U Click Me...I Click U Back

Friday, November 27, 2015

Bangkok 2015 ~ My Priceless Experience

As salam...
Semalam selamat landed pukul 3ptg waktu Malaysia..
Lega sangat selesai dah misi besar kami di Bangkok...
Syukur sangat walaupun tak menang besar..

Gb aku pujuk jugak..
Kata takpe..
Pengalaman pertama ke program pengantarabangsaan
Satu kebanggaan jugak untuk sekolah kami...

Actually program ni sepatutnya buat di Singapore..
Jenuh aku berurusan dengan 6 buah sekolah kat sana..
Tapi takde sekolah di Singapore yang bagi feedback yang positif...hmmmm
Sebabnya akhir tahun masa untuk dorang exam dan cuti...
Pastu ketua SKK aku bagitahu...
Kita join SKK Bandar Baru Bangila pergi Bangkok...

Kalau ikut memang susah nak dapat ke Bangkok..
Kena bebanyak terima kasih dekat KP Sains aku dan penyelaras sekolah kluster kami yang bertungkus lumus adjust tepi depan belakang RFP ke Bangkok..
Seyes..aku memang dah rasa macam tak lulus je RFP nih..
So aku relax2 jela..hahahaha

Sekali ko lulus pulak 2minggu sebelum kami ke Bangkok
Aku kena pegi Bangkok ke nih???
Hamaigad..bia betik!!!
Bawak budak..latih lagi..
Memang nebes tahap tak tahu nak cakap ko!!
Aku risau sangat budak2 aku tak perform..

Satu lagi nya...
Sebab mikio aku dah 2x fly kot..
Bulan 8 jogja..awal bulan 11 baru ni pegi Riau...
Kesian anak2 aku asik kena tinggal...
Paling kesian tok laki i dok 3x hanta i ke klia2 tuh...hahahaha
Dok hanta bini dia pegi obeseee...
Tq abang...sayang sangat...kehkeh
Tu pun awal bulan 12 patut pegi Chiang Mai...
Aku terpaksa tolak baik2 dengan SV aku..
Dah tak sanggup okeh..haahaha
Tunggula nak pegi mana2 pun tahun depan..



Bangkok memang besar..
Tapi orang2 dia tak berapa friendly...
Tak macam ko pegi indonesia..
Sombong orang2 Thailand nih..
Mostly la..aku tak kata semua tau..
Takpe nanti aku story further...
Tu pun salah satu sebab aku tak shopping giles vavis kat sana..
Sebab masuk kedai nak tanya harga pun kena marah ko..
Hilang terus mood nak shopping...


Satu pengalaman yang berharga la dapat ke sana..
Dapat menjadi salah satu team dalam program pengantarabangsaan KPM..
Dan di sebabkan SKK Taman Melawati 2 adalah salah sebuah sekolah kluster kecemerlangan..
Terselit rezeki aku dapat ke Bangkok..
Tepuk tangan untuk SKK Taman Melawati 2


Apa2pun Tahniah Malaysia!!!!
And I am so proud been part of the team...
#banggasangat!!!

7 comments:

Ana Fatihah said... Reply Comment

Tahniah Malaysia. Tahniah cikgu. :)

Julia Johari said... Reply Comment

Fuhhh bukan calang2 sekolah dapat bahagian rezeki macam ni sis, saya sangat bangga dengan sekolah akak ni tau...one of fav school kalau nak bg sekolah kt Qi nanti

sweet tooth said... Reply Comment

tahniah utk cikgu...

Sheila Adziz said... Reply Comment

Allhamdulillah Allah Ya Syakur, Ya Rahman, Ya Rahim....

~ NANA ~ said... Reply Comment

Wahhh tahniah kak!

ameris said... Reply Comment

tahniah rin!!

MizzTina said... Reply Comment

tahniah kak.. pencapaian yg membanggakan.. giler best asek fly je..