U Click Me...I Click U Back

Wednesday, October 7, 2015

Konon Nak Hilangkan Stress....Lagi Bertambah Stress!!!!

As salam...


2 hari cuti sempena jerebu...
campur dengan sabtu ahad...
memang puas la dok rumah memasing...
pastu bila dah masuk selasa dah mula boring sangat....


hubs aku pulak takde job semalam...
di ajaknya pulak jejalan KLCC..
katanya boring dok rumah..
aku isteri mithali macam biasa ikut jela kan??
kehkeh...
bawakla dak Aish ngan Kakcik Yaya jek..
kakak2 besar tinggal jela..
aku dah siap masak pun...


kami naik tren je senang....
dari melati terus turun KLCC...gituhh
tujuan utama nak cuci2 mata aje...
memang takde bajet pun nak beli...
belah aje la yang mampu...


krikk...krikk...




aku dengan hubs rasanya macam dah lama tak bawak dak aish jejalan Mall..
masa dalam tren dah nampak ciri2 tak dok diam dia tuh...
satu sebab dia dah puas tido tengah hari...
so memang akan membuas la kan??




hubs aku ajak cuci2 mata dekat H&M dulu..
to be honest..aku tak berapa suka sangat baju untuk ladies kat sini...
tapi baju untuk lelaki ok...not bad...
selalu aku masuk yang dekat bukit bintang je..
ni masuk yang sebelah corus hotel tuh...
berdepan dengan klcc...


then bawak derang gi makan kat pelita..
aku tak makan pun sebab kenyang dah lunch..
aku bagi Yaya dengan Aish je makan..
tapi masa tu dah pukul 6:30...
memang lapo la kot bebudak tuh....
aku dengan hubs minum jek...


setel semua..kami singgah solat dulu..
then masuk KLCC...
maka bermulala episod kejo mengeja dak Aish...
silap hb ko tak nampak sikit memang tak jumpa la dak Aish..
nauzubillah...
hubs aku nak usha2 baju dekat uniqlo pun tak dapat...
dia dok nyorok la...lari ikut suka dia jek...
pesen tak takut langsung....scary!!!!
memang tak dapek nak nolong...
dari nak santai2 hilangkan stress...
lagi bertambah stress....hahahaha


terus hubs aku ajak balik ko...
hubs aku cakap memang tak boleh bawak dah kalau tempat camni...bahaya!!!
seyes...siap dak Aish baring2 atas lantai..
dia buat macam KLCC tu abah dia punya...
kwakkk...kwakkk...
urut dada je aku dengan perangai dia 


so balikla kami sampai kakak2 kat rumah pun terkejut sebab cepatnya ummi abah balik...
hahahaha...


so lepas ni kalau nak santai2 hilang stress..
pergi bercuti kat mana2 ajela...
kalau nak window shopping memang tak dapatla...
kena tunggu dak Aish betul2 besar n cerdik kot...


bukan merungut tau...
aku lebih tekankan bahaya perangai dia camtuh...
lebih baik dok rumah ajelakan?
dari ko risau anak ko jatuh ke...hilang ke??
ya Allah mintak jauhkan la....



12 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Fuhhhhhhhh pernah rasa dah kak...dak QI pun sama fuhhh ju pun rempit kejor dia kak...tapi sekarang mcm dah kurang perangai tu sis...ju selalu cakap dalam kereta jangan lariii...jangan buat perangai nanti umi balik dok umah diam2...tu sebab kot dia pandai dah bawa diri sikitttt...tp kalau jumpa kawan kawan dia....habissssssssssssss lenjam umi hahhahaha

ameris said... Reply Comment

hadoiii.. mmg jantung tu tak benti kann rine.. sabo laa

Nad MamaZN said... Reply Comment

kang nak dipakaikan safety harness ke apa namanya tu mcm si awal pakaikan kt lara alana, kene bahan plak ngan org sekeliling ye..hmmm
takpe, pasni aish ajak gi pantai atau padang ek.. sonok lari2 mak nengokkan je dr jauh hehe

Aeen said... Reply Comment

situation akak sama ngn ain....anak ain yg Raynia tu pun mcm tu...kalau kat mall bukan main ligat...kite ni xdpt nk tgk ape..tgk dy je lari sana sini..bukan nak ikut jalan kite..ikut jalan dy je....mmg xbole buat masa ni kalau nak gi mall bawak raynia...stress..semput..penat semua ada..huhu

eima said... Reply Comment

bw kak ngah die suruh kejar ... hehehe
abah ngan ibu boleh shopping kakak tolong jg adik ..kak ngah kan sgt perihatin kan

Diana Rashid said... Reply Comment

ak..saya teringin sangt nak shopping dengan tenang tapi tak dapat...memang ayah dia kejar tapi dia lagi laju tau..bukan tau takut ke apa..bahaya la..kami ni fikir 4,5 kali kalau nak pergi mall.

Diana Rashid said... Reply Comment

ak..saya teringin sangt nak shopping dengan tenang tapi tak dapat...memang ayah dia kejar tapi dia lagi laju tau..bukan tau takut ke apa..bahaya la..kami ni fikir 4,5 kali kalau nak pergi mall.

mrs kayrul said... Reply Comment

Elok2 nak tenang terus semputkan kak rin..nak ngejar anak lg...noleh kurus macam nie klu asyik marathon keja diorg je..hehhee

LydSunshine said... Reply Comment

Mmg bahaya Rin kalo umur mcm tu nak bawak ke shopping mall. Bahaya dengan penculik lagi. Bahaya dgn escalator lagi. Luth pun skrg ni dah mula nak tunjuk belang dah kalo bawak gi jalan, seminit tak diam. Saya dgn papa dia panggil dia 'budak seminit'. Heheh.

Yana Libra said... Reply Comment

betul tu kak..anak sy setahun pun sama..mmg tak leh nk berjalan sgtlah skang ni. mkn luar pun xleh.. huhu

LM said... Reply Comment

Bahaya kan rine. Tu lah. LM ni jusco sekangkang zirafah je dgn umah pun x merewang ke sana sgt sbb ramai ank ni payah nk kawal. Lum lg aksi tergolek terbaring meniarap dan swimming atas lantai tu. LM ni bkn penyabar. Tu yg tak kuasa nk jln mall klu takda benda nk carik

Falsya said... Reply Comment

Falsya mmg xmampu la nak kuau berdua ngan qisya..kalau kuar duk dlm stroller jer..tp sekali dh bg turun, haaaa mencicit berlari..pantanb nmpk escalator..abis semua kedai die singgah..adeh..kene ikat balik dlm stroller kemain meraung mcm kene piat..