U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 23, 2015

Jogjakarta 2015 ~ Fefeling Princess...Bercanda di Tepian Pantai Parangtritis Sambil Berkereta Kuda

As salam...

dalam banyak2 tempat di Jogja...
aku rasa ni antara tempat yang best kami dapat singgah....



percaya tak memang takde langsung dalam itinerary kami nak datang ke pantai di sekitar jogja nih...
mungkin rezeki kami dapat lihat panorama alam ciptaan Allah
subhanallah...serius memang cantik...
walaupun mengambil masa sejam dari bandar jogja...


idea datang bila kami tengah lunch...
dah tak tahu nak sebenarnya aktiviti apa nak buat lepas nih...
shopping dah setel...
nak ke candi borobodor esok baru ke sana reramai...
tetiba datang idea nak tengok pantai2 kat sini...
actually ada pantai yang lagi cantik dari Parangtritis nih...
tapi jauh okeh!!!
google punya google dapat tau ada pantai dalam 45 minit je dari sini...
apa lagi terus tanya pak bambang boleh tak bawak kami ke sana....


so here we come!!!!   

 
datang sini jejauh korang WAJIB naik kereta kuda...  
derang bawak keliling pantai...

 
ni harga untuk pakej rp 100k
ataupun ko nak 1 putaran aje bayar rp30k 
  

korang layankan aje gambar2 kami sepanjang berkereta kuda....syiokkk...
dan JAKUN pun ye...
hampunkan kami....kahkah
    









gambar kulit album satu!!!




layan angin laut sambil selpiah sedas!!

 
 
kenangan terindah..... 



lepas dah kembung perut makan angin laut...
kami singgah gerai2 tepi laut untuk hilangkan tekak yang basah *ayatnovelsangat


masa ni aku makan bakso....
tapi serius cari2 balik gambar nan hado...
kemanakah hilangnya gambar2 kat sini ek...
gambar kami tengah makan pun ada...
haihhh...tula...sapa suruh ko lambat transfer gambar???





habis kisah day 3 kami di Pantai Parangtritis...
inshaAllah ada rezeki nak ke sini lagi...

9 comments:

Mimie_Zatun said... Reply Comment

cantik sungguh permandangan sini...

syawalsimpsons said... Reply Comment

bestnya naik kuda

mrs kayrul said... Reply Comment

Bestnya naik kuda tepi pantai...mesti best kena angin laut tu

Julia Johari said... Reply Comment

Besarnya signboard pantai tu kak sukaaaaaaaaaaaaaaa tau tgk...bestt lah pantai sgt cantik naik kereta kuda yg sgt unik...ohhhhhhh jatuh hati dah...nak pi nak pi hahahahha

Yana Libra said... Reply Comment

panjangnye nama pantai tuuu..huhu

bestla merasa kete kuda :)

misz sheyla said... Reply Comment

bendi tu ape???kuda ke??

lieyalatif said... Reply Comment

cantik n bersih pantainyer rin....ishh kalo lieya pun nak naik kete kuda tu...feeling2 pelancong gitu hahaahah.....yg penting kereta kuda tu lain dari yg lain...nampak lee kite kat negara org lain....

Falsya said... Reply Comment

sonoknye naik kuda kat tepi2 pantai..akak, falsya kan tingin nak makan bakso..tp xnk yg kat kl nak yg kat indonesia jer..sebab kat wall fb falsya rama member2 yg gie bercuti kat indonesia duk upload gambau bakso nie..tp yg pasti mmg xkan dpt sebelum bersalin laaaa..sobssss..

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

seronoknya.. kalau ada SRK dah boleh buat cerita hindustan kat situ.. heroin dia you.. hihiih