U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 2, 2015

K-Drama ~ The Village

As salam..
Meh nak share kdrama hat best aku tengah tonton sekarang..
Aku rakam je kat channel 1 hd..(393)


Cerita ni berunsur supernatural tau..
Macam rare sikit la berbanding kdrama yang cintan cintun..
Dan kena tengok episod by episod baru ko faham..
Sebabnya makin lama makin banyak isu..
Berat sikit la tapi knowing me..
Aku memang suka layan cerita2 camni..
Tapi percayala cerita dia kalau ko tengok ko mesti bengkek bila episod tu habis..
Nak tunggu esok tu memang takzabar okeh...

Sebab drama ni main secara "phali-phali"..
Online awal2 memang takde kot...
Dia main online sekali sama dengan tv main...
Uols faham kan apa aku cakap nih???
Kalau online pun awal beberapa jam je and still on the same day main kt tv..
Githcewwww!!!!


Cerita ni berkisar tentang seorang wanita (heroin- Moon Geun Yoong) yang ditugaskan sebagai seorang cikgu di sebuah kampung bernama Achiara..

Pastu semasa dia bawak budak2 sekolah dia pergi lawatan..
Dia terjumpa secara tak sengaja mayat wanita yang dah reput kat sebuah hutan di Kampung Achiara tuh..
Lepas tu 1 demi 1 rahsia terbongkar..
Nak tau korang kena tengok sendiri la kot..

Sebab ada lagi 3 episod belum main lagi..
Tak sabar nak tunggu haih..
Main setiap khamis jumaat kul 10 malam..
Tapinya aku notis minggu ni ngan minggu lepas tak main pun on friday..
Entah tak tahu kenapa..
Fenat i tunggu episod lepas2 ni tau..
Nak tengok online pun tarak...

Sekarang aku layan 3 je kdrama..
Oh My Venus dengan The Time We Were Not In Love..
Sedap okeh..
Especially Oh My Venus tuh..
Giler best!!!

Sekian kisah dari perempuan kaki kdrama...kohkoh

13 comments:

eima said... Reply Comment

klu cerita mcm ni aku suka la .. klu cintan tu tidak kawe nk melayannye

amal said... Reply Comment

macam best je.. amal lama dah x layan kdrama. tv anak conquer huhu

syawalsimpsons said... Reply Comment

oh my venus tu pon soya suke tgk..mmg best abis...GF kim woo bin tu..sape nama dia...mmmmm....kim shi ahh tu belakon best je...jadi domok kan

Wa said... Reply Comment

Kalau concentrate tengok drama ni memang best..:) Salam kenal n follow sini.

mummy_ayu said... Reply Comment

Ayu ada gak rekod cita ni..tapi mcm heavy jer..malas nak layan. tgk layan Oh My Venus gak..memang best & layan..he he he..

Diana Rashid said... Reply Comment

saya pun layan drama ni..best..memang buat tak sabar nak tengok setiap episod..

ameris said... Reply Comment

huk alohh... xde chanel korea..

LYAfrina said... Reply Comment

klo cerita seram/mistik korea pom mmg menjadi..
dh besar heroin ni..

bobiedanbad said... Reply Comment

Menarik

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Tengok gambar pun macam rare.. kalau ada masa nanti nak tengok juga cerita ni kat astro.. mesti i akan teranjat teranjat bila tengok.. hihi

LydSunshine said... Reply Comment

Err, cite korea mcm ni biasanya kat channel apa? Heheh. Saya minat pelakon utama tu. Yang berlakon jadi pengantin muda dgn Kim Rae Won dalam filem My Little Bride. Shekomei minah ni.

Yana Libra said... Reply Comment

sy pun tgh lyn citer ni..hehe..oh my venus chanel mane? kbsw ke?? tak tauuuu

LydSunshine said... Reply Comment

Ok jumpa. The VIllage. Baca synopsis ni mcm seram pulak. Oh My Venus baru je tgk. Hehe.