U Click Me...I Click U Back

Monday, December 21, 2015

Aktiviti Kami Sepanjang Minggu Lepas

As salam...
tinggal dulula cerita #triptojogjakarta2015
nak cerita kisah kami sepanjang minggu lepas...
cuti sekolah memang takde pegi mana pong...
aku pun busy je manjang...
nak tengok wayang citer dilwale pun tak sempat awal2 nih...
ehhhh???hahahahaha
apa kena mengena dengan wayang pulak...
hahahahaha
aku malas nak bebel2 panjang...
korang layan jela gambar....
apa sangat la bebel panjang2 kalau takde gambar pun kan??
tahu sangat!!!


hari selasa minggu lepas deme ni ngekor aku ke UKM
aku cari bahan sikit kat library UKM
so bawak semua tentera meneman....
dulu zaman aku buat master husb aku selalu dok meneman....
ni kali anak2 la pulak bagi ummi dia kuat semangat sikit...


suka2 jek..takde keje...
hari Sabtu minggu lepas kami ada kenduri 
nasib dekat2 je dengan rumah...
2 kenduri 1 dekat danau kota
another one was at laman pengantin dekat Melawati ..


first time been here...even Melawati tu tempat aku je..
yeler..mengajar dekat situ...
tapi baru tau ada rumah banglo khas untuk di sewa...
untuk majlis kahwinla dah tentu2nya...
seyes..tempat dia cantik...
tapi bawak handbag kiri kanan...
mana nak dan weyhh snap2 gambar....


caya tak ini je yang sempat aku snap...
makanan lain tak yah citerla...semua perlis maghiii
meriah okeh makanan dia..
aku dah tak mampu nak bedal sebab dah makan banyak dekat 1st kenduri tuh...


ginila rupa ummi kamu kalau bawak anak2 kecik gi kenduri
Dua2 tangan dok pegang segala bagai...
memang tak sempat sangat nak bersiap...
tudung pun belit ikut dan aje...
yang ketara membesarkan pipi je la rajin...
hahahahaha


 malam pulak layan anak2 makan kat ayam penyet...
first time bawak anak2 makan kat sini...
kata anak2 aku bukan selera depa...
sebab sambal dia tu giler nak arwah pedasnya...
pastu  anak2 aku jenis tak reti sangat makan kering2...


mine...tapi serius tak sedap...
tak rasa apa sangat...
apa tah nama dia
nasi bakso kot tak silap aku...
not recommended at all...
tapi nasi atas tu bagi aku sedap la...
cuma sebab budak2 tak reti sangat makan kering2 nih kan?


akibat tak kenyang....aku tapau ikat tengah domino's pizza regular....
Aku tak ingat apa ke nama ntah...ada chicken2..
Baru jugak nih...
Tapi serius sedap...
Aku mampu makan 2 slice jek..
Hat lain anak2 aku habiskan...
Tapi ingat nak repeat lagila...
Sebab sedap angat2


Sekian melaporkan...
Kohkoh

9 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

seronok spendtime dengan anak2 ye kakak

lieyalatif said... Reply Comment

anak2 dah besar sedap bawak sekali lepak library kan rin...masing2 dah pandai behave diam2 dok dlm library...kalo anak kecik lagi mauu haru gak kalo depa buat bising...

same laa rin, kalo nak pi makan ayam penyet takleh gi ngan anak2...anak2 lieya taksuke sbb pedas..en hubby tak suke sbb kering.... sedangkan boleh jek order sup buntut sapi ekekeekeke

Mimie_Zatun said... Reply Comment

berjalan dan makan dengan family ni memang seronok kan. hehe

Julia Johari said... Reply Comment

Good mommy...pi mana2 mesti bawa anak jd kuat terus kan nak pi mana2...syok bawa tentera ramai2 hehehhe lawa la laman kahwin tu

cik hani said... Reply Comment

spendtime dengan anak2 memang berharga sangat...

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

apasal penuh dengan gambar makanan entry ni? hihi
Seronoklah bertemankan tentera ya Rine.. Laman pengantin tu.. i dah pergi 2 kali.. dua2 wedding sedara i.. cool tempat tu.. rasa mcm buat kenduri kat rumah sangat ;)

Suria Lekatlekit said... Reply Comment

laksa pekat melekat.. amboi lawa sungguh cikgu ni.patut la orang cakap cikgu sekarang lawa2 hehehe

Aty_Fared said... Reply Comment

teringin tengok dilwale..!!! ramai orang cakap besh giler..tu cerite zaman2 saya tu...

Yana Libra said... Reply Comment

mcm bz je tgk..tp hepi la dgn anak2 ye kak :)

baru tau ada banglo khas utk kawin ye..huhu