik KL...


actually anak2 masih take puas lagi bercuti...
tapi nak buat camne kan??
abahnya pun ada kerja nak setelkan kat KL tuh...
balik pun atas tujuan nak nengok2 rumah lama dah kena tinggal...
pastu setel pasal geran tanah dengan adik hubs...
kira setel la semua...
pastu jom moh kita balik Key Elll...
gitchewwww...


on the way balik KL...
boleh dikatakan asyik menyinggah aje...
setiap RnR menyinggah...
kalau tak hubs aku melena sekejap..
dia ajak pekena neskepe...
pastu singgah solat..singgah dak Aish buat kuih...
haihhhh....



tetiba hubs aku ngajak aku menyinggah UPSI...
hubs aku cakap jomla tengok UPSI sekarang macam mana...
4 tahun kot dok Tg Malim...
sinila tempat susah senang aku masa belajo jadi cikgu...
#lapayaqmata




fuhh...ramainya bakal2 cikgu....
tengah menunggu bas nak balik asrama memasing....
rindunya zaman aku jadi student dulu....


taman U...tempat aku ngan gang binding assignments...
fotostat buku2...fotostat nota...fotostat soalan spot...ehhh??
hahahahaha...
biasa ar tuh..macamkan korang tak biasa khen???


mohla kita masuk dalam nengok perubahan selepas 8 tahun aku tinggalkan UPSI


tempat jatuh lagi dikenang...
tempat aku parking kereta merata sebab lorat nak ke kelas pagi...
last2 kena saman....
kalau tak bayar tak boleh convo tahuk!!!



ewahhh.....sengih kemahen lagi....
vangga menjadi sebahagian dari alumni UPSI...


mostly dah banyak bangunan baru...
dan dah ada fakulti baru pun kat UPSI
dekat Bandar Proton




anak2 aku kakak ngan kakngah semua dibesarkan di UPSI....
kakngah tu masa aku masuk UPSI baru 8 bulan...
teringat lagi pernah aku ada kelas malam aku siap bwk masuk depa 2 orang masuk dewan kuliah..
bawakla segala bekalan buku pensil bagai..
nak bagi diam...kehkeh...
kenangan tuh...



hari aku konvo Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Sekolah Rendah tahun 2008
masa ni aku preggy to Kakcik Yaya dalam 7 bulan camtuh kot
kalau tengok gambar aku berjubah memang tak perasan sangat aku pregnant....

sesekali #throwback 







8 comments:

Amanda Suria said... Reply Comment

kenangan lontar ke belakang la ni eh....mesti seronok mengimbas kenangan

syawalsimpsons said... Reply Comment

trobek sungguh la ni kakak

mrs kayrul said... Reply Comment

Lepas nie boleh la anak2 ikut jejak langkah ke sini...

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

mmg best kalau gi tgk balik tmpt kita study dulu.
temanya mengimbau kenangan.. tgk tempat dating2.. haha :D

Falsya said... Reply Comment

bestnye melawat tmpt belajar..hehe..comel akak waktu ngandung..bdn pun xberapa nak naik..compared ngan falsya yg dh 7 bulan nie double akak beratnye..hahahaa

Yana Libra said... Reply Comment

blaja dgn anak mmg mencabar..respectlah! huuhu

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

fuyyo..siap ada gambar masa preggy lagi.. memang betul2 kenangan terindah ni..

QasehnyaRania said... Reply Comment

wah besntnya melawat tempat belajar. rindukan..
kenangan semua tu