U Click Me...I Click U Back

Friday, December 18, 2015

Jogjakarta 2015 ~ Day 3 | Shopping Time at Malioboro Street

As salam...

hari ke3 dah...
ada lagi 2 hari okeh nak dok kat sini
duit serius tak cukup sebab berjalan sakan....hahahaha
maklumla...tujuan datang pun dah setel sehari jek...
so mohla kita pulun ke sana ke mari sebab bukan datang tiap2 tahun kan???
yang syiok tukar lagi duit 1juta rupiah..
tu pun aku takde cash dah...
kakjun offered aku pinjam duit dia dulu.... 


hari ke3 kami decided nak ke pasar malioboro sebab nak setelkan beli souvenir untuk sedara mara pulak....
kat sinila aku perabihkan duit beli untuk menantu2 aku...
dengan anak hubs aku....


kat sini mostly baju2 batikla...
murah dan lelawa okeh..
bukan ala2 batik jawa huduh2 tu tau...
memang lelawa....aku berkenan banyak..
tapi aku dah beli dah kat hubs aku...
so aku rembat untuk abah aku sehelai... 
dan cari tshirt I Love Jogjakarta bebanyak kat sini...


kat sini to be honest memang tak jumpa langsung FM
yang ada hanyala keychain semata 
bila tanya2 pun memang takde la jawapannya..
aku jumpa pun dekat borobodor tuh...
adala jugak kenangan kan?    


fuza pun cari untuk hubs dengan anak2 jate dia....




kat sini kalau nak cari aksesori perkahwinan jawa pun banyak...
kemahen sarat aku tengok...
mau pitam pakai lelama kalau pakai camtuh....
kohkoh 


harga pas tu masuk dia dah nett...tak boleh nego la maknanya....


 ibuk ni berbelanja kalah aku....hahahaha


ko tengok tuh...lepas telekung...
tudung plak...*geleng2kepala


ice tea gopek???kejadah apa tuh....

 to be honest...kat sini barang bolehla nak shopping2
tapi serius tak berapa boleh nego sangat kat dalam nih...
semua harga mostly tetap...
ada la kedai yang harga boleh jugak kita nego tapi tak banyak...
but still affordable la untuk kita...
dan bagi aku kemeja batik lelaki banyak sangat yang cantik2 dan moden design dia...
aku tak banyak pitih..kalau tak memang rembat bebanyak jek...hahahahaha



habis kisah shopping...next entry please.....     

8 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

seronok shopping ye

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

ahoyyyy sopim heaven kak!!

eima said... Reply Comment

nanti tunjuk hasil shoppingan pulak ye

shaiful said... Reply Comment

Selamat bercuti cikgu.. Says belum lg me sana

Nafira usof said... Reply Comment

sonoknyeeee..
kalo bajet besar mmg sonok lah shopping yer~

nadiah hanum said... Reply Comment

Heaven!!! Bestnya rin..iols kalau dapat shopping mmg sorgaaa tak kiralah kat ceruk mana sekalipun..huhhh istighfar..

Aty_Fared said... Reply Comment

besh nya shopppiinngggggg..!!!!

Yana Libra said... Reply Comment

meriahnye baju2