U Click Me...I Click U Back

Friday, November 13, 2015

Setelah 17 Tahun...

As salam...
 semalam kemahen ek ada yang suruh aku cerita kisah di sebalik tengok wayang tuh...
sebenarnya aku segan nak lelebih kat dalam nih..
kang ada yang baca terus meluat...
macam ko sorang je ada lakik okeh....
tapi sebenarnya kisah semalam tuh..
kisah bermulanya bibit2 cinta aku dengan mr hubs..
tapi stop ajela sampai sini..
biarla jadi rahsia antara aku dengan dear hubs...



aku rasa macam baru semalam je aku kenal dear hubs...
ececece...gewdiks ko ek..
tapi memang la...
tiap2 hari rasa rindu je manjang...
tu aku cakap..aku memang tak boleh lelama sangat tak tengok muka hubs aku..
mula la nak rasa marah tau...
rasa tak kena...



 macam kalau aku away (luar negara)
memang everyday whatsapp ayat2 rindu...
tapikan laki aku punya ego ni adala tahap2 dewa sikit...
dia takde romantik2 pun tau kalau depan2 nih...
ayat2 tu kalau keluar bila kami berjauhan..
atau pun...bila timbul rasa cemburu hubs aku... 
masa aku gi jogja la paling parah sekali hubs aku...
sebab 5 hari aku takde...T____T
hahahaha...bila pikir balik memang lawaks... 
kadang2 kalau berjauhan aku suka selfie buat muka lelawa
kasi dekat hubs aku...sengaja okeh!!!
biar dia rindu giler2 kat aku...
nak kasi sentap pun iye jugak...#jahat
kahkahkah...



alhamdulillah...dulu2 masa baru2 kahwin..
selalu jugak cakap tu asyik nak menang jek..
sekarang ni aku dah tak kisah...
bukan dapat award pun kalau menang....
kot dapat cash ke...hahahahaha



sekarang ni.....
aku diamkan aje kalau dia bebel atau nasihat...
aku iyekan aje...pastu habis cerita
pastu back to normal..
boleh sembang elok2 balik..
macam takde apa yang berlaku...
macam miracle je aku boleh jadi sebaik tuh...hahahaha
aku ni boleh tahan jugak kaki melawan..
yelar..darah muda!!!
sekarang dah takde dah aku nak lawan2....
walapun masih ngaku muda lagi...
krikk...krikkk.... 




17 tahun dah macam tak percaya pun ye...
dari aku badan sekempeng... sampaila dah  tembun...
hubs aku je tak besar2...kehkehkeh...




nak kongsi tips pun takde sebenarnya..
tapi aku pegang 1 jek...HORMAT
memang sentiasa dalam ingatan dan kesedaran aku..
gaduh..gaduh jugak...
tapi jangan hilang rasa hormat kita dekat suami kita
walaupun ko dengan hubs ko sebaya...
hormat still kena hormat dia as ketua keluarga...
macam aku apa2 pun aku akan mintak pandangan dia..
memang bukan aku yang buat keputusan atas apa2 pun keadaan...
even nak beli blouse sehelai pun aku suka bawak hubs aku tengok sekali...
mungkin dah terbiasa...serius..aku kalau nak beli pakaian dalam pun aku suka ajak hubs aku...
saje nak mengada2 pun ye jugak...hahahaha



doa dan harapan aku...
kita akan masih lagi bersama sampai anak2 kita besar....
semoga abang terus dikurniakan kesihatan yang baik....
rezeki yang berpanjangan....sayang azrine dan anak2.....
jangan pernah jemu melayan azrine dan anak2....
sesama kita doakan ye abang!!!


i may have thousand reasons to be angry at u
but i want u to remember that..
i have million reasons to LOVE u too.... 



nak tengok hadiah anniversary ke???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
hubs aku belikan aku buku nih....
kemahen lagi suruh aku baca...
dah khatam pun aku baca 2 hari lepas..... 
okla not bad jugak buku nih..
santai2 aku baca...

tapi...


tajuk tu patut tukar isteriku 18 tahun...kot
krikk..krikk...

6 comments:

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Lol! 18 ke 19 ke tetap you 17 tahun.. krik krik krik.. hahahhaa
Happy Anniversary to you & husband.. semoga jodoh berpanjangan & sentiasa dilimpahi rejeki yang melimpah ruah & sentiasa bahagia ;)

Falsya said... Reply Comment

alaaa kak, xpe la pun kalau nak cite2 pasal somi..lgpun somi kan..falsya suke je baca dari baca org cite2 pasal ngan boifren..hehehe..kite sama la kak xleh berjauhan dgn somi..kang ade je bende nak carik pasal..tp bile berjumpa mcm xde ape2..hahaha..

betul ckp akak..mcm mana gaduh pun rase hormat ke somi mesti kene ade..mcm mana pun itu somi kite..xcium bau syurgaaaa wooo..hehehe

nadiah hanum said... Reply Comment

Happy anniversary rin..Alhamdulillah da 17 thn tu..tahniah! Semoga korang terus bahagia hingga ke jannah..;)

juelee said... Reply Comment

wah 17 thn dah... idola niii... smg jodoh akak ngn suami sampai syurga kekal hingga jannah.......
tips akak mmg terbaik, hormat.. saya ngn hubs pn sebaya tapi in many ways mmg minta kebenaran die walau kluar lunch ngn kawan. Nampak mcm kuno tp apa2 suami dulu kan, at least die rasa yg die penting dlm idop kita hehehe...

dalila said... Reply Comment

happy anniversary sis..
oo..kene diam je ye ape die bebel pun..tp sy ni suke menjawab jgk..tq for tips yg sis share..semoga jodoh berpanjangan.. ;)

Julia Johari said... Reply Comment

Hahahhaha sweet sgt lah akak dengan hubs...sila share entry ini dengan hubs akak bg dia baca sikit...kasiiiiiiii lagi loving each other lagi hehhehehe...bijak dia hadiahkan novel ni...mesti terharu !

Selamat hari jadi kak !