U Click Me...I Click U Back

Thursday, October 8, 2015

Menternak Lemak Sepanjang Cuti

As salam...
keh..keh.
tajuk atas nuh tajuk favourite ramai..
aku tahu sangat...
makan kan nikmat dunia...
sepanjang cuti 4 hari tuh...
memang memasak non stop aje aku..
tu pun tak sempat la snap semua...

ini masakan orang malas2 aje..
sesimple yang boleh...
sebab aku buat kering2 aje...
so masak tu takde la lama nak kasi hilang hamis cili tu...
aku ghu kan dengan pajeri terung...
memang makan nasi bertambah2la anak2 aku...
semua hantu pajeri...hahahahaha


charkueytiaw jerebu nama diberi...kehkeh...
sepanjang tahun ni memang anak2 aku suka sangat rekues aku buat charkueytiaw macam nih...
deme layan sungguh...sekejap je licin....


aku memang dah lama tak buat kari daging...
tetiba teringin sangat nak buat...
petang2 buat cicah dengan roti...
fuhhh..lap peluh habaq hang!!!!!

yang ni favorite ever anak2 aku..
siap puji2 tahap kembang kempis hidung ummi dia..
sekali mengadap je aku masak tuh...
ish..ish..kalau tak masak camne??
anak2 sedang membesar...
kalau asik makan kedai pokai ummi abah dia...
kehkehkeh..
sebenarnya takdela camtuh...
tapi aku rasa anak2 aku lebih puas makan kat rumah dari makan kat kedai...
kita pun sebagai ibu dapat pahala kan??
tak gituh???

15 comments:

Mimi Kyumi said... Reply Comment

Sedap !Terutama Char Kuey Teow Tu..Ehee

Amanda Suria said... Reply Comment

tempting plak tgok sambal sotong tu ha...bestnyaaaaaa....lapar terus perut SA

mama tisya said... Reply Comment

lprrrr tgk smua menu

LydSunshine said... Reply Comment

RIn, pandainya rin masak. Semua nampak menyelerakan. Sambal petai sotong tu perghhhh. Char kuey tiaw jerebu tu pon, pepepepeperghhhh...

sweet tooth said... Reply Comment

erk...lapor nengok gambo makanan semua tu...

Diana Rashid said... Reply Comment

selagi depa nak makan apa kita masak ni,kita masak je la..nanti depa dah kerja ada boipren,dah kawen susah dah nak rasa kita masak.masa ni la nak pahatkan kat ingatan depa yang mak masak lagi sedap..hahaha

ayu Ismail said... Reply Comment

sambal sotong letak petai...ummmpphhh..utk org dewasa lah kot.anak2 x suka lak

ameris said... Reply Comment

wahhh anak2 rine pun layan petai gak ehh... mmg terbaekk ahh anak2 rine. selera dewasa gitew, tak susah laa nak masak. satu menu semua leh makan.

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

Semua lauk menggiurkan.. kenapa kejam sangat ni Rine?!

LZ - The Blog Owner said... Reply Comment

Assalamualaikum Chekgu,

Sungguh menyelerakan masakan itu.. Tu chekgu kata malas?
Kalau rajin camne lah rupanya tentu setanding hotel 5 star.. ;-)

Yana Libra said... Reply Comment

adui..terliur tgk mknn2 tu semua..

Yana Libra said... Reply Comment

adui..terliur tgk mknn2 tu semua..

lieyalatif said... Reply Comment

eh rinnnnn pandainye anak2 rin makan petai..kat umah tu lieya sorang jek antu petai...kalo makan petai siap lee dieorg bising2 mama makan ape ni busuk hahaahahaha...

sedap2 tgk menu semua rin...meleleh tgk....tu laa anak2 tgh membesar ni suke makan....seronok kite nak masak2....lagi2 tgk ape yg di masak licin semua....penat kite kat dapur berbaloi kan rin...

selamat berhujung minggu rin...

LM said... Reply Comment

Setuju dgn rine. Bkn psl pokai tp ank mmg akn puas mkn masakan yg kita masak. Simple pun tetap sedap kat tekak dia

Falsya said... Reply Comment

Huwaaaaaa nmpk sedappppppp..rindu betul nak masak..dh berbulan falsya xmasakkkkk..nie dh okayh skit boleh la masak..;)