U Click Me...I Click U Back

Tuesday, November 17, 2015

RESULT UPSR

As salam...



dalam kul 11 nanti inshaAllah result UPSR kakngah akan keluar..
tak berdebar ke??




rasanya kurang la sikit even adala sikit2 excited..
sebab ini kali ke2 ambik result UPSR anak...
to be honest..aku tak letakkan harapan yang tinggi pun untuk kakngah...
cuma aku berharap dia dapat apa yang telah dia usahakan...
sebab knowing kakngah...
dia pelajar sederhana aje...
tapi aku tau..
semua ni rezeki Allah nak bagi...





sebabnya aku belajar banyak perkara dari kakak alyaa dia..
masa tu aku espek dapat 5A tapi memang bukan rezeki Alyaa masa tuh...(4A 1B)
apa2 pun aku bersyukur apa yang Allah bagi..
dan aku tau pasti ada hikmahnya... 
dan aku berharap masa PT3 tahun depan dia akan lebih cemerlang...inshaAllah




aku sebenarnya kesian dengan budak2 zaman sekarang nih
dulu masa umur 3-5 tahun main aje..
kalau pergi tadika pun banyak main je...
sekarang ni mana ada dah...
siap ada exam lagi untuk budak2 umur 4-5 tahun...
dasyat okeh....dan kesian jugak..
dunia sekarang dunia bersaing
dunia KBAT....
ko tertinggal bye2 ajela...gituhhhh




budak tahun 1 punya silibus pun ngeri aku tengok....
baru2 ni pun kak cik Yaya dapat result maths dan english merosot teruk...
aku tetiba jadi risau sebab kenapa boleh jadi merosot yang hamat...
lepas tengok kertas soalan...terkujat aku sekejap...
hamaigad....soalan2 tuh...ngeri okeh!
macam dah soalan tahun 3-4 nengoknya...
kesian betul budak2 sekarang....
bertabah ajela..
kita sebagai parents pun kena jugak take part...




dulu2 zaman kita ambik result SPM pun takde parents pun yang datang...
sekarang punya parents dah tak macam dulu..
berdoyon2 datang....bagi sokongan dari belakang...
keep it up parents!!!!




 apa2pun Tahniah untuk anak kecil aku nih...
dapat jugak naik pentas SKK Taman Melawati 2 tahun nih...
harap tiap2 tahunla naik pentas ye nak....
kehkehkeh...



tadi GB aku baru update tru telegram sekolah
SKK Taman Melawati 2 result UPSR terbaik Gombak
ranking no.1 sama dengan SKK Taman Melawati
tumpang bangga menjadi sebahagian dari warga sekolah nih...
alhamdulillah..dan TAHNIAH SKKTM2
semoga terus cemerlang....

p/s : berdebar menanti result kakngah.....

12 comments:

Falsya said... Reply Comment

akak..betul sgtttt tau...silibus bebudak sekolah rendah skang nie pun dh taf..falsya nak tlg anak2 buah buat keje umah pun ternganga2 bile baca soalan..

and ya, happy birthday kak rine!!!!..;)

mama tisya said... Reply Comment

good luck utk kakngah..mmg sian bdk2 skarang sbb tgk soklan mcm susah je utk yg baru masuk sekolah even tadika pn exam dh gaya mcm sek rendah..mmg hebat@ la

eima said... Reply Comment

result kak ngah hari ni adalah hadiah birthday utk ibu die ...

happy birthday kak rine ....

fahim pun sama trn sgt2 result bm die .... tak tgk lg kertas soalannye

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Reply Comment

Yelah cikgu..
Akak sendiri pun nak mengajar mereka buat homework pun boleh tepu dibuatnya..
Apa lagi anak2 ni.. sampai akak cakap dengan mereka.. yg ini mama belajar masa form 3 tau.. ini korang darjah 5 dah belajar.. tulah mama ini soalan KBAT cuba mama tengok kat tepi soalan ni.. kata anak akak.. bertabahlah anak2 skrg.. Akak pun tak paksa sangat mereka.. buat ikut kemampuan tetapi jgn smpi ketinggalan.

Kesuma Angsana said... Reply Comment

Salam singgah hari ni bila masa sikit ni. result bkn penentu kejayaan hidup. Yg penting sebagai parents sentiasa sokong anak2 kita apa jua result mereka pun

Julia Johari said... Reply Comment

Alamakkk julia pun berdebar juga ni...apa-apa pun nanti nak ucap tahniah kerana selesai ujian UPSR, banyak lagi perlu dilalui anak2 ni semua...seram baca umur 4-5 thn ada exam bagai huhhhhhhh leh tak nak pilih pre school yang tak terlalu sistem peperiksaan sangat...risauuuuu sgt !

Rizziela said... Reply Comment

Memang sekarang ibu2 excited dgn result anak kan.. Alhamdullilah..cousin sy dapat 5A

lieyalatif said... Reply Comment

rin yg cikgu pun takut tgk soalan ape lagi kami2 ni rin...kdg2 sian dgn anak2.... tapi tulaa ape nak buat...dah dasar pendidikan negara mcm tu....cuba lah sehabis baik...kite sebagai ibubapa pun support laa anak2 mane yg perlu agar mereka kuat...

all the best buat anak rin...moga upsr dpt terbaik...tahniah jugak yg berjaya ke pentas terima anugerah....

Diana Rashid said... Reply Comment

betul tu kak..saya baru2 ni anak tunjuk keputusan periksa..terkejut sebab result anak saya bagus pun dapat no 4 dalam aliran.bayangkan la yang no 1,2,3 tu cemana keputusan dia..yang no 1 tu bukan melayu tapi masa hari kecemerlangan boleh kata semua subjek dia bolot untuk markah tertinggi..persaingan memang kuat..nak paksa2 pun tak boleh..sebab bagi saya markah anak saya tu cukup baik..jadi kita ok je la.heheh

Masya said... Reply Comment

betullah budak skrg darjah 1 pun dah ade penulisan.. ya allah mmg mencabar btl ...

Nad MamaZN said... Reply Comment

kak ngah dapat berapa kak? wah, adiah besday ni.. result kak ngah mesti gempak!

LM said... Reply Comment

Setuju dgn rine. 4 thn dh ada exam. Sbb tu LM marah bila hubby bebelkan syafiq nape dpt nmbr byk dlm kelas. Laaaa kita hantar ank tak reti pegang pensil pun. Cakap pun pelat. Kita sehabia daya hafalkan ank surah2 tu tp mmg dia pelat. Sama2 kita bila kita dgr mmg betul dia baca dlm bunyik pelat. Dah cikgu x fhm dia baca apa cikgu gagalkan dia . Salah anak ke? Huhu LM tak marah pun sbb mmg tau ank tu pelat. Ank nk sek campur dgn org pun dh syukur. 4-5 thn time main lg bkn time nk suruh ank tau 11+ 7 kot? Huk huk

Tq rine LM baca status rine psl sms uti result terus minta adik sms kan result tuk kakak. Tak sbr nk tau tgu blk dr singapore lmbt sgt lg nk g sek ambik slip