U Click Me...I Click U Back

Friday, December 11, 2015

Naik Pengangkutan Awam Pun Dah Tak Jimat

As salam...
Dulu naik kereta tak jimat..
Sebab minyak mahal..
Konon ada pengangkutan awam..
Naikla pengangkutan awam...
Tapi kalau dah naik sampai rm1...
Jimat kepala hotak apa pun kot...

Tanjat aku semalam..
Nak naik LRT Putra dari Taman Melati..
Turun station Ampang Park..
Rm3.00 daripada rm2.00...
Rasa geram je dalam hati..
Sebabnya kita ni naik pengangkutan awam sebab nak cepat dan jimat..
Tapi sebaliknya pulak rasa....
Oh Malaysiaku sangat!!!

Tujuan aku naik tren semalam sebab hubs aku kerja pagi..
So aku keluar dengan kakcik Yaya nak gi outlet apple dekat fahrenheit..
Hubs aku fetched up aku dekat Ampang Park
Aku punya parallel desktop problem..
So nak jumpa staff yang incharge..
Dia pulak off day semalam..
Hari ni kena repeat datang balik..
Hp dia hari tu aku tak save no dia..
Tu yang main terjah je tuh..

Tak setel jugak kat apple...
Sementara tunggu hubs aku habis kerja pukul 3 ptg...
Aku gi jejalan brand outlet...
Boring sebab takde baju yang cantik kat mata aku...



At last dah boring lepak depan tangga brand outlet...

Sesambil

Selpiah sedas...

Baca blog kekawan...
Borink sampai yaya terlena atas riba aku..

Hari ni keluar lagi ke apple pavilion pulak..
Harap dapat setel hari ni jugak..

6 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Betul...tu nak siap MRT tak lama lagi entah berapaaaaaaa rege nak penaik plak tak tau...haishhhhhh bengong rasa dok malaysia...ohhhhhhhhh malaysiaaaaaaa

eima said... Reply Comment

kenapa HP rosak ke .....

tu la kan .... mungkin kerajaan nk bendung subsidi diberi kpd pendatang asing .... sbb yg byk naik pengangkutan awam ni org luar .... mungkin kerajaan boleh guna sistem ic pas ni kot ... katanye thn depan kos rawatan hospital utk org luar ni naik tak dpt keistimewaan harga murah lagi dah .....

Suria Lekatlekit said... Reply Comment

takde apa yang murah dah sekarang.. naik angin je la tak kena bayar katanya. erkkk.. comel anak dara cikgu. hikhikhik

Falsya said... Reply Comment

Tuh yg org marah kak..naik bukan takat seposen..naik byk kut..konon sebelum nie nak tolong rakyat tp sudah mencekik rakyat..member falsya dr naik public transport terus bawak kete sbb die kate sama je costnye..

Sunny Yunus said... Reply Comment

Kerajaan suruh naik pengangkutan awam untuk bantu rakyat jimat berbelanja, tapi lama lama kelamaan naik pula tambang nya..Ater macam mana tu..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

emmm ini lah nasib rakyat marhaen..
segala benda mahal nak mati..
Rine.. kenapa tak pergi apple KLCC?