U Click Me...I Click U Back

Thursday, December 17, 2015

Jogjakarta 2015 ~ Suasana Malam di Alun-Alun | Jom Kayuh Kereta Berlampu

As salam...
meh..meh kita nak cepat2 khatam kan entry #Jogjakarta2015 nih...
sebab banyak lagi tempat yang belum sempat aku publishkan...


ni baru entry hari ke-2 okeh...
huwaaaa...bila nak habis nih....
dah la gambar banyak sangat
fenat okeh nak boh watermark lagi...
tapi sayang kalau tak ditayang2 sebagai kenangan kat blog sendiri kan??
mana tau boleh jadikan panduan untuk korang bila ada rezeki ke sini...
 
************************************
jom sambung cerita...
selesai makan dekat Mall apa ntah nama dia...hahahaha
nampak sangat kan banyak benda aku hilang ingatan...
tu pun ada hati nak tangguh2 lagi...
kami ke alun-alun..
idea ni datang dari fuza...
katanya ada tempat kereta lampu2..
so bagitahu dekat pak bambang nak ke sini...
so here we come!!!!



kalau kat Malaysia ko drive kereta kan??
kalau kat alun-alun ni ko kena kayuh kereta dengan kaki ko sendiri
 ko mampu kayuh kereta???
kami dah buktikan kami mampu....
kohkohkoh 


 tak percaya???
korang layankan ajela gambar2 kami kat sini...



untuk naik kereta lampu2 ni...
korang kena bawak sendiri tau
kena kayuh okeh...
penat tapi satu pengalaman yang lain dari lain.... 
bayaran sekitar 25-30k rupiah ye....
pepandai la korang nego...








kayuh tetap kayuh....muka tetap maintain cung gitchewwww


basikal pun ada....tu semua aweks indonesia....


memang best dan seronok betul kami malam tuh....
 

dan lagi 'seronok' bila tengok hasil rembatan dan jadi semakin banyak..tu baru hari ke2...
huwaaa....mana nak peronyok barang2 ni??? 

bersambung day 3.....

9 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Kenangan paling best. Rasa macam baru habis SPM je kaedahnya...
Mengayuh sambil ketawa..pecah perut!!!

Tq u sudi ajak..
Ada ler kenangan2 ni...

Puan Kutu said... Reply Comment

kayuh kereta.haha terbaiklah..sakan soping..byk betul hasil menjalanya tu..

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi cantiknya kete2 berlampu tu kakak...suke yg beskal tu

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

hahhaa memang rare lah kereta kayuh tu.. selalu orang kayuh dalam air atau kayuh beskal je.. ni kereta ko! kalau ada kat kl mesti laku tu.. ;)

mama tisya said... Reply Comment

wah unik la kayuh kete...siap lampu2 ..ingtkn utk posing2 je

Falsya said... Reply Comment

kemain berlampu2 lagi kete tuh..hehee

lieyalatif said... Reply Comment

wow rin...first time tau nih...mmg pengalaman yg best gile nie..... sebab keter tu lawooooo.... mcm ala2 beca kite kat melaka yg berhias dgn lampu2 kan...cantik....

wow hasil soping kemain lagiiiii!! best2...

Putri said... Reply Comment

bestnya melancong sambil shopping ye

Julia Johari said... Reply Comment

Bestnya jogja...teringin nak fly ke sana lepas baca edisi travelogue akak hehehhe unik lah kereta lampu2 tu cantik!