U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 16, 2015

Jogjakarta 2015 ~ Batik House aka Batik Rumah

As salam...
hip...hip...horay...selesai dah presentation... 
lepas ni bolehla kita berjoli sakan...
ada lagi 4 hari nak habiskan hari2 kat sini...
jeles???don't be...
nanti korang pergila sini..
memang recommended okeh...
serius aku nak datang lagi nak cover tempat2 menarik yang lain pulak....



 petang on the 2nd day tuh..
kami pergi makan dan decided nak cari souvenir untuk family kami...
serius memang tak tahu nak beli apa sebab knowing jogja ni melalui google...
takde apa sangat yang best untuk shopping...
dan FM pun takde jual kat sini melainkan dekat borobodor...
yang banyak hanya keychain saje...dan murah bangat!!!



petang tu kami kol supir nama pak bambang...
diala yang bawak kami ke Batik Rumah nih...  


kat sini harga agak mahal dan kualiti lebih baik berbanding kat pasar malioboro...

 tapikan rambang mata okeh...
sebab tak tahu nak pilih mana 1...
aku memang planning nak beli 1 dekat hubs aku baju kemeja batik untuk buat kenangan aku datang sini...
nak beli yang kualiti la sebab untuk loved ones gituh....




ko nampak tak tahap rambang mata kita orang???
kan aku dah kata...hahahahha
dasar sangat kan???   


aku beli yang biru tu untuk hubs aku....

  
jumpa pulak dosen universiti di indonesia yang sesama present dekat seminar tadi...

  
ni aku punya bil...habis 1juta rupiah jugak kat sini...
sesekali ko fefeling orang kaya belanja...
kat Malaysia jangan katakan juta2...
ribu2 pun jarang sekali buk...
so bagila chance okeh....
#matakeatas
hahahahaha

   ni alamat siap2 aku bagi...
kotla korang2 nak pergi jogja dan nak shopping kat sini...


setel shopping kat sini...
kitaorang decided nak pergi makan...
aku ada buat entry khas pasal makan2 di jogja dekat entry bawah nih...
 http://azrinzfamily.blogspot.my/2015/10/jogjakarta-2015-makanan-apa-yang-best.html 

  lepas tu gang aku nak jejalan kat seberang sana nak cari keychain kot...
dah tak ingat...


aku?
leypak sambil perhati gelagat manusia... snap2 gambar bandar jogja di malam hari...
tapi malam kedua kami tak habis kat sini je..
ada lagi tempat best yang kami sempat pergi...


Bersambung........


10 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

wahh..juta2 tu soping...kikikiki...rambang mata tgk ni

Fuza Musa said... Reply Comment

P cari TShirt...Cari beg sebab soping terlebih...
Soping x ingat doniye!!!

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

hish kalau yang gilerkan batik memang akan hangkut bawa balik segoni Rine.. hihi.. cantik pilihan kemeja untuk your hubs :)

ameris said... Reply Comment

sronok kan soping juta2...kalu kt msia jgn mimpi laaa...
hahahaha

LM said... Reply Comment

Cantik kemeja tu rine.

Ecehh jutawan kemain lg sopink sakan ye

Ena said... Reply Comment

Assalamualaikum..
Salam ziarah dan ukhuwah
Wahhh.. bestnyer sopim

Nafira usof said... Reply Comment

seronoknyeeee dapat shopping sakan.
Zura pon teringin gak nak pergi ke sini. tapi kalo boleh nak gi ngan kawan2 dulu. nak tau tempat mana best shopping. ahaks~

eynda said... Reply Comment

Wah!! Bestnya shopping ribu2 hehe...

Miss Mirror a.k.a Sam said... Reply Comment

Menarik ni!!!.
Tq for sharing... especially Kedai batik tu.

Puan Kutu said... Reply Comment

juta2 soping.hahaha juta rupiah..oklah merasa juga jadi jutawan.hehe..

kemeja biru tu nice..pndai pilih☺