U Click Me...I Click U Back

Monday, December 28, 2015

Kelengkapan Sekolah Anak2 - Part 1

As salam...
Korang2 yang ada anak2 sekolah
Dah setel ke shopping kelengkapan anak2..
Aku alhamdulillah..so far dah setel banyakla..
Cuma buku sekolah kakngah dengan kakak je belum..
Sebab aku nak beli masa dorang orientasi tingkatan 1 nanti..
Takpe memasing dah besar..
Aku bagi je duit dorang belila sendiri..
Gituhhh...

Ishh..tapi barang2 sekarang mahal nak arwah..
Aku rasa sekarang ni duit rm100 pun dah tak besar nilainya..
Bertambah lagi bila ada anak2 berderet sekolah...

Hari apa entah aku dah tak ingat..
Hubs aku ajak aku pegi cari bag sekolah Yaya..
Aku ikut ajela..
Katanya kat festival city je banyak..
Sebab tahun lepas pun beli kat dalam parkson festival city jugak...

Maka mohla kita menjalankan misi cari bag sekolah budak cerewet...


Abh dia terus tuju kedai nih..
Kedai SWAN...
Tapi mak aiii...harga memang takde yang kurang dari rm150
Aku dah tanya awal2..
Paling murah is rm149 katanya...

Awat mahal sangatnya bag sekolah budak2 la nih???
Yang macam kat atas tu aku tanya rm400..
Katanya sebab bantu sokong tulang belakang...
Then ada bag tu bag paling ringan...
Aku tak tanya harga sebab seriau nak dengar...hahahaha

Tapi kalau dah katanya anak abah...

Dia nak jugak bag ni..
Budak2 apa tau..abah dia susah2 cari duit..
Dia kira bag tu jugak yang dia nak...
Abah dia layankan aje..
Rm190 kot harga...
Nasib abh ko kakcik..
Kalau aku takdenya..
Aku mesti pegi cari bag yang murah lagi..
Miahahahaha....

Yang jadi mahal sangat sebab bag tu boleh heret turun naik tangga tanpa perlu galas..
Roda tu memang disediakan untuk itu...
Tapi aku tengok budak2 sekarang memang heret je kot bag depa turun naik tangga...


Sengih2 beso ko kakcik..
Dapat bag idaman hati...

Aku takdela berkira sangat..
Tapi aku dah sound awal2..
Kalau tak belajar aku jual balik bag sekolah tu...
Pastu ganti dengan bag murah2 je..
Dahla cuti sekolah ni aku asyik bebel2 je sbb dia suka tengok tv..
Aku dah siap beli dah buku2 untuk dia buat homework..
Ada je alasan dia..

Nasib aku pun banyak benda nak kena buat kat rumah tuh...
Tapi aku dah tak boleh biar dah..
Aku bagi chance je sebab cuti sekolah.
Bukak sekolah no tv at all...

12 comments:

juelee said... Reply Comment

brg sekolah mmg mahai2 kak.. kita yg bekerja ni pun terasa kenaikkan brg, yg keje sorang je tak tau la gane.. huhuhu kesian kdg2 tu.. dah usaha jimat tp dah seme naik, airmata ja turun huhu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Reply Comment

Akak beli yg dah tak boleh pakai dan guna lagi jer CA..
Beg sekolah dorang tu elok lagi..
Jadi ganti baju sekolah dorang jer..
Hendak yg si hero tu..
Seluar dah habis koyak lututnya tu..

Cantik pulak tengok beg sekolah dak kakak tu :)

Rizziela said... Reply Comment

Adodo... mahalnya beg dia...

Tapi kalau tahan lasak..ok lah..atleast boleh pakai lama kan

Ibu Dilah said... Reply Comment

mak aiii... mahai nye beg sekolah kak... tula, dah skrg budak2 g sekolah bwk buku byk kan.. tu yg siap ada beg support tulang belakang semua.. tengok yg rege 80~90 pun dah rasa mahai sgt dah.. ngupenya ada lagi sampai 3, 4 ratus ek.. duit dah mc air je skrg ni.. huhu..

Nana said... Reply Comment

br bli barang skolah anak
tp xsemenya baru
mana bole pakai lagi kita pakai lagi hehe
jimat cermat kan

Falsya said... Reply Comment

suke kakcik ye dpt beg tuh..mmg bapak2 gitu nyeah kak..somi falsya pun mcm ade potensi jadik mcm husband akak nnt..

miss eimanhikmah said... Reply Comment

garangnye mak!

LydSunshine said... Reply Comment

sekarang ni kalau dengar Rin cite, harga beg skolah sampai RM190. Rase mcm nak terpitam pastu bangun balik pun pitam lagi. Bagi saya yg marhaein ni, harga tu mahal sangat dah. Tapi mana tau kot masa zaman anak saya masuk skolah nanti, agak-agaknya harga RM190 tu dah tak wujud lagi. Mungkin harga beg skolah paling murah pulak RM 149.00. Huuu... Nervous plak bile pikay.

mama tisya said... Reply Comment

kemain mhl beg sek smp 400...untung la kakcik dpt beg tu..tisya pki beg lama je...td br bli buku tulis..tu pn dh naik rege

Aty_Fared said... Reply Comment

ya hampun mahal nya bag sekolah sekarang.. huhu..nanges makcik dengar ni ha..
qaleef nya bag robocar poly rm 50 pon dah bising2 mak nya cakap mahal.. bag sekolah jer pon..isi menan.. hahahaha...tak kose ai tau..

- dieyana - said... Reply Comment

mahal tk pe, janji buleh pakai smpi 5 tahun, jimat tak, jimat tak?..wakakaka...over akak dek non..kihkhik...

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

mana2 pun harga bag memang mahal gilo.. especially brand swan.. tah apa yang nak mahal sangat tah.. zaman2 kita dulu tak ada pun bag sokong tulang belakang bagai.. tak ada pun bag yang roda boleh seret naik turun tangga.. hahhaha